Jakým masem začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jakým masem začít?
Ahoj holky,jaký maso jste začaly dávat dětem jako první?A v čem ho skladujete v mrazáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já začala kuřecím,krůtím.Ano měla jsem ho v mrazáku.Přímo na výrobu pokrmů pro mrňouska.Tak že jsem si udělala pytlíčky a v něm bylo rozporcované kuřecí(krůtí)prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hako píše:
Ahoj, já začala kuřecím,krůtím.Ano měla jsem ho v mrazáku.Přímo na výrobu pokrmů pro mrňouska.Tak že jsem si udělala pytlíčky a v něm bylo rozporcované kuřecí(krůtí)prso.
Ahoj, dělám to také tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Králík. Pak jsem jednou koupila půlku bio-kuřete. Pak už jsem přešla na hovězí. Normální kuřecí nechci dávat kvuli hormonům dodnes. Mrazím do kostiček na led a ty pak sesypu do pytlíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
začínala jsem drůbežím, párkrát měl i králika. Skladovala jsem v pytlíkách v mrazáku přímo po porcích nebo v ikea krabičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já začala hovězím zadním, nakrájela jsem si to na kostičky a zmrazila, každou zabalenou zvlášť..a vždy vařila společně se zeleninou, nebo se dá namrazená kostka taky dobře nastrouhat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Biokuřecím, králík a pak další. Stejně jako Alpaka nedávám normální kuřecí
, ani mi ho nejíme.
Skladovala jsem v mrazáku v pytlíčcích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě děda zabil přímo pro malého domácí kuře. Jinak to teda nedělá, chová slepice na vejce. Tak jsme měli první biokuře
Pak myslím králk a hovězí. Jinak ty normálně prodávaná kuřata už nekupujem, při pečení kolikrát tak divně páchly, syrové ne.
Jíme maso málo, a když už tak dobré a kvalitní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domácím králíkem (v podstatě jen na něm dodnes, střídám občas s hovězím a krůtím normál ze supermarketu). Uvařím v papiňáku, najemno nasekám v robotu s troškou vývaru a mrazím ve tvořítkách na led, pak sesypu do plastové dózy. Jedna kostka je cca 20g vařeného masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím Tě a když je jedna kostka cca 20 g kolik jich potom potřebuješ těch kostek na jednu porci?A taky,prosím Tě musí mít sedm dní v týdnu masíčko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrusepetrus píše:
Prosím Tě a když je jedna kostka cca 20 g kolik jich potom potřebuješ těch kostek na jednu porci?A taky,prosím Tě musí mít sedm dní v týdnu masíčko?
já dřív dávala téměř denně těch 20g. Od roka tak těch 40.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrusepetrus píše:
Jako Alpaka, začínali jsme na 20g, pak někdy v 10. měsících jsem to zvýšila na 30g, po roce na 40g a teďka cca od 14. měsíců má už 50g, ale tam už se zastavím ![]()
(btw. něco málo z té porce je ten vývar, čistého masa je v té porci krapet míň než 50g).
No a ze začátku určitě ne 7×, spíš první týden 2×, pak další týden 3× nebo 4× a postupně tak do 3-4 týdnů se dostaneš na 6× maso + jeden den se doporučuje místo masa žloutek. My to tak dělali, 6× maso, 1× žloutek, někdy kolem roku odmítl žloutek, tak má od té doby 7× maso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mary:Prosím Tě a ten žloutek,to je klasika že ho oddělím od bílku a dám ho vařit do vody?Nebo jak se tepelně upravuje a co k němu?Jsem na pěst zase co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrusepetrus píše:
Mary:Prosím Tě a ten žloutek,to je klasika že ho oddělím od bílku a dám ho vařit do vody?Nebo jak se tepelně upravuje a co k němu?Jsem na pěst zase co
V pohodě
Žloutek samozřejmě musí být uvařený, já normálně uvařila vajíčko natvrdo (10 minut), žloutek vyloupla z bílku a rozmixovala do zeleniny s bramborem. Akorát že ten žloutek z toho udělal takovou hutnou pastu a malej se tím docela dáusil, tak jsem to dost ředila vodou. To bylo někdy v těch 6-7 měsících, v roce oběd se žloutkem zcela odmítal. No a žloutek jsem házela prostě do zeleniny, kterou měl zrovna k obědu, neřešila jsem skladbu, ale maminky hodně dělají třeba špenát, brambory, žloutek, jakože aby to pasovalo; to já ho klidně mázla do mrkve s cuketou a květákem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
super,těší mě že to tak nějak nemusím řešit s čím to nakombinuju.A co třeba těstovinky?Co k nim pro tu mojí cácorku? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit