Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@little-foxi Tak to ti toho moc nechybí. Sanditon se mi hodně líbí, i když v českém překladu si manželé tykají, což mi trochu vadí… A Mladší sestru NEBRAT!
@Žižule Vím, že je Mladší sestra nedokončený román, přesto si to přečtu. Já čtu vše možné, jsem velký strávník literatury
Uvidím, co na to budu říkat poté. U mě se pře v oblíbenosti Pýcha s Annou, naopak Mansfield mě tolik nechytil, ačkoli je to většinou druhý nejoblíbenější román po Pýše ![]()
Pycha a predsudek je jedna z mych nejoblibenejsich knih
. Souhlasim, ze film se celkem povedl, v puvodnim zneni je lepsi. Take jsem na Vanoce koukala, rano jsem podle toho vypadala
.
Mam rada i ostatni dila, vetsinu jsem cetla, filmy teda nevidela, jsem spis na ty knizky.
@little-foxi Zkus to, zatím jsem přelouskala půlku prvního dílu, ale čtu to jen z lásky k autorce
Mansfield mě taky nechytl, ani opatství, proto je taky ještě nemám v knihovničce. Ale četla jsem je před asi 20 lety, tak třeba by se mi teď víc líbily. Annu Elitovou mám taky ráda a moc se mi líbilo televizní zpracování z roku 1971. Naopak nový film z roku 2007 mě docela zklamal, hlavně závěr.
@Dendiska Já koukám i na filmy a seriály, každý má něco do sebe… ![]()
@Žižule Opatství se mi nelíbilo příliš při prvním čtení, ale při druhém a třetím už se mi celkem zamlouvalo. Našla jsem tam něco, díky čemuž mě to více chytlo. Možná by to bylo stejně s parkem, jen se mi do něj moc nechce
Na poprvé mě ani tolik nebavil Rozum a cit, u mě ale dělá hodně překlad. Měla jsem verze od Evy Kondrysové a Evy… netuším teď příjmení. Nicméně od druhé katastrofa, to se mi četlo hrozně špatně a poprvé jsem od ní četla právě Annu, tak se mi tak niha vůbec nelíbila, až po přečtení překladu od Kondrysové se mi tolik zalíbila. A je to tak i s ostatními překlady, takže teď už si dávám pozor, abych si koupila vždy překlad od Kondrysové a ne od té druhé.
Film jsem viděla asi jen ten novější, nejsem si teď jistá. Budu se muset poohlédnout i po druhé verzi ![]()
@little-foxi Jestli jsi viděla ten, kde Anna na konci oběhne půlku města, než najde kapitána Wentworthe, tak to je ten nový. Právě ten uspěchaný konec se mi strašně nelíbí. Na tu verzi z roku 1971 jsem koukala na youtube, je to sice v originále, ale jde jim dobře rozumět.
A souhlasím, že překlady Evy Kondrysové jsou nejlepší ![]()
@Žižule Yup, tak to jsem viděla tu novější verzi
Mrknu po té starší, sice nejsem příliš dobrý angličtinář, ale beztak znám dialogy skoro z paměti, tak to přelouskám
A je pravda, že zpracování filmu mě také příliš nenadchlo, i když špatný není.
@Žižule Tak ten zrovna můj typ není, ale já prostě nemusím blonďáky
Za to mám hrozně ráda volbu pana Darcyho jak ve filmu, tak v seriálu
![]()
No jo, na pana Darcyho nikdo nemá
A moc se mi líbil Jonny Lee Miller jako Edmund v Mansfieldském panství a o 10 let později jako pan Knightly v Emmě ![]()
@Žižule píše:
Ahoj všemMám moc ráda knížky Jane Austenové, každou jsem přečetla několikrát. Mám zkouknuté i filmy a seriály natočené podle nich. Je tu někdo stejně postižený, kdy by si o tom všem rád pokecal?
Ahojkyy, diskuze už je hooodně stará, ale já zkrátka musím odpovědět… Miluju Jane Austenovou, nejradši mám Rozum a cit ![]()