Jaký telefon má váš prvňáček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
13.5.15 08:57
@Angua píše:
Vy nemáte ve školce skříňky?

U nás nejsou skříňky ani ve škole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.5.15 09:07
@Angua píše:
@carambol podle mě to posrání je v nás právě nějakým způsobem uměle vypěstované. Tím, jak jsme zvyklí mít všechno pod kontrolou a šílíme, když to tak není. Tím, jak se z nějakého důvodu bojíme dát dětem zodpovědnost.Já to mám taky, aby to nevypadalo. Nedávno jsme jeli autem kolem naší školy a já jsem si představila, že teď zastavím, syn sám vezme aktovku, vystoupí a půjde do školy. Tam se naprosto sám bez mého dozoru v šatně převleče a půjde do třídy 8o No úplně jsem z toho chytla stres, co si božátko počne, že to nezvládne, ztratí se mi během těch 50 m co bude muset urazit bez maminky za zadkem, omylem nastoupí na letadlo do Ulánbátaru a už ho nikdy nikdo neuvidí :mrgreen: Přitom to je naprosto normální věc a není jediný důvod, proč by to nezvládl. Jen jsme prostě zvyklí mít tu kontrolu a bojíme se ji ztratit. Bojíme se, že když to nebudeme mít pod kontrolou, stane se něco špatného a že to bude naše vina, protože jsme to pod kontrolou mít měli nebo mohli.

Člověče, já mám stejný problém a zrovna přemýšlím, kde básník udělal chybu :mrgreen: Já jsem od první třídy sama dojížděla do vedlejší vesnice, autobusem, museli jsme přecházet sami i frekventovanou silnici.. prvních pár týdnů vždycky učitelka čekala ve dveřích školy, převedla nás, ale doma jsem musela sama. Dneska stejně starého syna si jaksi nedovedu představit 8o Rozhlížet se samozřejmě umí, cepujeme ho v tomto, ale na 100% to není, abych ho kamkoliv pustila samotného 8o Nehledě na to, že si neumím představit, jak si bude dávat pozor na svoje věci - pomůcky, aktovku.. jemu je nějak všechno jedno 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.5.15 09:10

A k zakladatelce - koupila bych levný dotykáč, je na ovládání mnohem snažší než klasický tlačítkový telefon :) Dala bych ho napevno do bytelného pouzdra, aby byl chráněný, kdyby ho upustil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.5.15 09:25
@eva valoi píše:
@PetiteFillette Nechápu, proč se nevrátila do školy, respektive proč sama opouští budovu školy.

Ve škole, kam nastupuje od zář můj syn, to funguje právě tak, že děti budovu opouští samy. I družina funguje tak, že si napíšeš, v kolik má dítě končit (mají pevně stanovené časy) a učitelka pak v určitou hodinu vypustí konkrétní děti. Nezajímá se o to, jestli na ně někdo čeká. Byla jsem z toho docela v šoku. Když jsem chodila do družiny já, pouštěli nás jen v doprovodu rodičů (sourozenců, příbuzných…), ti museli na družinu zazvonit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.5.15 09:28

Jinak šestiletý syn má na doma Samsung galaxy pocket po mně, je to tedy dotykový telefon. Kdyby bylo potřeba, tak by do školy dostal tento. Když nechceš dotykáč, co třeba tento? Nebo tento?

Edit. Ty palce jsem tam nepřidala já. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.5.15 09:50

Všem díky za tipy na telefony, dneska to pořeším. Holka je nadšená, že dostane mobil a aféra je tím zapomenuta. A díky taky za rozbor situace. Souhlasím s názory, že dnes těm dětem ušlapáváme cestičku až moc, kontroly je přespíliš, proto jsem se tomu mobilu bránila. No po včerejšku už není co řešit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.5.15 09:53

A ještě k těm dřívějším dobám.. Od první třídy jsem do školy a ze školy chodila sama, přes silnice s přechody, bez přechodů, nikdo se o mě nebál. Pak mě jednou učitelka nechala pár hodin po škole. A naši se málem zvencli. Taťka jezdil autem sem a tam, mamka doma v panice, co se se mnou stalo. Ta učitelka mě neměla ráda, tak mě prostě nechala pár hodin okopávat záhonek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.15 12:00
@Raduš.ka44 píše:
Ve škole, kam nastupuje od zář můj syn, to funguje právě tak, že děti budovu opouští samy. I družina funguje tak, že si napíšeš, v kolik má dítě končit (mají pevně stanovené časy) a učitelka pak v určitou hodinu vypustí konkrétní děti. Nezajímá se o to, jestli na ně někdo čeká. Byla jsem z toho docela v šoku. Když jsem chodila do družiny já, pouštěli nás jen v doprovodu rodičů (sourozenců, příbuzných…), ti museli na družinu zazvonit.

S tím bych nemohla nikdy souhlasit už proto, že do školy dojíždím a kdybych měla po cestě třeba bouračku, tak bude dítě bezprizorní jak dlouho? Než si ho všimne nějakej strýček s bonbonem asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.5.15 16:47
@Jana206 píše:
Je to jako se vším, člověk si nesmí myslet, že telefon je řešení na všechny situace a že dítě „ochrání“ před vším. A nesmí se to přehánět, to je pravda, aby jedna nebo druhá strana nebyla paralizovaná(neustálým dohledem nebo naopak strachem, když dítě ve správnou minutu nezavolá).

Ale já nevím, kdes sebrala, že jsem proti mobilům :nevim: Vůbec ne, tvrdím, přesně toto, co píšeš.

Jen říkám, že dřív to šlo a nebyl to problém a je zvláštní, že najednou to bez mobilu (a i jiných vymožeností) nejde. Nebo že by naše děti nezvládly to, co jsme zvládli my. Přitom je to nesmysl.

Já, když jsem měla nějak jako tvůj syn, jsem ráno budila a vypravovala do školy ještě mladšího bratra - naši chodili na šest. Uvařila jsem mu a sobě kakao, oblékli jsme se, umyli jsme se, odešli jsme do školy. Odpoledne jsem šla domů, brácha byl asi ve družině, měla jsem za úkol umýt hrnky od snídaně + ještě sem tam něco, věděla jsem, že mamka přijde ve tři a že když to nebude, tak bude világoš :mrgreen: To vše bez jakéhokoli telefonování, prozvánění, připomínání přes sms… Fungovalo to, mamka se naučila mi věřit, já jsem se naučila, že není dobré ji zklamat :mrgreen: Proč by to nemělo fungovat dnes?

Ano, je normální, že když máme tu možnost, že ten dohled chceme mít, ale myslím si, že je to v mnohém škodlivé jak pro děti, tak pro nás a není třeba to prezentovat jako jedinou správnou možnost dnešní doby. Nevím, jestli mě děti budou muset po příchodu do školy a ze školy prozvánět, ale ať to bude, jak chce, myslím si, že každým prozvoněním jim dáváme najevo, že bez nás by to nezvládli. Bojíme se dát jim důvěru, protože máme strach, že se něco stane. A nemá s tím co dělat, jestli moje děti někam samy chodí nebo nechodí - i až budou chodit, je klidně možné, že budu stejná - i když s tím bojuju. Mám to všechno tak samozřejmě taky. Ale na rozdíl od většiny lidí si nemyslím, že je to tak v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.5.15 16:54

Ono, taky záleží na rodičích.. Třeba kamarádka, měla prvnáčka, který chodil do kroužku jinde jak do školy, měl to asi 1Omin chůze.. přišel domů. pak šel na kroužek.. Když přišel měl prozvonit a tím to haslo.. Pokud by dítě muselo prozvoňovat, že přešlo tam tu ulici, že došlo tam, a že už je v koružku a že kroužek skončil.. tak fakt je lepší radši, aby ho rodiče vozili.. protože mi to taky přijde šílené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.5.15 17:16

@Angua Naprosto souhlasím a sdílím tvůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
13.5.15 17:36

@Angua
je to tak, jak píšeš - taky jsem vypravovala dva mladší bráchy, do školy jsme to měli přes tři silnice.
Semafor byl tehdy jen na jedné, teď jsou semafory všude, aut mnohem víc, tím pádem i větší nebezpečí.
I velkou silnici jsme přecházeli mimo přechod, protože to šlo.

Moje dcery teď jezdí do školy 10 min tramvají a přecházejí jednosměrnou dvouproudovku, kdy často druhý řidič nezastaví, přestože ten vedle stojí…
A kdyby bylo na manželovi nebo mojí mamce (která jako rodič byla víc v pohodě než jako prarodič:), tak ještě nejezdí sama ani ta jedenáctiletá :mrgreen:

Holky mobil měly až když začaly chodit samy do školy, tzn. na konci druhé, začátkem třetí třídy…
Mají nejlevnější Nokia, v aktovkách, mladší si ho na vyučování vypíná úplně, starší má vypnuté vyzvánění. Po škole volají, že odchází, pokud nejsem doma, tak pak dají vědět, že jsou v pořádku doma…

A vědí, co mají dělat, pokud telefon nefunguje nebo se ztratí, aby z toho nešílely ani ony ani my.
I tak jsou občas nějaké ty stresy, což holt k tomu osamostatňování patří :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
13.5.15 17:40

A ještě trochu OT, pokud jde o strach o děti:
tchán třeba nerad jezdil autem s celou rodinou (měli tři děti) - co kdyby se stala autonehoda?! tak aby nebyli všichni pohromadě… :zed:
na to jsem přišla ve chvíli, kdy měl manžel problém sednout do letadla s naší rodinkou. s autem naštěstí problém neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.5.15 17:54

Holky, ale ono to je fakt tou dnešní dobou, já bych třeba staršího už pomalu začala pouštět ven samotnýho, ale bojím se, že když to někdo zjistí, zvoní nám u dveří sociálka… Nebojím se, že by se ztratil, nebo se mu něco stalo, vím, že domů trefí, ale v dnešní době už prostě není tak úplně normální, aby 5 - 6 letý dítě bylo doma, nebo venku nějakou dobu samo… :nevim:

Nechápu, kde se to zlomilo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.5.15 18:04

@HeyJude to souhlasím, že doprava je šílená, zvlášť třeba v té Praze. Příbuzní bydlí vedle Radlické a to je fakt masakr, tam má co hledět dospělý, aby ho někdo nepřejel, i když jde na zelenou. Já jen, že to tak není zdaleka všude. Ale možná je to dané jen tím, že tu píšou víc maminky z větších měst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák