Jaký ochucený jogurt pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
20.11.09 11:05
Hanka1 píše:
A co bilou sladkou Aktivii? teda netusim kolik je v ni cukru, ale treba by mu jela…

Mne teda doktorka rekla, ze Chocensky je tucny az dost a ze ho doporucuje spis hubenourum. Normalne prospivajicim detem doporocuje jogurty prumerne s 5 procenty tuku.

Nasi mlade nejvic jede klasicka modra Olma nebo Jihocesky bily, i Aktivie. Sladke zatim nedavam. Bude ji rok a pul, Pribinaka jeste nemela a cim pozdeji ho bude mit, tim lepe.

Floriana nemusim ani ja. Uz mi neprijde jako jogurt, naopak ochucene Hollandie jsou ted vyborne, hlavne spanelska merunka ci zapecene musli.

Aktivii zkusím ještě jednou dneska a pak už ho přestanu trápit. Malý je hubeňour po mě, takže by mu něco tučnějšího snad vadit nemělo. Sní co mu nabídnu (tedy až na ten jogurt), porce si myslím, že až dost velké a vidět to na něm není.
Pribinaka davat nechci vůbec, i když mi dr. řekl, že když ho bude mít jednou týdně, nic se neděje. Ale nechci, aby si na tyhle chutě navykl a pak mi nechtěl nic jiného.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
20.11.09 11:08
Oluscha píše:
Jana206 píše:
Choceńský obsahuje smetanu,ta se nedoporučuje pro velké množství bílkovin,tuků a nemá žádné živiny.Dobrá máma obsahuje sice nějaké látky navíc,ale není tak tučná.Těžko říct.

Já jsem to myslela tak,že bych osmiměsíčnímu mimi jogurt raději nedala než ty ochucené.Pokud je kojené,pije UM a jí kaše,v osmi měsících není jogurt nepostradatelná složka výživy.

Ať se každá maminka rozhodne sama.
Holky já musím s Janou souhlasit,my třeba začaly dávat jogurty na doporučení dr.když malej přestal chtít mlíčko a kaše ty nic moc , to si dal jen někdy,takže sme začali s těma jogurtíkama.Jinak na tom jídelníček 8 měsíčního mimi opravdu nestojí.

Holky, nám právě pediatr doporučil ty jogurty už teď dávat. Jelikož malý mi pije jen UM, kaši NEDÁVÁME, protože mu prostě nesedne. Sama od sebe bych mu to nedávala.

• Citovat
  • Upravit
4976
20.11.09 11:45

Já kupuju Terezce taky Florián jogurt. A dr mi ho doporučila už od 6 měsíce.
Terezka je jen kojená UM nikdy nechtěla. A protože strašně málo přibírala tak mi dr řekla ať jí klidně dávám jogurty ochucený smetanový.
Terezka je hodně hubená a dlouhá.A Ted ve 13M váží 8700g a je v pohodě.
Já bych se nebála mu zkusit dát ochucený když bílý
nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.11.09 12:04

madi:myslím, že pokud by ses měla řídit názory tady od nás, tak se musíš minimálně rozdvojit. :wink:
Většinou, když mám nějaké podobné dilema, tak co se týká výživy a léčby, dost dám na naší pediatričku, tak pokud mu věříš, co se zeptat tam, jestli radši ochucený nebo žádný. :?:

A jinak se řídím svým pocitem, pokud bych při krmení prcka ochuceným jogurtem měla pocit, že mu škodím, radši to oželím a přidám dávku UM, ale za sebe teda říkám, že pokud vybereš fakt kvalitní ochucený jogurt, bez přídavků jiných látek, tak mu to bude ku prospěchu.

Kromě těch ovocných hollandií jsem taky Eli dost dávala jihočeské jogurty ve skleničkách, taky jen ovocná složka + jogurt.
Pamatuju si, že naše dr. jednou říkala, že kromě ingrediencí taky o kvalitě jogurtu přidává to, když je „zrající“ přímo v kelímku nebo skleničce. (si teď zaboha nevybavím ten správný výraz :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.11.09 13:01

Madi oni jsou Aktivie dva druhy, jedna klasicka bila „kysela“ v tmavezelenem baleni. Ta druha je svetle zelene baleni a je bila, ale slazena. Je tam i na obale napsano sladka nebo neco podobneho, chutove je fakt dobra.

• Citovat
  • Upravit
44197
20.11.09 21:08

Madi.Myslím,že nejlíp to vystihla Lostritis.Souhlasím s ní.

Můj názor je sice ten,že než dávat osmiměsíčnímu mimi jakýkoliv ochucený jogurt,tak radši žádný.Je to ale jen můj názor a vychází z mé zkušenosti
s mými dětmi.

Jediné,s čím bych s Lostritis polemizovala,co je to opravdu kvalitní ochucený jogurt.A o tom je celá tato diskuze.Každá má jiný názor a svoji zkušenost.Dohadovat se tu nemá smysl.

