Jaký tarif pro dite

1326
4.4.22 10:47

Jaký tarif pro dite

Ahoj, prosím o zkušenost. Dcera má dobíjecí Vodafone kartu bez dat, ale chtěla bych, aby měla data i mimo wi-fi. Hlavně kuli aplikaci, abych viděla, zda dorazila v pořádku do školy a ze školy. Máte někdo zkušenost, kolik dat je potřeba k takové aplikaci a pak nějaký tip na SIM kartu i s daty, ale ne za 500 měsíčně. Je jedno, zda to bude nějaký dětský tarif či dobíjecí. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81528
4.4.22 10:54
@Zuzkka píše:
Ahoj, prosím o zkušenost. Dcera má dobíjecí Vodafone kartu bez dat, ale chtěla bych, aby měla data i mimo wi-fi. Hlavně kuli aplikaci, abych viděla, zda dorazila v pořádku do školy a ze školy. Máte někdo zkušenost, kolik dat je potřeba k takové aplikaci a pak nějaký tip na SIM kartu i s daty, ale ne za 500 měsíčně. Je jedno, zda to bude nějaký dětský tarif či dobíjecí. Děkuji za rady.

Obě děti mají twistkartu, na tom koupený jakýsi balíček 12 giga dat na rok, v létě byla akce 400 ročně, běžně to stojí 800 na rok. K tomu dobíjím kredit, jednomu na kaktusu, druhý má Sazku. ( ten twist má děsně drahé volání).
Než jsem pořídila tu druhou |SIM kartu na data, pravidelně jsem jim nakupovala měsíční datový balíček, U obou operátorů půl giga stálo okolo 70kč na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.4.22 10:57
@Zuzkka píše:
Ahoj, prosím o zkušenost. Dcera má dobíjecí Vodafone kartu bez dat, ale chtěla bych, aby měla data i mimo wi-fi. Hlavně kuli aplikaci, abych viděla, zda dorazila v pořádku do školy a ze školy. Máte někdo zkušenost, kolik dat je potřeba k takové aplikaci a pak nějaký tip na SIM kartu i s daty, ale ne za 500 měsíčně. Je jedno, zda to bude nějaký dětský tarif či dobíjecí. Děkuji za rady.

Z mé zkušenosti lepší tarif bez dat. Tyhle „šmírovací“ apky se mi nelíbí, navíc dítě velmi brzy přijde na to, že ty data může využívat i jinak a pak vidíme ty hloučky dětí vedle školy, jak smaží nějaké onlinovky 8) Takže syn (skoro 10 let) má normálně dobíjecí Blesk mobil nebo něco takového. Když začínal chodit sám ze školy, byli jsme domluvení, že zavolá po návratu domů, později jen prozvonil nebo napsal na WA (doma je wifi) teď už nestalkuju vůbec, dávám mu důvěru. Ráno do školy nekontroluju - nemají ve škole vytahovat telefony, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.4.22 11:04

Šmírovací aplikace jsou fakt :poblion:. Ale i tak, T-Mobile nabízí 1 gb za 99,– tak k dobíjecí kartě vždy můžeš aktivovat. Vodafone třeba bude mít něco podobného. Hlavně si pohlidej, ať se data sama po vyčerpání neobnovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12441
4.4.22 11:22

Najděte někoho, kdo má O2 Family - neomezené O2, 30 minut do ostatních sítí, pak 1,50 korun za minutu i SMSku a 500MB dat měsíčně za 109 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.4.22 11:45

@Sisika9 každý má názor jiný, a každý má právo aplikaci využívat či ne.. Bydlíme ve velkém městě, dcera chodí ráno i odpoledne sama do školy a vůbec to není o šmírování. Je to o tom, ze když by se neozvala, mohu se podívat, kde je a popřípadě jednat. Určitě to nemám, abych se od rána do večera divala, kde a co dělá.
Dojíždím 60km za prací, takže ani nejsem ve stejném městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.4.22 11:57
@Zuzkka píše:
@Sisika9 každý má názor jiný, a každý má právo aplikaci využívat či ne.. Bydlíme ve velkém městě, dcera chodí ráno i odpoledne sama do školy a vůbec to není o šmírování. Je to o tom, ze když by se neozvala, mohu se podívat, kde je a popřípadě jednat. Určitě to nemám, abych se od rána do večera divala, kde a co dělá.
Dojíždím 60km za prací, takže ani nejsem ve stejném městě.

Jen pozor, aby to neudělalo víc škody, než užitku. Holka zapomene telefon doma a ty poletíš 60km z práce, abys jí vyhnala do školy a zjistíš, že tam není :P Nevím, kolik jí je, ale těch situací, kdy někde zapomene telefon, je denně mnoho. My bydlíme v Praze, takže mě o strachu vykládat nemusíš. Ale řešení v celodenní sledovačce tedy opravdu nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
4.4.22 12:01
@unuděná píše:
Jen pozor, aby to neudělalo víc škody, než užitku. Holka zapomene telefon doma a ty poletíš 60km z práce, abys jí vyhnala do školy a zjistíš, že tam není :P Nevím, kolik jí je, ale těch situací, kdy někde zapomene telefon, je denně mnoho. My bydlíme v Praze, takže mě o strachu vykládat nemusíš. Ale řešení v celodenní sledovačce tedy opravdu nevidím.

Na hledání ztraceného telefonu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
4.4.22 12:22

Já teď uvažuju nabídku go mobile, ale mám to zatím jen do volacích hodinek pro případ nouze - 20 minut volných, 150MB, 120kc včetně DPH… Ale to je asi příliš málo pro větší dítko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.4.22 13:07

Tyhle aplikace nevedu, ale pokud jde o to, jestli dorazila nebo nedorazila tam a tam, řešila bych to prozvoněním jako za starých dobrých časů. Dítě školou povinné je schopné udržet si takovej návyk, ne? Kdykoli moje děti (10,11) něco potřebují, prozvoní a volám zpět - chtějí se zdržet s kamarády, zapomenou drobné na autobus - na to stejně žádná app nepomůže a tak jako tak by volali.
Data mají zakázaná, na internet se podívají doma, aspoň mi nechodí po městě zarostlí do displejů. A kredit dobíjím co dva měsíce, většinou to stačí. Během půl roku pochopili, že s kreditem musí hospodařit jako s kapesným - když si ho vyplácáš, máš kulový.
Jinak sleduj akce od O2, ty jejich „SIM zdarma“ se občas vyplatí. Já mám pár let jejich kartu, kde dobiju 300 a mám giga a půl, dvacet SMS a 100 minut. Chlap má neomezený, takže delší hovory řeším přes jeho telefon a bohatě mi jednotky vystačí. Ono to bude cenově plus mínus stejně u všech operátorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
4.4.22 17:53
@unuděná píše:
Z mé zkušenosti lepší tarif bez dat. Tyhle „šmírovací“ apky se mi nelíbí, navíc dítě velmi brzy přijde na to, že ty data může využívat i jinak a pak vidíme ty hloučky dětí vedle školy, jak smaží nějaké onlinovky 8) Takže syn (skoro 10 let) má normálně dobíjecí Blesk mobil nebo něco takového. Když začínal chodit sám ze školy, byli jsme domluvení, že zavolá po návratu domů, později jen prozvonil nebo napsal na WA (doma je wifi) teď už nestalkuju vůbec, dávám mu důvěru. Ráno do školy nekontroluju - nemají ve škole vytahovat telefony, takže tak.

Tak budou smazit offlinovky :nevim: moje děti naopak při hraní her data vypínač, protože jim to pak neprerusuji reklamy.
Mě vyhovuje, že děti data mají. Je to levnější, než volání, napsat na whatsapp. A také v práci, whatsapp si na počítačů přečtu kdykoli, telefon zvedat moc nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.4.22 18:17
@Lama Lama píše:
Tak budou smazit offlinovky :nevim: moje děti naopak při hraní her data vypínač, protože jim to pak neprerusuji reklamy.
Mě vyhovuje, že děti data mají. Je to levnější, než volání, napsat na whatsapp. A také v práci, whatsapp si na počítačů přečtu kdykoli, telefon zvedat moc nemůžu.

V pořádku, mě vyhovuje, že nemají. Alespoň tak do 12, 13 let, než začnou chtít nějak intenzivněji komunikovat s vrstevníky, mi to přijde zbytečné. A důvod „šmírovací apka“ je úplně nesmyslnej. Já nejsem stíhačka máma, nepotřebuju, aby mi děti hlásily každý příchod domů/do školy/ke kamarádce. Stačí prozvonit, když jde o nějakou nenadálou událost a nestojí to nikoho nic ;) Plus mám jakýsi bezpečnější pocit z toho jejich „pobytu“ na telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
4.4.22 18:46
@unuděná píše:
V pořádku, mě vyhovuje, že nemají. Alespoň tak do 12, 13 let, než začnou chtít nějak intenzivněji komunikovat s vrstevníky, mi to přijde zbytečné. A důvod „šmírovací apka“ je úplně nesmyslnej. Já nejsem stíhačka máma, nepotřebuju, aby mi děti hlásily každý příchod domů/do školy/ke kamarádce. Stačí prozvonit, když jde o nějakou nenadálou událost a nestojí to nikoho nic ;) Plus mám jakýsi bezpečnější pocit z toho jejich „pobytu“ na telefonu.

Na to se ti nikdo neptal, tak proč jsi s tím zacla? Cítíš se líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.4.22 20:41

Vůbec jsem se neptala na názor, zda aplikaci ano, či ne. Každého věc..
A jinak.. Když to tak čtu… Samozřejmě ji mám naučenou na prozvonění, ale holt mám obavy, a když bude v „nenadálé“ situaci, tak mě těžko prozovoni, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.4.22 20:42

Jinak děkuji všem za tipy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie