Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky koupili jsme si kocarek Jane Rider a je k nemu autosedacka strata, vsude jsem videla jen video jak se pouta proti smeru jizdy. Chtela bych ji ale poutat i opacne, jde to?
@Eliskaxox Nene, je to jenom protisměru. Vajíčko je vždy do protisměru.
Podle mne ne. Autosedacka od miminka ani NESMÍ byt po smeru jizdy. Na prednim sedadle pouze s vypnutym airbagem. Tuto autosedacku mam a vrele doporučuji zakladnu ktera se da přidělat bud na ISOFIX nebo normalne bezpecnostnim pásem. Pak je pripevneni a odpoutání sedacky otazka dvou sekund.
Tak na prednim sedadle to je mi jasne ale vzadu? Bracha ale vzadu poutal normalne po smeru? A nevim jestli mame auto s isofixem, mame opel astra r. v. 2003
@Eliskaxox ani vzadu nesmis vozit po smeru. A zakladnu pro sedacku připoutaš i bezpečnostním pasem
@Eliskaxox píše:
Ahoj holky koupili jsme si kocarek Jane Rider a je k nemu autosedacka strata, vsude jsem videla jen video jak se pouta proti smeru jizdy. Chtela bych ji ale poutat i opacne, jde to?
vajíčko se smí poutat pouze proti směru. Dokud dítě samo nesedí, tak ani nemůže sedět po směru. Není to bezpečné.
NIKDY po směru. Kde na tom bratr byl? Ani jedno vejce na světě není konstruované na posměrnou jízdu, jedno zda vpředu, nebo vzadu. Jediné poutání je takto http://www.youtube.com/watch?… , nebo na isofix http://www.youtube.com/watch?… , ale podle mě Opel 2003 nemá háky.
Ty jo tak to je pro me sok, tady po smeru pouta min kazdy druhy, tak moc diky za radu a taky za usetrene 4 tisice za isofix ![]()
@Eliskaxox hmm, tak to pri prudsim zabrzdeni riskuji, ze si miminko zlomí vaz…
Snad nikoho neurazím… mě šokovalo, že někdo neví, že ve vajíčku děti smí jezdit pouze v protisměru
. Je to hazard s životem dítěte, už jen při prudším zabrždění, natož při havárii
.
Neblázni, vajíčko se MUSÍ poutat jen protisměrně a miminko se ani jinak vozit nesmí, kde proboha žiješ??
@Gituš píše:
Snad nikoho neurazím… mě šokovalo, že někdo neví, že ve vajíčku děti smí jezdit pouze v protisměru![]()
. Je to hazard s životem dítěte, už jen při prudším zabrždění, natož při havárii
![]()
.
mě to teda taky dost udivilo, že to někdo neví. Asi to bude tím, že se někteří prostě o informace týkající se bezpečnosti dítěte v autě nezajímájí??
@Verunka.T No já fakt nevím, čumím jako péro z gauče, že v dnešní moderní době, kde si matka v očekávání přečte snad všechny články na internetu, co existují, neví takovouto základní věc ![]()
@Eliskaxox píše:
Ty jo tak to je pro me sok, tady po smeru pouta min kazdy druhy, tak moc diky za radu a taky za usetrene 4 tisice za isofix
opravdu po směru poutají vajíčko?
Větší sedačky se už po směru poutají, ale vajíčko jsem tak ještě neviděla, naštěstí.
Tak devcata uz to mam kde je chyba. Od roku 2013 jsou firmy povinne vyrabet vajicka s moznosti poutani proti smeru, take jsou nove zavedeny bocni testy a jeste dalsi pravidla. Takze je mozne ze tady nekde vznikla alespon u me ta nevedomost. Vzhledem k tomu ze muj bratr ma vajicko z roku 2009 je mozne ze ta sedacka tu moznost ani nema, ale ujistuji vas ze sve deti miluje a vedome by jim urcite neublizil.