Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@PpeŤuLiK píše:
@MilijonDolarBejby ahoj, mám zkušenost takovou, že jsem dlouze vybírala a pak si půjčila na otestování šunkovar od kamarádky. Koupila jsem si v domácích potřebách igelitové střívko na tlačenku (takový sáček bez dna). Na jednom konci jsem zavázala provázkem, naplnila masem a pak jsem zjistila, že se mi do toho šunkovaru nevejde. Tak jsem to šupla do hrnce s vodou bez šunkovaru a vařila dle návodu, jako kdyby tam byl…a výsledek? Ušetřila jsem cca 1,000,– a šunku vařím jen v tom střívku. Rozdíl žádný.
Tisicovku, jo?
no je fakt, ze ten od tescomy tak nějak stojí, to je ale dost přemrštěná cena
@Ter85 píše:
Ja mam stary hlinikovy a sacky do nej nedavam. Sunka se mi dela v nem dobre
Děkuji holky.
A nějaký recept osvědčený mate? Trochu me ted zarazil ten botox či co ze soli klasické, tak to jdu studovat
@Ter85 vážně vaříš v hliníkovém bez sáčku??? Po tom, co vědci přišli na souvislost hromadění hliníku v mozku a vznik Alzheimerovy nemoci?
@MilijonDolarBejby já jsem pomýšlela na takovýhle: http://sunkovary.eu/…ala-forma-na Takové ty plechové s pochybným víčkem od Tescomy se mi moc nezdály ![]()
A receptík: 1kg vepřové kýty (nebo jiného masa), 1dcl vody, 25g soli, 1ČL moučkového cukru, koření/bylinky (může a nemusí). Takto by se to mělo ručně hníst asi 45minut (dokud nebude na masíku takový divný blátíčko). Já to hodila do robota s hákem na těsto a trvalo to asi 15minut. No a pak se to dá do lednice alespoň do druhého dne. Pak se plní to střívko, musí se to dobře upěchovat, aby tam bylo co nejmíň mezírek. Dá se do vody, která má mít do 80°C, jestli nemáš teploměr, tak je to chvíle, kdy se na dně hrnce tvoří malé bublinky (já to mám na plynovém na nejmenší hořák stažený skoro na minimu)
Jsem chemicka a vazne se alzhaimerovy nemoci v souvislosti s pouzivanim nadobi z hliniku, nebojim. Posledni studii, co jsem na toto tema cetla v odbornym casopise byla, ze sice v mozku telo uklada hlinik, ale proto, aby vypudil tezke kovy-hlavne rtut a kadmium. Takze za me radeji ten hlinik. ![]()
@PpeŤuLiK me se líbí ten nerezovy, ted nevím název, ale tváří se to jako český výrobek ![]()
@MilijonDolarBejby píše:
@PpeŤuLiK me se líbí ten nerezovy, ted nevím název, ale tváří se to jako český výrobek
My máme Orion nerezový a jsem spokojená. Co jsem koukala na diskusi, tak je vtipní, že holky nechtějí vařit v pytlíku a proto si koupí plastový. ![]()
@Zabatko píše:
My máme Orion nerezový a jsem spokojená. Co jsem koukala na diskusi, tak je vtipní, že holky nechtějí vařit v pytlíku a proto si koupí plastový.
To jo
Já se prave rozhoduju mezi tímto a tescoma. Ten ma podle me výhodu, ze jde dělat jen půl kila a navíc teploměr do vody a ne zapíchlej do masa. Zase je to ale plast, noo..
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jak jste spokojené se šunkovarem? A používáte ho i po letech? Je příprava jednoduchá? Mám zálusk na ten od Tescomy, šunku máme rádi, ale čím dál víc mi vadí, jaké „šmakulády“ se do kupované přidávají, tak bych si zkusila uvařit svoji. Jen teda doufam, že u svého přesvědčení vydržim, různých vychytávek, na které se časem jenom práší, máme doma taky dost ![]()