Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem
Mám moc ráda knížky Jane Austenové, každou jsem přečetla několikrát. Mám zkouknuté i filmy a seriály natočené podle nich. Je tu někdo stejně postižený, kdy by si o tom všem rád pokecal?
Videla som rozum a cit film a moc sa mi to páčilo už mám aj knihu a chystám sa čítať. Asi málo žejo ![]()
Každá závislost nějak začíná
Film jsi viděla ten s Kate Winslet?
Jj ja mám občas vo zvyku zisťovať predlohu filmu a prišla som na Austen a už mám v čtečce natiahnutých zopár románov a už sa na to čoskoro vrhnem
![]()
Také se hlásím mezi závislačky. Viděla jsem několik filmů a doma zatím jen
dvě knížky. Když letos na Štědrý večer dávali v 1h ráno Pýcha a předsudek tak jsem si počkala a zkoukla ho a to i když už jsem padala na pusu a mám ho v PC ![]()
Ten film je fakt moc hezký, docela se jim povedl
Přeju pěkné počteníčko, dej pak vědět, jak se ti knížky líbily.
Já se hlásím jako velký fanoušek!
Některé filmx zkouknuté několikrát a knihy přečtené také spoustakrát
ačkoli pár jsem jich ještě pro změnu nečetla ![]()
@kathystar Vítám závislačku
Já doma taky nemám všechny knížky, chybí mi Mansfieldské panství a Opatství Northanger. Před mnoha lety jsem je měla půjčené z knihovny, ale mám v plánu je pořídit, ať mám sbírku kompletní ![]()
A přiznám se, že na Štědrý den jsem chtěla taky koukat na Pýchu a předsudek, ale vypla jsem to, ten český dabing je hooodně nepovedený a kazí to ![]()
@Žižule Děkuji za přivítání. Já bych také chtěla všechny, jen teď nezbývají finance
.
Dost knih od Jane Austen se dá koupit levněji ve Fashion Aréně (Praha Štěrboholy).
@kathystar No, do prahy to mám daleko
Radši si počkám na nějaké narozeniny
Kterou knížku máš nejradši?
Já asi stejně jako film Pýchu a předsudek. Já to mám do Štěrbohol celkem kousek, tak až tam někdy pojedeme můžu se podívat co tam mají, případně koupit a poslat.
To není problém.
@Žižule Fuh, tak nečetla jsem Emmu, tu jsem měla půjčenou z knihovny v porodnici a dostala jsem se jen ke třetí kapitole, pak jsem už byla grogy a vrátila ji nedočtenou
Nečetla jsem Sandition a Mladší sestru I. a II., jinak myslím vše přečteno
Teď mám zrovna Emmu znovu půjčenou z knihovny, tak ji konečně přečtu
Jinak Rozum a cit jsem četla 2×, Pýchu a předsudek nespočetněkrát, Opatství asi tak 3× a Annu Eliottovou také několikrát. Zbytek jednou ![]()
Taky mám nejradši asi Pýchu a předsudek. Ale vpodstatě všechny knížky jsou moc pěkné. Akorát teď jsem dostala k vánocům „Mladší sestra“ Je to nedokončený román Jane Austenové, který „dokončila“ její neteř, ale vůbec se to nedá číst, je to fakt nedokončené, nepropracované a chaotické. Rozhodně nedoporučuju, i když to mohla být pěkná kniha, kdyby ji dokončila sama Jane Austen.