Jaký obklad do kuchyně?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
8.1.12 18:10
TeaTereza píše:
Gazolda: To že jsi měla na sklárce dějiny umění a zmrzla jsi v secesi, neznamená že víš všechno. Neutrálníurbanismus, jak píšeš, může být plný barev i rozmanitosti. Neutrální nábytek přece má inspiraci ve funkcionalismu a my ho doma kombinujeme s barvou a životem.

PROSÍM TĚ NEURÁŽEJ!!!
Nebyla sem placená pro nic za nic!
Jen sem chtěla říct, že neutrální nábytek je nuda (říkám tomu styl zdravotních sester).
Já si teda pod neutrálním nábytkem vybalím světké hladké plohy a né dokonale sladěné barvy a materiál! :nevim:
Nechtěla sem tě nějak urazit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.1.12 18:44

Teo, ta dvířka jsou nepřehoditelná, už jsem to zjišťovala. Ale zas na druhou stranu, kromě mě a přítele nikdo neví, jak měla kuchyň vypadat původně a ona i tak bude dobrá :lol:
Design je taky na mě, dokonce mě přítel občas bere ke klientům, když potřebují nějakou konzultaci, ale jak dojde na finance.. :zed:

Ilčo, v první řadě si slaď podlahy se dveřma - není nic horšího než mít každý v jiném dekoru dřeva, vypadá to fakt blbě a když k tomu dáš ještě jako třetí dekor nábytek + okna.. Je to cirkus. Kuchyň vždycky doladíš, ale podlaha se dveřma.. Tím bych začala a osobně bych šla buď do tmavé nebo naopak hodně světlé (jasan, javor, třeba), ale hlavně po mých zkušenostech „jednolitá barva“, aby to nemělo výrazné letokruhy - zvýraznit pak můžeš právě ten nábytek a vypadá to prďácky.. K výrazným dveřím/podlahám už musíš ubrat na nábytku a stěnách..
Jinak, když budeš chtít, tak ti přítel ty dvířka nebo i celou kuchyň nacení pro představu na zakázku. Do Prahy teďka dělal ve vysokým lesku s kovovou pracovní deskou a vyšla o něco míň než z Ikey (tam to chtěli taky původně koupit). Ale nevím, odkud jste, na Moravu by asi nejel :mrgreen:
Co se týká penetrace - když jsou nové stěny, tak se to prý dá vykompenzovat akrylátovou bílou jako podklad (např. Primalex Polar white), nesmí to být ta obyčejná bílá „křídová“. My taky nepenetrovali - je tam podkladovka Primalex Polar a přes to Dulux. Tobě by to hodně usnadnilo život i peníze, když chceš vše do bíla..

Brokianno, třešeň je dost výrazná oranžovo-červená, k té bych brala spíš teplé barvy dřeva - ta pracovka, jak ji popisuješ, vypadá na ořech, ale to je studené - takové odstíny kávy od černé po kafe s mlíkem..? Ořech je nádherný a teď dost moderní, hodně se používá.
Jinak, přítel měl loni kupovat dílnu po truhláři, co celý život dělal pouze nábytek z masivu (= čisté pravé bytelné dřevo, žádné polepené náhražky) a pamatuju si, že ten starý pán říkal, že jediné schody by dělal z dýhy, nevím, proč, ale že z masivu je to naprd.. :?:
K těm šuplíkům - my jsme kvůli ségře do nich dávali pod zásuvky zeshora dolů tyč - to už neotevřela..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
8.1.12 18:57

Broki, ta „stěna“ se dá udělat i před topením - já budu mít v obýváku topení taky zazděné - dá se před něj deska a do ní zeshora, případně i zepředu nějaká mřížka.. Ale samo už to nebude tak topit jako navolno. Nebo nějak poskládat, aby do toho topení jakoby zapadlo.. :)

Gazoldo, jedna věc je, jak je kdo z lidí konzervativní, či se dokáže odvázat, druhá, jak si umí dopředu vše vcelku představit a třetí, na jak dlouho daný záměr plánuje.. Já si třeba umím představit k sobě do bytu podobnou kuchyň, jako vyfotila Tea - asi tak na jeden rok, pak mě začne nudit. A tak to bude se vším, takže musím dopředu vymyslet takovou variantu, která se dá lehce obměňovat a koberečky, nádobí a polštáře se závěsy to fakt nevytrhnou.. Umím si představit nádherný nábytek z některých várazných dýh a nemusí to být zrovna teď tak protěžovaný pitomý zebrano, jsou mnohem zajímavější exotiky a dají se k nim vymyslet podlahy se dveřmi z jiných dekorů dřeva tak, aby se to netřískalo, ale pak už budu muset hodně ubrat na stěnách a doplňcích.. A to je to, co by mě dost limitovalo..
Takže, jasně, dokážeš vymyslet neortodoxní kombinace, které nebudou kopírovat každého souseda, či ty pořady v TV, co vyrábí vpodstatě pořád ty samé typy proměn jak na běžícím pásu. Ale otázka je, zda to bude vyhovovat tomu, kdo v tom bydlí.. - Myslím, že je to odvěké dilema všech návrhářů a jiných umělců tvořících na zakázku :lol:

• Citovat
  • Upravit
5502
8.1.12 18:58

Nene,ta prac.deska není ořech…ten se mi právě líbil,ale nakonec jsme dali takový melír…A korpus je taky jiný… Mi už to fakt leze na mozek… Myslela jsem si že mě to bude bavit,ale opak je pravdou…Navíc se s manželem moc neshodnem..takže super :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.1.12 19:12

Vysokej lesk, no.. Marně chci po příteli už asi tak rok kompletní vzorník Ralu, abych vybrala ten správný odstín leskových boků a pracovky pro moji kuchyň ke dvířkům a zatím mi nic nepřinesl - asi budu mít jenom šuplíky :mrgreen:
Gazoldo, když ses tím zabývala profi, tak mi prosím, napiš svůj názor - nesnáším byty, kde je každá místnost v jiné barvě, připadá mi to jako cirkus. Takže v celém bytě mám jednu stejnou podlahu krom toalet. A původně jsem chtěla v každé místnosti mít bílé příp. jemně bílokávové (ono to při slabším slunci stejnak hází barvu do bílé) stěny a do toho vždycky nějaký výrazný kus v různých odstínech červené (malinová, krvavá, vínová,… ), aby, když se podíváš z jedné místnosti do jiné, aby spolu vše ladilo.. Známá mě ale přesvědčila, že to mám zkombinovat aspoň se zelenou, že by to bylo moc jednolitý a bez nápadu :nevim:
Co si o tom myslíš ty? Děkuju.

GAZOLDA píše:
HOLKY MRKNŠTE NA http://www.fotogaleriekuchyne.cz/…ialu-kuchyne :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
677
8.1.12 19:31
GAZOLDA píše:
TeaTereza píše:
Gazolda: To že jsi měla na sklárce dějiny umění a zmrzla jsi v secesi, neznamená že víš všechno. Neutrálníurbanismus, jak píšeš, může být plný barev i rozmanitosti. Neutrální nábytek přece má inspiraci ve funkcionalismu a my ho doma kombinujeme s barvou a životem.
PROSÍM TĚ NEURÁŽEJ!!!
Nebyla sem placená pro nic za nic!
Jen sem chtěla říct, že neutrální nábytek je nuda (říkám tomu styl zdravotních sester).
Já si teda pod neutrálním nábytkem vybalím světké hladké plohy a né dokonale sladěné barvy a materiál! :nevim:
Nechtěla sem tě nějak urazit :oops:

Já neurážím, jen mi přišlo, že jsi se chovala dost nadřazeně. „když jsem tohle četla, tak jdu radši dělat něco jiného“ to mi přijde jako dost neohrabané chování. Proto jsem použila slovo „zaseknout se“. Víš mě přijde, že se jenom onáhníš slovíčkama, ale ve finále z toho nic. Já nevím za co tě lidi platili. Co takhle dát do placu nějakou tvou práci, abychom to mohly posoudit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.1.12 19:37
Amber_1977 píše:
Broki, ta „stěna“ se dá udělat i před topením - já budu mít v obýváku topení taky zazděné - dá se před něj deska a do ní zeshora, případně i zepředu nějaká mřížka.. Ale samo už to nebude tak topit jako navolno. Nebo nějak poskládat, aby do toho topení jakoby zapadlo.. :)Gazoldo, jedna věc je, jak je kdo z lidí konzervativní, či se dokáže odvázat, druhá, jak si umí dopředu vše vcelku představit a třetí, na jak dlouho daný záměr plánuje.. Já si třeba umím představit k sobě do bytu podobnou kuchyň, jako vyfotila Tea - asi tak na jeden rok, pak mě začne nudit. A tak to bude se vším, takže musím dopředu vymyslet takovou variantu, která se dá lehce obměňovat a koberečky, nádobí a polštáře se závěsy to fakt nevytrhnou.. Umím si představit nádherný nábytek z některých várazných dýh a nemusí to být zrovna teď tak protěžovaný pitomý zebrano, jsou mnohem zajímavější exotiky a dají se k nim vymyslet podlahy se dveřmi z jiných dekorů dřeva tak, aby se to netřískalo, ale pak už budu muset hodně ubrat na stěnách a doplňcích.. A to je to, co by mě dost limitovalo..
Takže, jasně, dokážeš vymyslet neortodoxní kombinace, které nebudou kopírovat každého souseda, či ty pořady v TV, co vyrábí vpodstatě pořád ty samé typy proměn jak na běžícím pásu. Ale otázka je, zda to bude vyhovovat tomu, kdo v tom bydlí.. - Myslím, že je to odvěké dilema všech návrhářů a jiných umělců tvořících na zakázku :lol:

Přesně souhlasím se vším :palec: vypadá to, že máme stejný náhled na věci ;)
Jinak mě se teď hodně líbí kombinace moderny a starožitných kousků. :srdce: to jsem si zamilovala. někdy studený moderní nábytek krásně doplní a dá to místnosti takový šmrnc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.1.12 19:42

Jo, Teo, když to někdo umí, je to velmi zajímavé, ale nesmí to být napodobeniny typu Karé :poblion:
Obdivuju, když někdo umí zakomponovat (a vůbec vhodné sehnat) obrazy - originály.. V tu ránu místnost dostane úplně jiný šmrnc..
No já přemýšlím, že si při mateřské vystuduji bytový design, protože mě to taky nesmírně baví, ale mám jen omezenou představivost - narážím na to, že nevím, co vše existuje a kde se dá sehnat.. a nulové znalosti nějakých základních pravidel..

Příspěvek upraven 08.01.12 v 20:02

• Citovat
  • Upravit
677
8.1.12 19:49
Amber_1977 píše:
Jo, Teo, když to někdo umí, je to velmi zajímavé, ale nesmí to být napodobeniny typu Karé :poblion:
Obdivuju, když někdo umí zakomponovat (a vůbec vhodné sehnat) obrazy - originály.. V tu ránu místnost dostane úplně jiný šmrnc..
No já přemýšlím, že si při mateřské vystuduji bytový design, protože mě to taky nesmírně baví, ale mám jen omezenou představivost - narážím na to, že nevím, co vše existuje a kde se dá sehnat.. a nulové znalosti nějakých základních pravidel.. Narážím na to, že nevím, co vše existuje a kde se dá sehnat..

Obrazy jsou fajn, hlavně krásné rámy… jsem na rámy ujetá :lol: Ale mě se líbí i třeba jeden starožitný kus nabytku - třeba toaletka, nebo příborník, my máme zase starožitný křišťálový lustr.
Tak myslím, že pravidla by ses právě naučila ne a to kde a co sehnat je otázkou času. Nikdy člověk nemůže všechno znát. Kdyby ses tomu potom věnovala naplno, tak bys toho spoustu objevila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
8.1.12 22:59

holky když už jsme utoho tak já jsem textilní výtvarník ;-) a bytovej desigen mě děsně baví ale nenapadlo mě že bych si je při mateřské dostudovala ;-) dík za typ.

No jinak já vpodstatě mámtu představu že přízemí chci tmavší a patro světlejší (máme tam míň světla hlavně na chodbě máme tam i světlovod aby tam nebyla úplná tma až se zavřou dveře) Nesnáším když jsou třeba 2 koupelny v domě a každá je úúúúúpně jiná (známí mají spodní do kávova jednoduchou - můj styl, a horní mají červeno oranžovo mozaiuku, není špatná ale na mě moc divoká) no a celkově mi to strašně vadí. Jo a nebo se mi vůbec u známých nelíbilo plovoučka + linka třešeň (pěkný) a stůl se židlemi něcomezi okrem a světlounkou kahaki a příborník teplá hnědá zebráno :poblion: podle mě pel mel.

Jo a podlahu bych si nikdy nedala zebrano nebo jak se to teď jmenuje děsně to bije do očí a mě to vadí, nebavilo by mě to ani týden.

Jo a co se týče nábytku v obyváku, tak nazačátek přesunujem stávající tv stolek ikea myslím že je to bříza + konferenční a obyč sedačka v barvě natural a mám smůlu na pár let něco novýho, protože bude rádi když nám vyjdou finance a dostavíme :zed:

Holky a jak tak koukám na to jak jsme se vrhly jiným směrem než je nadpis nezaložíme si vlastní diskuzy např bytový deigen nebo tak nějak ;) ať to tu nehltíme ;-)

Jo a ještě kdosi se mě ptal jestli chci tak tmavou prac desku, nevím ještě , pořád váhám ale vzhledem k tomu že plno potravin barví tak mi tmavá příjde praktičtější než světlá :think:

joa ještě k těm schodám, určitě ne masiv je měkej a a colkoli tvrdšího při stěhování tak vám tam udělá rýhu … vlastní zkušenost,naši mají myslím že z ořechu (vlastního) a teda po 17letech maji chudáčci dost rýpanců :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
8.1.12 23:10

Jo a plovoučku nebo dlažbu máme protože mám v celým domě podlahové topení a jen vkoupelnách máme žebříky. lino by to tlumilo.

Obyvák máme obdélníkový a k němu napojenou jídelnu s kuchyní a celé to dělá tvar L a vchází se tam dvojitými dveřmi (180cm šíře) chtěli jsme zasunovací ale pořádně by jsme to neměli kam zasunout tak je budememít skládací , ale bez skla protože budou spíš otevřené a zavírat se budou jen výjmečně.

Děkuji za typ že mám vybrat zem stejnou a nebo omalinko tmavší, kolikrát člověk zapomene že maličkost je podstatná, já jsme si dávala hodně pozor nato aby nebyly dveře např třešeň a zem javor to bych nesnesla,ale ten tmavší odstín mě nenapadl.

dveře máme v plánu dát ale nahoru i dolu stejné a teď teda nevím jak to udělat aby nebyly tmavší nahoře než zem, ale snad se to nějak podá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
8.1.12 23:13

Ilco: Jééé tak to jsme se tu sešly milovnice bytového designu :D to je dobrý ;) Možná vlasní diskuse by nebyla od věci, mám ji založit? :roll:

Jinak s tebou souhlasím, mám ráda taky, když věci tak nějak ladí. Takže ti v těch koupelnách rozumím. No a co se týče toho co jsi popsala - ten pel mel dezénů, tak teda to musí byt cirkus. :nevim:
Mě se líbí kdyz byt nebo dům má tak nějak takovou jednu sjednocující linku. Něco co se opakuje ve většině pokojů, ať už podlaha nebo nějaká jedna výrazná doplnující barva nebo tak…Teda vyjima dětských pokojů, tam to jsou úlety :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
- Terezka -
8.1.12 23:14
ilca píše:
holky když už jsme utoho tak já jsem textilní výtvarník ;-) a bytovej desigen mě děsně baví ale nenapadlo mě že bych si je při mateřské dostudovala ;-) dík za typ.

No jinak já vpodstatě mámtu představu že přízemí chci tmavší a patro světlejší (máme tam míň světla hlavně na chodbě máme tam i světlovod aby tam nebyla úplná tma až se zavřou dveře) Nesnáším když jsou třeba 2 koupelny v domě a každá je úúúúúpně jiná (známí mají spodní do kávova jednoduchou - můj styl, a horní mají červeno oranžovo mozaiuku, není špatná ale na mě moc divoká) no a celkově mi to strašně vadí. Jo a nebo se mi vůbec u známých nelíbilo plovoučka + linka třešeň (pěkný) a stůl se židlemi něcomezi okrem a světlounkou kahaki a příborník teplá hnědá zebráno :poblion: podle mě pel mel.

Jo a podlahu bych si nikdy nedala zebrano nebo jak se to teď jmenuje děsně to bije do očí a mě to vadí, nebavilo by mě to ani týden.

Jo a co se týče nábytku v obyváku, tak nazačátek přesunujem stávající tv stolek ikea myslím že je to bříza + konferenční a obyč sedačka v barvě natural a mám smůlu na pár let něco novýho, protože bude rádi když nám vyjdou finance a dostavíme :zed:

Holky a jak tak koukám na to jak jsme se vrhly jiným směrem než je nadpis nezaložíme si vlastní diskuzy např bytový deigen nebo tak nějak ;) ať to tu nehltíme ;-)

Jo a ještě kdosi se mě ptal jestli chci tak tmavou prac desku, nevím ještě , pořád váhám ale vzhledem k tomu že plno potravin barví tak mi tmavá příjde praktičtější než světlá :think:

joa ještě k těm schodám, určitě ne masiv je měkej a a colkoli tvrdšího při stěhování tak vám tam udělá rýhu … vlastní zkušenost,naši mají myslím že z ořechu (vlastního) a teda po 17letech maji chudáčci dost rýpanců :?

Ahoj, čtu tady několik diskuzí. Na toto téma je zde i https://www.emimino.cz/…r-snu-93285/

Ostatní už jsou starší :think:

Jinak rady se mi líbí :mrgreen: Taky začínáme řešit interiér domku.

• Citovat
  • Upravit
12915
8.1.12 23:38

Terezko ta diskuze je zajímavá ale ěm to nijak neoslovilo, Teo, založíme novou? ty nebo já,něco ve stylu dokončujeme interiér nebo tak nějak? a nebo Deme do finále ;-)??? mám něco založit?nebo rovnou skupinu milovníci bytového designu ;-) ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
8.1.12 23:40

Jinak holky,já už jsme dneska hotová, penetrovala jsem dneska celý přízemí tak mámdost tak dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný