Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dřevo- určitě doporučuji sladit dveře a zem jak bylo řečeno.
pokud kuch.linka nebo prac.deska bude dřevo (případně atrapa) doporučuji výrazný kontrast.
myslím si, že sladění interiérů je velmi příjemné a harmonické a do té červené, růžové…bych osobně nezasahovala
různé koupelny
raději to mám třeba když sou stejné dekory a barva ale jiná kompozice
sjednocení starého a nového to je oříšek
taky sem to dělala zítra dám foto
a teo jak si mluvila o těch rámech já tě možná znám z aukra ty tam máš strašně zajímavej nick né? ![]()
jinak nějaký schodiště je i na aukru tak tam mrkni třeba pro inspiraci ![]()
Holky, vy jste se teda rozjely.. Taky chci do té nové skupiny a na férovku bych to pojmenovala ve stylu Interiérový design nebo tak nějak, ať se tam nemíchá človíček, který neví, jestli k hnědé sedačce po babičce má vymalovat žlutě nebo meruňkově
Teda.. si taky občas nevidím do pusy.. ![]()
Jinak pro upřesnění, pokud někdo nevíte: masiv = dřevo, dýha = dřevotříska (vikslajvant) potažená dřevěnou folií, lamino = dřevotříska potažená umělohmotnou folií, vysoký lesk = dřevotříska potažená umělohmotnou folií nebo nastříkaná rozleštěnou barvou.
Tzn. rýhy ve schodech nebude určovat typ materiálu masiv/dýha, ale druh stromu - existuje měkké dřevo (např. borovice, smrk,..), které je samo levnější a pak tvrdé dřevo - taky určitě záleží na finálním povrchovém ošetření.. My máme nějakých asi dvacet let u rodičů smrkové schody do kuchyně a žádné rýhy v nich nejsou.
No a jinak je občas fajn otevřít si v google fotogalerii a zadat tam heslo např. schody, stairs, nebo dětský pokoj,… vyjede vám spousta fotek z celého světa, takže pro inspiraci dobrý.. Já takhle přemýšlela nad koupelnou, až jsem ve finále vymyslela svoji vlastní
Mělo to jen tu nevýhodu, že kachle jsme málem nesehnali, protože nám všude tvrdili, že jsou nemoderní a už je nikdo nevyrábí
Ale máme ![]()
Jo a pro fajnšmejkry - geniální a originální pojetí pro minimalisty, např. právě koupelna nebo kuchyň.. Klidně celý byt, kor pokud někdo bydlí v bývalé továrně - benátský štuk/kletovaný beton/… těch názvů to bude mít mnohem víc - jedná se o stěnu, která se tváří jako syrový beton. Je to úžasný např. v kombinaci s litou podlahou a jednoduchým masivním dřevem - ale vzdušným nábytkem.. Prostě syrovost až na kost. ![]()
Já mám ten obklad ze stejného materiálu, jako pracovní desku k tomu plynový sporák již rok a neměla jsem nejmenší problém. Naopak vřele doporučuji - skvělá údržba. Sklo má kámoška a je to děs - furt to jenom leští - je na tom všechno vidět ![]()
Tak sklo za linku bych si nikdy nedala. To muze vypadat luxusne jedine na prodejne, respektive nekde v casopise o dizajnu ale ne za plneho provozu kuchyne. Musi na tom byt videt kazda kapka a smouha…
Já mám užasnou lesklou bílou dlažbu s takovými šedými jakoby čmouhami ve formátu 30/90cm a spáry máme jen 2mm a fakt užasný!!!spodek linky je wenge (tmavé dřevo) i korpus vrchních skřínek ale dvířka jsou né v lesku ale matné bílé s šedými letokruhy nebo jak to napsat a ty skřínky pod tím mají mléčné sklo s chromovaným rámečkem. Přeji dobrý výběr-ať jste spokojená ![]()
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jestli některá nevíte kde se dají koupit tyto obklady..
Moc hezké, něco s takoveho si stále představují a hledám B-). Mohu se zeptat na tapetu, odkud je nebo název? Je hezké ze se toho někdo nebojí a zkusí něco úplně nového, tleskam ![]()
Ahoj holky, můžete mi poradit? klasická paneláková kuchyn do L, jde mi o stenu naproti linky mam ji hodne ušpiněnou (malej, ale i hodne mastnych skvr ze sporaku to kapne az na zed, atd.) co tam dát uz jsem mela umyvatelnou barvu
napr.., tak přemýšlim o umývací tapetě? co by jste vymysleli? dík moc lu
@JulinkaM no, ten kámen nebo imitace kamene, je teda do kuchyně absolutně nevhodý obklad, mastnota atd, to z toho už nesundáte. Ty kachle taky nejsou nic moc, lepší je jednobarevný obklad. Momentálně jsou in skleněné obklady nebo obkladové desky v různých dezénech, vyhodou těchto materiálů je, že nemají spáry.