Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
díky Lolo, u Vás v Praze máte výhodu seženete všechno.holt my moraváci(Karviná) nemáme moc možnosti.Tak to jsi mě nepotěšila budu si to muset objednat.
Hm, tak v Karviné fakt nevím
Leda se zkusit zeptat v nějké zdravé prodejně, jestli to nechtějí objednat. Tady je seznam prodejen v jednotlivých městech, tak třeba tam najdeš aspoň něco, co máš relativně blízko. Anebo holt přes internet.
Ahoj,
já taky nejsem velký příznivce kosmetiky na miminka - teď vlastně dětičky (to je hrůza, jak rychle rostou). Prcka jsem začala mýt mýdlem od Weledy až tento týden a to 1 za 3-4 dny. Šampon jsem koupila taky na Biosféře Utrekram a budu ho dávat tak 1 za týden - stejně máme na hlavě pár chlupů. Dobře se v tom obchůdku nakupovalo, koupila jsem i nějaké přesnídávky a poslali pár vzorečků zdarma.
Chci se zeptat, zkousi nekdo no-poo = myti vlasu bez samponu prirodnimi prosredky?
Taky nejsem posledni dobou nadsena z samponu na trhu, tak jsem zkusila myt jen obycejnou vodou, a to mi vlasy neumyje.
Pak jsem nasla recept na jednu lzicku sody do hrknu vody, tak jsem to zkusila a musim rict, ze to vlasy umylo velice slusne! Rozhodne srovnatelne se samponem. Premyslim, ze to zkusim i na dite… mate nekdo zkusenost?
@umea já si myju vlasy sodou a octem, už to bude brzo rok. Samotná voda mi nevyhovovala, ale ta soda je ok. Myju si je tak jednou za 7-10 dní, mezitím když je potřeba, tak vodou opláchnu. Ta soda by se neměla používat víc jak 2-3× týdně, že prý hodně vysušuje. Já si k ní vždycky kápnu 2 kapky nějakého voňavého oleje ![]()
A jsem tak spokojená, měla jsem předtím vlasy už celkem hnusné a žádný šampon mi nevyhovoval, tak jsem si řekla, že horší to být nemůže a zkusila tu sodu ![]()
@Etcetera78 A jak teď vypadají Tvé vlasy?
Taky jsem o tom uvažovala, ale ten pocit voňavých, čerstvě umytých vlasů zatím vítězí
.
Dekuji za prispevek @Etcetera78 mohla byste mi napsat Vas presny recept? Zkousela jste to na manzela nebo dite? ![]()
@Meha mé vlasy vypadají teď tak nějak „normálně“
žádný lesk jako blesk se nekoná, ale jsou hezké a zdravé
@umea přesný recept nemám, nasypu si trochu sody do skleničky (tak 1-2 lžičky?), přidám trochu vody plus kapku éterického oleje, nanesu na mokré vlasy, minutu důkladně drbu, spláchnu, poslední opláchnutí provedu octovou vodou (zase asi dvě lžičky octa na sklenku vody). Na gramy nic nevážím, dávám to od oka ![]()
na rodinu jsem nezkoušela, manjel používá nějaký svůj šampon z lékárny kvůli lupům, děti si myjou vlasy jednou za dlouhý čas a to používám přírodní heřmánkový šampon Nobilis Tilia. Dcera potřebuje, aby jí pak vlásky voněly, jinak ji k mytí nepřekecám ![]()
Je ale zajímavé, jak dětem stačí mýt vlasy jednou za pár měsíců a stejně je mají krásné. Takže možná fakt bude něco na tom, že my jsme si je různými šampony a přípravky už zvládli zničit…
Diky moc za odpoved @Etcetera78 . Taky si zacinam myslet, ze nam ty sampony a vsechno kolem ty vlasy spis nici. Ja mela do 20 krasne, zdrave leskle vlasy, co jsem myla 1× tydne, ted to neumyju 2 dny a vypadam straslive. Takze navrat ke korenum, no uvidime, co to udela.
jakou máš na mysli značku toho kofeinového šamponu? myslíš Alepcin? Tak jestli myslíš Alepcin, tak já osobně zkušenost nemám, ale podle složení obsahuje SLS - sodium laureth sulfate - chemické pěnidlo, tak nevím, jak moc „šetrný“ je…já jsem ho zavrhla kvůli tomu SLS…hodně lidí si ho ale chválí
Za mě je TOP jednička šampon od Khádí (www.khadi.cz) - a sice tekutý AMLA. ![]()
ahoj a zdravím tě!
prosím tě - je dobrý ten Khádí šampon IBIŠEK?? Abych pravdu řekla - ten ROSE je dobrý, ale nemá moc dobrou „vůni“, ony asi všechny ty Khádí šampony jsou hodně specifické, ale na rozdíl od AMLY šamponu - ten teda voní celkem dobře - tak jediná věc, která mi na ROSE trochu vadí, je ta vůně, no…nemůžu si na to zvyknout, používám ho jen občas, na vystřídání a pokukuju po tom IBIŠEK
, tak se tě ptám na zkušenosti…vyčetla jsem ve složení, že by měl vonět trochu „levandulově“? ![]()
co lopuchový výluh od Naděje? nezkoušela jsi? já si nemůžu vynachválit mou kombinaci, že si smíchám tak půl na půl lopuchový výluh a Rozmarýnové vlasové tonikum Weleda
Vlasy fakt úžasný!!
ahoj, díky moc za info! Asi ten Ibiškový přece jen zkusím
…ten ROSE je něco podobného jak píšeš o ibiškovém - víceméně stejný jako AMLA (myslím účinky na vlasy), po AMLA se mi zdá objem taky lepší, chtěla jsem prostě něco na prostřídání s tou AMLOU, ale vůně je ta „neroli“ a mě to upřímně řečeno „smrdí“, no… ![]()
jinak doporučuju PRÁŠEK AMLA od toho Khádí…já si dělám takovou vlastní směs, že do Vitamínové henny od Henné Color přidám dvě až tři lžíce toho AMLA prášku, pak 3 lžíce oleje (meruňkový, mandlový nebo jojobový), oříšek kondiše a šup na vlasy - tak jako hennu…je to výborná kombinace!! Možná si příště koupím na vyzkoušení ten prášek SHAKIKAI - prý je to taky na regeneraci. ![]()