Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, poraďte mi prosím v jakým pracím prášku mám
vyprat nové věci z obchodu pro mimi než se narodí a co
používáte po porodu a na jaký stupeň perete atd.. ![]()
děkuji
Já používám Lovelu a oblečení peru na 40 a plenky jsem prala na 90..
Já osobně používám Lovela - Sensitive a jsem s ním spokojená a peru buď na 40° nebo na 60°. Prala jsem v něm také věci než se Tomášek narodil a peru v něm do teď.. ![]()
Persil sensitive a na peru na tolik, kolik je uvedený na cedulce ![]()
Používám gel z mýdlových ořechů, dobrý je prý i mýdlový sliz - vše přírodní, šetrné k jemné pokožce malého miminka. Peru oblečení na 40, pleny na 60.
Peru v Lovele a na 40. Koupila jsem si balení 5,3kg a až ho zdělám, tak přejdu na normální prací prášek. Malýmu jsem omylem vyprala prádlo v Bonuxu, co peru pro nás a nic se mu nestalo. No než to zdělám, tak mu bude půl roku. ![]()
Já aviváž nepožívám. Mě příjde zbytečná prádlo voní i po tom prášku.. ![]()
Tak já se přiznám, že jsem od narození používala normální prací prášek. Malá ho snesla krásně. Ale to jsi zjevně slyšet nechtěla.
Peru na 40 stupnů.
Na miminko prášek Mimino, je mýdlový a šetrný k dítěti. Malé jsem od roku a něco začala prát v Persilu Sensitive. Aviváže nepoužívám, na mimčo jsem dávala ocet, teď už nedávám ani ten. Na mimino peru na 60 (vyjma svetrů, kombinéz atd, ale to je myslim jasné
). I na starší mam většinu toho, co lze vyprat na 60.
@mejdylko : To možná i dýl já jsem taky koupila 5,3kg, když se malej narodil a teď je nám 6,5 měsíce a ještě je tam toho celkem dost.. ![]()
Já prala a stále peru (mimi 4 měsíce) v pracím prášku Woolite a bez problémů.
Aviváž nepoužívám vůbec…pro mimi se to nedoporučuje a ani na věci jako svetry, jeansy atd…to není nic moc.
Pro prcka peru vesměs vše na 60° a vše žehlím.
![]()