Jaký odkapávač na lahve?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1156
7.5.14 10:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.5.14 10:58
@Samamama píše:
Tak on si asi nikdo nemyslí, že by lahvičky zůstávaly sterilní, samozřejmě máš recht, že „to lítá ve vzduchu“. Ale jde o to, že sterilizací se zničí event. mikroby, které se uchytí na mikrozbytcích mléka, v záhybech apod., mléko je pro ně živnou půdou. A takto čisté lahvičky se samo nikomu nechce fláknout na linku, která, ač vyleštěná, je taky celkem slušným zdrojem mikrobů. A mimochodem, když píšeš, že myješ v dolním košíku, nepíšou náhodou na všech kojeneckých potřebách, že když už do myčky, tak do horního košíku?

Já ti nevím.. Mikroby jsou součástí vzduchu, špína je součástí vzduchu.. Chápu vymytí lahvičky od zbytků mléka, které by se tam rozkládalo.. Ale ta sterilizace je nadbytečná ve chvíli, kdy to mléko dokážeš odstranit jinými cestami (100 °C horká voda - napadá mě, zcela stejný efekt, ušetřeno za nějaký sterilizační přístroj). Nevím, kolik stojí tyhle pomůcky, my provozujeme ordinace a máme lékařský sterilizátor za.. ani nechtějte vědět, kolik ty krámy stojí - ale věci z něj se buď přendávají do speciálních roztoků, nebo se zatavují do sáčků - právě, aby ta sterilita vydržela.. Dávám tam nové dětské nádobí hned po nákupu, ale pak už myji normálně, jako vše ostatní :think:
Horní košík dává logiku z pohledu většího proudu vody, jenomže mně to tam nedrží, ve spodním mi ty lahvičky stojí na stojenech pro talíře, proto ten spodní šupel. Nepoužívám běžnou mycí chemii, ale deriváty sody a kyselinu octovou - mně spíš vadí ten pach jaru, který cítím z lahviček, když mi je občas umyjí babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.14 10:59

Lahve jsem sterilizovala 5 měsíců (malý je o 2m dřív, takže jakoby do 3m u donošeného dítěte).
Nechávala jsem je na utěrce.
BTW, co si pamatuji, tak dost podobně to měli i na intermediáru v Podolí, myslím, že jsem tam lahvičky viděla vyskládané na stole, max. podložené nějakou papírovou rolí.
Ty děti nejsou z cukru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.5.14 11:10

@Sluka U horké vody vidím akorát ten problém, že ty bakterie krom vysoké teploty potřebují i nějaký čas působení, což u horké vody nikdy nezajistím, protože rychle chladne. A taky ty lahvičky mají časem různé mikroškrábance od štětky apod., tam ty sajrajty můžou lépe odolávat běžnému čištění. Jinak můj sterilizátor stál kolem 1000,–, je to dohromady i ohřívač stravy a mléka (vlastně jsem ho původně kupovala kvůli této funkci), což není tak závratná částka, když jsem věděla, že plánuju 2 děti. Ale na druhou stranu, vůbec neodsuzuju, když si ho někdo nepořídí, beru to jako „něco navíc“ pro klid, podobně jako třeba monitor dechu. Jsem si vědoma toho, že se sterilitou jako ve zdravotnictví to nemá nic společného (nakonec jsem od fochu, tak vím, jak vypadají zabalené sterilní pomůcky apod.). U té myčky jsem myslela, že důvod horního koše je, že je takový „čistější“, protože ta špína v myčce se vahou drží spíš dole, než odteče, ale tak jsem si to odůvodnila sama, takže to může být i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.5.14 11:21

@Samamama Ono vůbec ty věci kolem dětí mi přijdou nehorázně předražené - snad je to těmi testy, co musí podstoupit, ale stejně.. :zed: Minulý týden jsem jim například koupila nové lahvičky (doteď měli skleněné, ale ty jsou těžké a syn ji občas nosí v baťůžku), jsou z nerez oceli - čtyři stovky jedna :zed: :zed: :zed: Hrůza, prostě mi přijde, že „děti“ je docela dobrý bysnys :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda
7.5.14 11:25

My mame taky Chicco a maximalni spokojenost, vejde se tam hodne lahvicek a davam tam i svoji velkou flasku na piti :D
prikladam foto :)

• Citovat
  • Upravit
5473
7.5.14 11:26

@Sluka předražený je to každopádně a zjevně se to vyplácí, když je dnes ten „kult dítěte“, jak jsem někde slyšela :mrgreen: (směju se tomu, ale je to tak). Právě jsem kdysi nadávala, proč štětka na lahve s nápisem Avent stojí 300,–, když podobná v odd. domácích potřeb stojí pár korun. Trochu pomáhají výrobci typu Babylove apod., které podobné věci mají za podstatně nižší ceny a myslím, že nijak horší kvality (aspoň věci prodávané v DM jsou, pokud vím, německé a já mám nějakou zakořeněnou důvěru v německou akurátnost :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.5.14 11:40

@Samamama Přesně tak.. Já kupovalal i ty skleněné lahve (abych nekecala) snad jednu za asi čtyři stovky, přitom Simax je prodává za osmdesát, ovšem bez silikonové ochrany proti rozbití.. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.5.14 11:44

@Sluka A nejhorší je, že u spousty věcí nakonec zjistíš, že jsou k prdu. Nemyslím, že je nevyužiješ, ale že to pořádně nefunguje (viz např. věčně ukapávající netekoucí hrneček Avent apod.). To jsme se rozhorlily nad věcí, se kterou nic neuděláme a ještě jsme totálně odbočily od tématu odkapávače :mrgreen:, pardonek zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.5.14 11:48

:lol: :oops:
No.. Takže za mě - stačí jakýkoli odkapávač, který bude sloužit čistě pro kojenecké nádobí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.5.14 17:09

@Sluka To je jasný, jen mě zajímalo, jaké jsou možnosti, no něco vymyslim. Jo a jinak já říkám sterilizace i vyvařování v horké vodě, žádný sterilizátor doma nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.5.14 18:07

@Samamama Jinak ten kartáč mě taky baví, to je fakt pálka za nic :nevim: Ale něco nakonec využiju tolik, že se mi za to vyplatí zaplatit (např. termo lahev s dudlíkem, která taky stála dobrých 500 kč) S těma německejma výrobkama to mám taky stejně :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.5.14 20:03

@mary-jane Na talíř jsem dala papírovouutěrku a nechala oschnout. :nevim: Měla jsem na tom teda především odsavačku a avent kelímky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.14 17:22

Děkuji všem, už jsem pořídila odkapávač od Chicca, šlo mi především o to, mít nějaké konkrétní místo jen na lahvičky a dětské nádobí, třeba když mám hlídání nebo lahvičky meje chlap, tak teď to je každému jasné, kam co patří. Díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.14 17:30

@Samamama tady jsem našla dobrou konkurenci avent kartáči http://www.babiez.cz/…dlik--modry/ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí