Jaký ochucený jogurt pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21910
19.11.09 13:52

Ale dyt Jana nepise nic o tom,ze dava Dobrou mamu :nevim:

Podle me je uplne zbytecne,cpat do ditete ovocne jogurty,kdyz ji bile,byla bych rada za to :wink: ..nebo nejlip do bilych pridat ovoce cerstve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
19.11.09 14:04

Tak mi jsme papakali jedině choceńský. Vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.11.09 14:15

Podle toho, co jsem četla, tak by malé dítě mělo právě dostávat tučnější mléčné výrobky, plnotučné mléko, smetanové jogurty a to až do 2 let. Samozřejmě to nemůže bouchat na kila, ale mám pocit, že nějaký druh cholesterolu je přímo potřeba k vývoji.

A to složení choceňského mi teda přijde dost dobré, sice je tam cukr, ale když dětem maminky dávají piškoty a brumíky, tak si myslím, že tam toho cukru bude víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
19.11.09 14:27

Čičinko myslím si úplně to samé…moje dítko je teda i přes pojídání choceňského jogurtu velmi štíhlé ač já jsem pěknej kus baby a myslela jsem že dítko bude po mě. Samozřejmě že ho necpu čokoládama a bonbonama ale myslím že choceňák je úplně v pohodě. My jsme měli problém i v tom že jsme museli co nejvíc mléčných výrobků protože Adámek se odstavil od prsu a nechtěl už pak žádnou UM ani normální mléko ani nic, kromě tedy těch jogurtů a sýrů a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.11.09 14:33
Jana206 píše:
Ahoj.Tak já si myslím,že je lepší osmiměsíčnímu dítěti,které je buď kojené nebo pije umělou výživu,jí mléčné kaše,nedávat žádný jakkoliv ochucený jogurt.Kromě bílého typu Activia,který většina dětí nechce.

Nedala bych Florian,Dobrou mámu,ani ten choceňský ochucený.Florian je moc tučný a všechny ochucené jogurty obsahují velké množství cukru,které tak malému dítěti neprospívá.

Adámkovi jsem začala dávat jogurty asi v roce a půl,ochucenou aktivii,pak i dobrou mámu.Tu až kolem dvou let.Byl dlouho kojený a jedl kaše.Před tím jsme to zkoušeli s klasickými bílými,ale ty nechtěl.

Emičce dávám neochucenou aktivii,někdy do ní banán nebo trochu zavařeného ovoce.Má to ráda.Je kojená,ale pro změnu nechce mléčné kaše,ani přesnídávky.

Jani, malý je na UM, papá normálně zeleninové i ovocné příkrmy. Kaši nedáváme, protože mu prostě nesedí. Někdy v pohodě, někdy ji celou vyzvrací.Proto jsme začali dávat jogurty ted, na doporučení pediatra.
Ochucený jogurt mu cíleně dávat samozřejmě nechci. Proto jsem začala bílým jogurtem, vystřídala jsem jich víc, ale bez úspěchu. Ani když jsem přidala čerstvé ovoce.
Takže mi nejspíš nic jiného nezbyde než zkusit nějaký ochucený. Proto se ptám maminek na to, který je svým složením jakžtakž. Bílému se nevyrovná, to je mi jasné. Zase si myslím, že lepší dobrý ochucený jogurt než různé Pribináky apod., těm se chci obloukem vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
171
19.11.09 15:18

Ahoj madi,
co se bílých jogurtů týká, mám stejnou zkušenost s dcerou, taky jsem vyzkoušela spoustu bílých jogurtů, včetně toho Choceňského a domácího, ale Eli nejedla žádný. Chtěla jsem jí dávat jogurty nejen kvůli dostatku mléčných výrobků, měla UM, baštila kaše i sýry, ale i kvůli úpravě zažívání.
Dávala jsem jí téměř výhradně ovocné Hollandie, ty jí moc chutnaly a po jednom roce občas na zpestření Floriánky.
Syn oproti tomu od 7.měsíce baští jogurty bílé, nejradši má domácí, pro zpestření mu dám občas ovocnou Activii, případně i Dobrou mámu, když babi koupí, nebo Eli dostane ve školce.

Rozhodně nejsem zastánce cpaní cukru a sladkostí do dětí, ale myslím, že té trochy cukru v ovocném jogurtu se bát nemusíš, občas mi to přijde docela jako hysterie a člověk má dojem, že jak se do prcka dostane gram cukru, zaručeně ho to zahubí. :roll:

Taky každý dítě má jiný nároky, třeba Eli dodnes nevypije vodu nebo nesladký čaj. A to jako prvomatka jsem na to byla pečlivější a fakt jsem se snažila jí neučit na sladký, ale to radši nepila nic. :roll:
A Kubulka pije pití bez cukru odmalička v pohodě. :wink:
Uf, omlouvám se za ten román. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.11.09 15:39

Jo, jeste me napadlo, Pribinak je ochuceny smetnovy krem, kdezto jogurt je kysany mlecny vyrobek. Jogurty jsou proto lehceji stravitelne. Nemluve o zivych kulturach.

Presne, jogurty jsem zacala davat nedavno, hlavne kvuli zazivani, Mates miva po prikrmech zacpu, kdyz ji jogurt, tak se krasne vykadi. Zatim mi teda ji ten bily.

Myslim si, ze troska cukru ho nezabije, samozrejme, ze kdyz se mu muzu vyhnout, tak dam neslazene, bohuzel spousta kasi je slazenych, kdyz jsem se podivala na slozeni ovocnych presnidavek Hipp, tak jsem zirala jak puk, co tam vsechno bylo.

Jeste me napadlo zkusit dat do bileho jogurtu dzem ze zdrave vyzivy, mam doma jeden, ktery je slazeny jen jablecnou stavou, nejsou tam zadne konzervanty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
19.11.09 21:26

Choceńský obsahuje smetanu,ta se nedoporučuje pro velké množství bílkovin,tuků a nemá žádné živiny.Dobrá máma obsahuje sice nějaké látky navíc,ale není tak tučná.Těžko říct.

Já jsem to myslela tak,že bych osmiměsíčnímu mimi jogurt raději nedala než ty ochucené.Pokud je kojené,pije UM a jí kaše,v osmi měsících není jogurt nepostradatelná složka výživy.

Ať se každá maminka rozhodne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
19.11.09 21:26

Choceńský obsahuje smetanu,ta se nedoporučuje pro velké množství bílkovin,tuků a nemá žádné živiny.Dobrá máma obsahuje sice nějaké látky navíc,ale není tak tučná.Těžko říct.

Já jsem to myslela tak,že bych osmiměsíčnímu mimi jogurt raději nedala než ty ochucené.Pokud je kojené,pije UM a jí kaše,v osmi měsících není jogurt nepostradatelná složka výživy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
19.11.09 21:51
čičinka píše:
Podle toho, co jsem četla, tak by malé dítě mělo právě dostávat tučnější mléčné výrobky, plnotučné mléko, smetanové jogurty a to až do 2 let.

ano, to platí pro plnotučné mléčné výrobky - plnotučné mléko má cca 4% tuku, zatímco smetanové jogurty třeba kolem 10%, což pro děti fakt přínosné není, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
19.11.09 22:21

Ségra dává malému, je mu rok, jogurty Revital, teď mu začala kupovat i ochucené s ovocem a malý jí to baští ostošest. My jsme ještě s jogurtem nezačali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.11.09 07:47
Lakyna píše:
Ségra dává malému, je mu rok, jogurty Revital, teď mu začala kupovat i ochucené s ovocem a malý jí to baští ostošest. My jsme ještě s jogurtem nezačali.

Tak Revital jsme taky ozkoušeli a také bez úspěchu :-(

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
20.11.09 08:48

A co bilou sladkou Aktivii? teda netusim kolik je v ni cukru, ale treba by mu jela…

Mne teda doktorka rekla, ze Chocensky je tucny az dost a ze ho doporucuje spis hubenourum. Normalne prospivajicim detem doporocuje jogurty prumerne s 5 procenty tuku.

Nasi mlade nejvic jede klasicka modra Olma nebo Jihocesky bily, i Aktivie. Sladke zatim nedavam. Bude ji rok a pul, Pribinaka jeste nemela a cim pozdeji ho bude mit, tim lepe.

Floriana nemusim ani ja. Uz mi neprijde jako jogurt, naopak ochucene Hollandie jsou ted vyborne, hlavne spanelska merunka ci zapecene musli.

• Citovat
  • Upravit
1280
20.11.09 10:52
Jana206 píše:

Holky já musím s Janou souhlasit,my třeba začaly dávat jogurty na doporučení dr.když malej přestal chtít mlíčko a kaše ty nic moc , to si dal jen někdy,takže sme začali s těma jogurtíkama.Jinak na tom jídelníček 8 měsíčního mimi opravdu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.11.09 11:05
Hanka1 píše:
A co bilou sladkou Aktivii? teda netusim kolik je v ni cukru, ale treba by mu jela…

Mne teda doktorka rekla, ze Chocensky je tucny az dost a ze ho doporucuje spis hubenourum. Normalne prospivajicim detem doporocuje jogurty prumerne s 5 procenty tuku.

Nasi mlade nejvic jede klasicka modra Olma nebo Jihocesky bily, i Aktivie. Sladke zatim nedavam. Bude ji rok a pul, Pribinaka jeste nemela a cim pozdeji ho bude mit, tim lepe.

Floriana nemusim ani ja. Uz mi neprijde jako jogurt, naopak ochucene Hollandie jsou ted vyborne, hlavne spanelska merunka ci zapecene musli.

Aktivii zkusím ještě jednou dneska a pak už ho přestanu trápit. Malý je hubeňour po mě, takže by mu něco tučnějšího snad vadit nemělo. Sní co mu nabídnu (tedy až na ten jogurt), porce si myslím, že až dost velké a vidět to na něm není.
Pribinaka davat nechci vůbec, i když mi dr. řekl, že když ho bude mít jednou týdně, nic se neděje. Ale nechci, aby si na tyhle chutě navykl a pak mi nechtěl nic jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko