Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Je toho určitě všude napsáno hodně, ale já se v tom ztrácím. A nebo prostě mám smůlu při hledání. Jak vybrat autosedačku - pouze podle váhy? Členění je podle váhy. Ale - jde mi o to, že mám vyšší dítě - dvouleté, 13,5 kg a 97 cm. Přijde mi, že sedačka do 18 kg ale bude brzy malá. Koupit 9 - 25, 9 - 36, 15 - 36? Co je nejvhodnější? Jsou někde rady, jak tohle řešit? Jaká je dobrá, ale ne drahá?
Podle výšky a nejlépe zkusit na prodejně, hlavně aby nešel pas pres krk. Šla bych už do větší. A podle nového EU zákona se budou autisedacky nové označovat ne podle váhy, ale výšky. Taky máme hubené a vyšší dítě a tech 15 kg bude mít asi az půjde do školy a to ji ta autosedacka 9-18 bude rozhodne mala.
@myskalucka píše:
Podle výšky a nejlépe zkusit na prodejně, hlavně aby nešel pas pres krk. Šla bych už do větší. A podle nového EU zákona se budou autisedacky nové označovat ne podle váhy, ale výšky. Taky máme hubené a vyšší dítě a tech 15 kg bude mít asi az půjde do školy a to ji ta autosedacka 9-18 bude rozhodne mala.
Větší, tím myslíš 15 - 36? Není lepší 9 - 36?
Dle výšky se budou autosedačky označovat odkdy?
@Sára 1 : já už to četla loni a tady je i odkaz na emimino poradnu:
https://www.emimino.cz/…podle-vysky/
@Sára 1 Tak to bych šla do 9-36, já osobně do cybex s pultikem.