Jané Strata - jak poutat do auta

5363
20.4.14 19:11

Jané Strata-jak poutat do auta

Ahoj holky koupili jsme si kocarek Jane Rider a je k nemu autosedacka strata, vsude jsem videla jen video jak se pouta proti smeru jizdy. Chtela bych ji ale poutat i opacne, jde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19015
20.4.14 19:24

@Eliskaxox Nene, je to jenom protisměru. Vajíčko je vždy do protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.4.14 19:27

Podle mne ne. Autosedacka od miminka ani NESMÍ byt po smeru jizdy. Na prednim sedadle pouze s vypnutym airbagem. Tuto autosedacku mam a vrele doporučuji zakladnu ktera se da přidělat bud na ISOFIX nebo normalne bezpecnostnim pásem. Pak je pripevneni a odpoutání sedacky otazka dvou sekund.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.4.14 19:49

Tak na prednim sedadle to je mi jasne ale vzadu? Bracha ale vzadu poutal normalne po smeru? A nevim jestli mame auto s isofixem, mame opel astra r. v. 2003

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.4.14 19:54

@Eliskaxox ani vzadu nesmis vozit po smeru. A zakladnu pro sedacku připoutaš i bezpečnostním pasem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
20.4.14 20:05
@Eliskaxox píše:
Ahoj holky koupili jsme si kocarek Jane Rider a je k nemu autosedacka strata, vsude jsem videla jen video jak se pouta proti smeru jizdy. Chtela bych ji ale poutat i opacne, jde to?

vajíčko se smí poutat pouze proti směru. Dokud dítě samo nesedí, tak ani nemůže sedět po směru. Není to bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
20.4.14 20:22

NIKDY po směru. Kde na tom bratr byl? Ani jedno vejce na světě není konstruované na posměrnou jízdu, jedno zda vpředu, nebo vzadu. Jediné poutání je takto http://www.youtube.com/watch?… , nebo na isofix http://www.youtube.com/watch?… , ale podle mě Opel 2003 nemá háky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.4.14 20:44

Ty jo tak to je pro me sok, tady po smeru pouta min kazdy druhy, tak moc diky za radu a taky za usetrene 4 tisice za isofix :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
20.4.14 20:55

@Eliskaxox hmm, tak to pri prudsim zabrzdeni riskuji, ze si miminko zlomí vaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.4.14 20:58

Snad nikoho neurazím… mě šokovalo, že někdo neví, že ve vajíčku děti smí jezdit pouze v protisměru 8o 8o. Je to hazard s životem dítěte, už jen při prudším zabrždění, natož při havárii 8o :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 21:00

Neblázni, vajíčko se MUSÍ poutat jen protisměrně a miminko se ani jinak vozit nesmí, kde proboha žiješ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 21:01
@Gituš píše:
Snad nikoho neurazím… mě šokovalo, že někdo neví, že ve vajíčku děti smí jezdit pouze v protisměru 8o 8o. Je to hazard s životem dítěte, už jen při prudším zabrždění, natož při havárii 8o :roll:.

mě to teda taky dost udivilo, že to někdo neví. Asi to bude tím, že se někteří prostě o informace týkající se bezpečnosti dítěte v autě nezajímájí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.4.14 21:03

@Verunka.T No já fakt nevím, čumím jako péro z gauče, že v dnešní moderní době, kde si matka v očekávání přečte snad všechny články na internetu, co existují, neví takovouto základní věc :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
20.4.14 21:07
@Eliskaxox píše:
Ty jo tak to je pro me sok, tady po smeru pouta min kazdy druhy, tak moc diky za radu a taky za usetrene 4 tisice za isofix :)

opravdu po směru poutají vajíčko? 8o Větší sedačky se už po směru poutají, ale vajíčko jsem tak ještě neviděla, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.4.14 21:37

Tak devcata uz to mam kde je chyba. Od roku 2013 jsou firmy povinne vyrabet vajicka s moznosti poutani proti smeru, take jsou nove zavedeny bocni testy a jeste dalsi pravidla. Takze je mozne ze tady nekde vznikla alespon u me ta nevedomost. Vzhledem k tomu ze muj bratr ma vajicko z roku 2009 je mozne ze ta sedacka tu moznost ani nema, ale ujistuji vas ze sve deti miluje a vedome by jim urcite neublizil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí