Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych to napsala jako šatnu. Ale už jsem byla ubytovaná i v hotelu, kde byla právě ložnice bez okna. Málem jsem v ní tenkrát zdechla a ráno jsem si hned nechala vyměnit pokoj.
@Zmatka píše:
Pokud ma obyvak s kuchyni aspon cca 30m2, pak to je „kk“, jinak 1+1.Loznici bych uvedla jako samostatnou mistnost a do popisku, ze je bez prisunu denniho svetla.
kk je kuchyňský kout snad, nee? Tak 1+kk je obývak spojený s kuchyní (kuchynským koutem) a 1+1 je obývák a kuchyn zvlášt jako samostatná místonst.
@KKK85 Ale dotaz byl, jestli to je 2kk nebo 1+1
Podle me se odviji od velikost mistnosti s „kk“. Z duse nesnasim, jak se casto inzeruji byty jako 2kk a pak ma obyvak a kuchyne 16m2.
@Zmatka píše:
@KKK85 Ale dotaz byl, jestli to je 2kk nebo 1+1Podle me se odviji od velikost mistnosti s „kk“. Z duse nesnasim, jak se casto inzeruji byty jako 2kk a pak ma obyvak a kuchyne 16m2.
2+kk bych osobně chápala jako ložnice, obývak s kuchyni dokupy.
@Cenarius píše:
Tak jestli ložnice má nebo nemá okna nerozhoduje o tom jestli to je 1+kk nebo 2+kk. Buď tam jsou dva pokoje nebo nejsou.
obytná místnost, aby byla „legálně“ obytná místnost MUSÍ mít okna a musí mít určitou minimální podlahovou plochu
@Zmatka píše:
@KKK85 Ale dotaz byl, jestli to je 2kk nebo 1+1Podle me se odviji od velikost mistnosti s „kk“. Z duse nesnasim, jak se casto inzeruji byty jako 2kk a pak ma obyvak a kuchyne 16m2.
Ale dotaz byl na tu ložnici, jestli se dá počítat jako 1 místnost, nebo ne. U bytů něco+kk opravdu nezáleží na velikosti obýváko-kuchyně, ale na prostém faktu, že kuchyň není stavebně oddělenou místností.
@annlady píše:
obytná místnost, aby byla „legálně“ obytná místnost MUSÍ mít oknaa musí mít určitou minimální podlahovou plochu
Nemusí
. Ti říkám, že jsem byla v hotelu, na pokoji bez oken.
@Bytsamsebou píše:
Nemusí. Ti říkám, že jsem byla v hotelu, na pokoji bez oken.
Tak hotely obvykle neinzerují pokoje jako 1+0 nebo 2+kk
Ani to není jejich povinnost.
@Bytsamsebou píše:
Nemusí. Ti říkám, že jsem byla v hotelu, na pokoji bez oken.
Nebol ten pokoj náhodou v Ázii? Tiež som sa tak odžubala ![]()
@unuděná píše:
Tak hotely obvykle neinzerují pokoje jako 1+0 nebo 2+kkAni to není jejich povinnost.
Reaguji na příspěvek výše- ano, i místnost bez okna může být obytná místnost ![]()
@jjss píše:
Nebol ten pokoj náhodou v Ázii? Tiež som sa tak odžubala
Ne, Jižní Morava.
@Bytsamsebou píše:
Reaguji na příspěvek výše- ano, i místnost bez okna může být obytná místnost
Tak „obytná“ místnost může být i sklep, když to vezmeš kolem a kolem, ale inzerovat při prodeji bytu místnůstku bez okna, defacto jen přepažený kus jiné místnosti, by mohlo být bráno jako klamání spotřebitele nebo tak něco ![]()
Dala bych to jako šatnu… vždy v takové místnosti spát to musí být za trest!
@unuděná píše:
Tak „obytná“ místnost může být i sklep, když to vezmeš kolem a kolem, ale inzerovat při prodeji bytu místnůstku bez okna, defacto jen přepažený kus jiné místnosti, by mohlo být bráno jako klamání spotřebitele nebo tak něco
Proto já bych to napsala jako šatnu. Takže 1+kk.