Jaký telefon má váš prvňáček?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13943
12.5.15 20:13

Jaký telefon má váš prvňáček?

Dneska se mi stalo něco, co mě nutí urychleně (dnes bylo pozdě) koupit dceři mobil. Prosím o tipy na konkrétní mobil, vhodný pro prvňáčka. V dnešní nabídce se vůbec neorientuju, mám jen pár požadavků a vlastně ani nevím, jestli takový existuje:

• ne dotykový
  • megajednoduché ovládání (dcera není technologický talent)
  • cena do 1000kč
  • žádné integrované hry

A ještě se rovnou zeptám - jak řešíte přítomnost mobilu ve škole? Bere si ho vaše dítě do třídy nebo nechává v šatně ve skříňce? Má ho zapnutý celou dobu (s tichým režimem) nebo vypnutý a zapíná ho jen v okamžiku, kdy ho potřebuje?
Moje dcera je nespolehlivá, nedrží slovo, když se může něčím novým pochlubit. I když si na ní vymámím slib, že telefon z aktovky nevytáhne, tak jen co přijde do školy, bude to hlásit kamarádkám a začne „ukááááááž, puč mi ho“ atd. Bude si s ním pohrávat a může se stát, že tichý režim vypne, aniž by chtěla. Pak přijde nějaká děsně důležitá sms od operátora a učitelce se to oprávněně líbit nebude. Nehledě na to, že si s ním bude hrát místo wc, svačiny.. Ale nechávat ho v šatně, to ho tam bude věčně zapomínat, anebo jí ho někdo dřív nebo později ťofne. A já potřebuju, aby ho po škole měla u sebe, abych se jí dovolala, nebo ona mě, kdyby se opakovalo něco podobného dnešku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
12.5.15 20:17

Vsadím se, že první odpověď bude „žádný“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010

Syn má Nokii C1, takový obyč, tlačítkový, ale jemu zatím stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413

Tuhle jsem koukala, že i samsung má nějaký tlačítkový, ale nevím jestli splní ostatní požadavky. Nějaká hra bude v každym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
12.5.15 20:18

Druhačka má nedotykový samsung, ale zdědila ho po tatínkovi, nový jsme nekupovali. Ve škole ho má vypnutý, zapnout ho může až v družině. Nařízení ředitele, se kterým plně souhlasím. V případě nouze nemůžeš volat do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
12.5.15 20:19

Mobily ve škole řeší školy svým školním řádem. U nás děti ve třídě mít mobil nesmějí a to bez výjimky. Mohou ho mít zamčený v šatní skříňce, jinak nemá ve třídě co dělat. Určitě i vy dostanete pokyn, kde ho děti mohou mít, ale že ho budou moci mít během výuky pochybuji. Je třeba se informovat u vás ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
12.5.15 20:20
@Antonie Bolavá píše:
Vsadím se, že první odpověď bude „žádný“

První odpověď jsem tipovala na „vyzvedávat prvňáka ze školy - aby se neopakovalo cokoli podobného dnešku“. A divím se, že jsem ji nenapsala sama.

Nicméně pokud už to musí být, pak bych také volila Nokii C1, viděla jsem ji u dceřiny spolužačky a vypadalo to velmi šikovně a zároveň jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.5.15 20:21
@Ainy píše:
Druhačka má nedotykový samsung, ale zdědila ho po tatínkovi, nový jsme nekupovali. Ve škole ho má vypnutý, zapnout ho může až v družině. Nařízení ředitele, se kterým plně souhlasím. V případě nouze nemůžeš volat do školy?

Spíš mi jde o opačný problém. Aby ona mohla v nouzi volat mě..

@hanka.br. píše:
Mobily ve škole řeší školy svým školním řádem. U nás děti ve třídě mít mobil nesmějí a to bez výjimky. Mohou ho mít zamčený v šatní skříňce, jinak nemá ve třídě co dělat. Určitě i vy dostanete pokyn, kde ho děti mohou mít, ale že ho budou moci mít během výuky pochybuji. Je třeba se informovat u vás ve škole.

Vidíš, to mě nenapadlo, že to bude upravovat školní řád. Dneska už mám po tom zážitku vymeteno :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
12.5.15 20:21

Jen dodán, že ho má normálně u sebe v aktovce, ale musí být vypnutý. Ve své zamykací skříňce by ho taky mohla mít, ale tam by ho zapomínala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
12.5.15 20:22

Bez her me napadl jen mobil pro seniory :-D Ma velke cislice, nouzove volani (na jakekoliv cislo) zmacknutim tlacitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86

Syn má Aligator pro seniory, hlavně z důvodů absence her. Jinak by se od něj neodtrhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
@BohunkaP píše:
První odpověď jsem tipovala na „vyzvedávat prvňáka ze školy - aby se neopakovalo cokoli podobného dnešku“. A divím se, že jsem ji nenapsala sama.Nicméně pokud už to musí být, pak bych také volila Nokii C1, viděla jsem ji u dceřiny spolužačky a vypadalo to velmi šikovně a zároveň jednoduše.

Co se stalo? Jsem mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399

@PetiteFillette Co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.5.15 20:23

@BohunkaP Bohunko, já ji vyzvedávám. Ne přímo ze školy, ale z parkoviště před ní. Osobní vyzvedávání v družině by to řešilo, ale to stejně není ideální řešení - jednou by stejně musela začít chodit sama (zas jen na to parkoviště) a tohle by se mohlo stát i za 2, 3, 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
12.5.15 20:24

@PetiteFillette Nevím co se jí ve škole děje, ale může říct učitelce, ne :nevim: Buď co se děje nebo požádat aby si mohla zavolat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák