Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Muum?
Přidejte zkušenost s Jané Muumholky proč by isofixová sedačka nešla dát do auta bez něj???? vždyť je to je o té základně, ne? bud se nacvakne na základnu, nebo na pásy..a větší autosedačka je to samé, ne?
@lenkatrenka podle toho, co od něj očekáváš, pokud hladší chodníky, tak budeš spokojená, na vycházku do lesa už to není…
Neměla jsem ho v ruce. Obecně tyhle přední zúžená kolečka jsou fajn na hladké povrchy a bez sněhu, osobně bych do toho nešla. Kor když jsou u toho Muumu tak prťavý a nenafukovací. Ale pokud nebydlíte na vesnici a nejezdíte terény, proč ne? Nevypadá vůbec špatně, někomu se víc šikuje tohle oproti trojkolce. A určitě půjdou dokoupit zadní kolečka nafukovací, kdyby se vám tyhle nešikovaly (mam teď ke kočáru taky jednu sadu plastových a jednu sadu nafukovacích). Jestli můžu poradit, půjč si někde 1,5rok staré dítě, nebo aspoň vemte hodně těžkou tašku, zajdi do obchodu a sporťáky vyzkoušej. Venku ideálně, ale to tě asi nepustí. Samotné bez dítěte jsou báječné všechny kočárky
Až se zátěží poznáš, co ti pasuje ![]()
@lenkatrenka píše:
a s tím sportákem Jané Muum budu myslíte spokojená?
@Háta_x já sem si ho koupila místo golfek k tomu reversu, byl stejně těžký jako golfky se spojenou rukojetí a ty kolečka jsou větší jak u golfek, takže já jsme si ho koupila za městkým účelem, jinak mám toho reverse. za to trochu houpe ![]()
Aničko, nám to říkali v obchodě
Pak už jsem se po tom nepídila. Muum jako golfky do města je určo fajn kočár. Moc se mi z golfek líbí od jané NanuQ
Jenže moje dítě začalo chodit, začalo před sebou kočár tlačit (ať žije otočnej Reversek bez tý strašný brzdy mezi kolečky, tam to malé šlo krásně
) a tim jízda v kočárku pro nás v podstatě skončila ![]()
No my bydlíme ve městě, takže ho mám spíš do města a na hladší povrchy, nikam do lesa s ním asi jezdit nebudu
ještě pokouknu, radši bych ale taky tu autosedačku od maxi cosi než tu od Jané, zkusim zda někdo neprodává ISOfix do auta na tu MC, abych nemusela kupovat nový a uvidím ![]()
@Háta_x muum má brzdu na rukojeti, tak né dole uprostřed
muj malej začal chodit teprva před týdnem, takže na delší pojezdy ho ještě využijem a muum má taky otočný sezení
já právě potřebovala něco, co má spojenou rukojeť, protže jednu ruku potřebuju na dceru
váha stejná jako sola,a le sezení mnohem lepší a ty větší kola
ale reversek je reversek ![]()
@lenkatrenka na maxi cosi s eprodává právě ta základna, na kterou nacvakneš vajco, nebo, pokud nemáš zákaldnu, zapneš jen pásama a tuším prodává se i základna, na kterou potom nacvakneš i tu větší sedačku. jiank, nekoukalas na jané unlimit? v malvíku ho mají za krásný peníze, sezení mnohem lepší, kola větší a korba stejná…
@aničkakytička Aničko, jojo, na ten jsme taky koukali, ale už to na nás bylo drahy, chtěli jsme něco kolem +- 13.00,– za trojkombinace, víš.. mimi čekáme přelom říjen/listopad a myslím, že pak v létě, az budeme jezdit k vodě a na chatičku a tak, tak mě to zláká už na golfky, takže mi bylo líto dávat tolik za kočárek, který budu mít v podstatě chvilku ![]()
http://www.malvik.cz/…Unlimit-2010 v malvíku za sedm tisíc, korba jetá za dva tisíce a na sedačku zbejvá dost ![]()
@aničkakytička píše:
holky proč by isofixová sedačka nešla dát do auta bez něj???? vždyť je to je o té základně, ne? bud se nacvakne na základnu, nebo na pásy..a větší autosedačka je to samé, ne?
@lenkatrenka podle toho, co od něj očekáváš, pokud hladší chodníky, tak budeš spokojená, na vycházku do lesa už to není…
autosedačka 0-13kg jde určitě dát do auta bez isofixu, tak je to o základně, ty velké 9-18kg, tam už je to jiné, josu sedačky, které jdou jen na isofix, nejdou pásama..
@Háta_x píše:
K ISOfixu, proč ne. Z praxe se nám osvědčilo dát na radu prodejce: pokud nemá některé auto ve vašem okolí možnosti ISOfixu, nepůjde autosedačka přendat. Kvůli tomu jsme volili vajíčko od kočárku z trojsetu (už samotné vožení proti směru je nejbezpečnější přeprava dítěte) a pak větší autosedačku jsme koupili bez ISOfixu, aby šla dát i tchánům do auta nebo do jakéhokoli jiného, kdyby bylo potřeba.
to není ale vždycky pravda, že by nešla přendat!
tcháni mají auto bez isofixu. všechny naše sedačky mají/měly isofix. volila jsem prostě takové, které mají možnost připoutání pásem i isofixem. u vajíčka jsem si nechala základnu v autě a do jejich prostě připoutala pásem. u velkých jsem volila ty, co mají obojí systém. jsou takové, u kterých to nejde (romer safefix TT, maxi cosi pearl, apod.), ale většinou to lze..
já k isofixu říkám jednoznačně ano. nejen proto, že je to rychlejší (u vajíčka), ale taky 97 % autosedaček na isofix je správně připoutaných proti 30 % na pásy. a správné připoutání = deklarovaná bezepčnost.
jinak matrix bych nekoupila, ale Stratu ano. vyšla velmi dobře v testu i poutaná pásem.
maxi cosi vajíčko je vellké, děti jsem vozila do 77cm délky, ale na pásy má jen 3* z bezpečnosti /s isof. 5*/, dobrá je i cybex aton (stejné koncovky adaptérů jako maxi osi)
Pro Lenkutrenku: máme stejný termín porodu a taky dost přemýšlím o MUUM.U mě je problém, že občas budu muset i trochu do terénu a bojím se tý zimy, ale jestli bude zima jako byla teď, tak se nemám čeho bát. Mě ten Matrix light 2 přijde úžasnej a vyhovuje mi, že z korbičky jde udělat i vlastně vajíčko…koukala jsem na nějaký videa na youtube.com a konečně jsem pochopila principy tohohle kočárku. Ještě to musím ukázat manželovi, ale už jsem ho předem zarezervovala. Kdybych chtěla ten fialovej, tak bych musela stejně tak měsíc počkat, tak to je akorát. Jsem sice v 16.tt, ale už chci pomalu začít nakupovat a kočár dát k našim ![]()
Myslím si, že ta korbička Matrix light 2 je na těch 6 měsíců dostačující, pokud zrovna nebudeš mít obří dítě
taky jsem z toho měla strach, ale koukala jsem na ni, a přijde mi, že od toho začátku listopadu do konce dubna to bude v pohodě a pak přesedláme do sporťáku a odpadne mi kupování golfek, který jsou stejně nevzhledný…ale chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s Jané reversem a bruslema? Zvažujeme, jestli koupíme takový ten přídavný vozík za kolo, pač s tím jsem taky viděla pár bruslařek a nebo jestli koupíme použitýho Reverska, jinak mi přijde ten MUUM jako dobrá volba do města, na nákupy a na klasický procházky do lesoparku atd. … ![]()