Řiď se hlavně svými pocity,potřebami svého dítětem a názorem svého lékaře.Mám např.kamarádku,které syn v 15 měsících přestal pít UM a odmítal jakékoliv mléko.Vápník ale dítě mít musí.Tak jí pediatrička doporučila dávat všelijaké jogurty,ne pribináky,přírodní a tvrdé sýry.Ne tavené.Ty jsou naprosto nevhodné.Ty tvrdé její dítě v té době milovalo nejvíc.Podle obecného názoru taky nejsou vhodné k pravidelné konzumaci dětmi,obsahují moc soli a tuku.Ale protože její dítě odmítalo mléko v jakékoliv podobě a těchto sýru bylo schopno sníst malé plátkové balení na posezení,společně s pediatričkou usoudily dávat.

U nás je to se sýry tak.Adámek přírodní a tvrdé moc nechce,ale jako malý jedl kaše,jí jogurty,teď už pije kakao.Tak mu je nenutím.

Emči už teď v roce dávám žervé a cottage s rohlíkem nebo kukuřičnými křupkami.Je kojená,ale nejí kaše.Jogurty jí jen ty kyselé bílé,které většina dětí nechce.

Chci tím jen říct,že i když mám svoje zkušenosti,vím,že to,co platí u mých dětí neplatí u všech.Musíš se prostě rozhodnout sama.Podle své situace a svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
20.11.09 21:18
madi píše:
Oluscha píše:
Jana206 píše:
Choceńský obsahuje smetanu,ta se nedoporučuje pro velké množství bílkovin,tuků a nemá žádné živiny.Dobrá máma obsahuje sice nějaké látky navíc,ale není tak tučná.Těžko říct.

Já jsem to myslela tak,že bych osmiměsíčnímu mimi jogurt raději nedala než ty ochucené.Pokud je kojené,pije UM a jí kaše,v osmi měsících není jogurt nepostradatelná složka výživy.

Ať se každá maminka rozhodne sama.
Holky já musím s Janou souhlasit,my třeba začaly dávat jogurty na doporučení dr.když malej přestal chtít mlíčko a kaše ty nic moc , to si dal jen někdy,takže sme začali s těma jogurtíkama.Jinak na tom jídelníček 8 měsíčního mimi opravdu nestojí.
Holky, nám právě pediatr doporučil ty jogurty už teď dávat. Jelikož malý mi pije jen UM, kaši NEDÁVÁME, protože mu prostě nesedne. Sama od sebe bych mu to nedávala.

Jasně madi,vždyt mi říkáme že pokud dítko papá mlíčko i kaše,tak že jogurtík není potřeba dávat,ale to přeci není tvůj případ,když vy kaši nedáváte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.11.09 10:48

Tak jsme se do toho nějak zamotali :mrgreen:
V pátek jsem Adámka malinko obestila - našla jsem malý kelímek nějaké frutapury, co jsme kdysi dostali jako vzorek a namíchala do toho 1/2 bílého jogurtu od Olmy, který mi prskal a kupodivu to snědl, až jsem se divila, protože ta frutapura byla fakt dost kyselá.
Včera jsme zkusili ten choceňský jogurt, chutově je úplně jiný, ne tak kyselý. Zbodl mi najednou půl kelímku a s chutí. Je sice hodně tučný, ale vzhledem k tomu, že je malý hubeňour, to zas tolik vadit nebude. Zkusím střídat tyhle dvě věci a frutapuru ubírat. Tak uvidíme.
Každopádně díky všem za názory.

• Citovat
  • Upravit
5
22.11.09 12:20

Mě Matýsek miluje bílý jogurt holandii, sní to celý a ještě mu do toho strouham jablíčko a někdy mandarinku, ale ta bývá alergení, tak dej bacha, ale náš jí miluje a nic mu po ní není,nebo i banán bych dala, ale já radši nedávám, bo měl problémy s kakáním, tak mu to zkus nějak zpestřit tím ovocem:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
29.11.09 12:38

ale to ze mu do bileho jogurtu namichas frutapuru nebo nejakou presnidavku je snad v pohode ne?nemelo by to nicemu vadit a mas dve mouchy jednou ranou :-D .Me rikala dr ze muzu treba osladit i kvalitni domaci marmeladou a tak..no,treba uz ti basti dobre :-)

• Citovat
  • Upravit
125
29.11.09 14:55

ahoj, my jíme skoro všechny jogurty, bílý jsme nikdy nedávali, jen ovocné a žádný nám nevadí. ale co jsem kde četla, tak ty tučnější jsou pro prcky líp stravitelné........vyzkoušíš a uvidíš co vám bude chutnat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
29.11.09 15:20

Může mi někdo napsat, kde se dá sehnat choceňský jogurt?Nemůžu ho v žádném obchodě sehnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
30.11.09 02:40

Ahojky, nečtu celou diskuzy, ale mi jeeme Holandie a do bíle přimíchám rozmačkaný banán. Ten někdy více převažuje, tak zkus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.11.09 07:38

Holky, hlásím, že malý naprosto otočil a už třetí den svačí v pohodě celý kelímek bílého jogurtu od Olmy :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko