Jané Strata - jak poutat do auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13783
20.4.14 21:44

@Eliskaxox vajíčka vždycky musí být proti směru jízdy, tehdy i teď. Miminko nemá dostatečně silný krček, aby i při menším zabrždění udržela hlavičku, pokud by bylo po směru. Je to navíc na každé sedačce nakreslené. Že někde existují lidé a snad dokonce víc lidí, kteří miminka poutají po směru, je mimo mé chápání :roll:. Pokud si ovšem ty sedačky nepleteš, větší (sedící a chodící) děti už se normálně poutají po směru (resp. sedačka se poutá, dítě se poutá pětibodovým pásem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 21:46

S možností poutání proti směru??kde jsi to našla, vajíčka se poutají jen do protisměru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21713
20.4.14 21:47

@Eliskaxox no ja ti nevim… mam deti narozene 2006 a 2010 a v navodech na poutani vajicek bylo vzdy uvedeno, se se poutaji proti smeru jizdy a po smeru bylo jasne psane jako zakazane. Takze to fakt neni zadna novinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 21:51
@Eliskaxox píše:
Tak devcata uz to mam kde je chyba. Od roku 2013 jsou firmy povinne vyrabet vajicka s moznosti poutani proti smeru, take jsou nove zavedeny bocni testy a jeste dalsi pravidla. Takze je mozne ze tady nekde vznikla alespon u me ta nevedomost. Vzhledem k tomu ze muj bratr ma vajicko z roku 2009 je mozne ze ta sedacka tu moznost ani nema, ale ujistuji vas ze sve deti miluje a vedome by jim urcite neublizil.

i v roce 2009 se vajíčka poutala jen v protisměru. Nikdo neříká, že bys dítěti chtěla ublížit, ale tohle jsou prostě věci důležité pro bezpečnost. A opravdu nechápu, že dneska ještě někdo neví, že miminko nejméně do devíti měsíců se musí vozit v protisměru. Syn byl v protisměru do jedenácti měsíců, dcerka má protisměrnou do 18ti kilo a v protisměru zůstane, co nejdéle to půjde. Dost nedokážu pochopit, že někdo dá třeba půlroční dítě do pos, ěru, nejlíp 9-36 kg, aby jako ušetřil. Jasně, nic se stát nemusí, ale bohužel může a pak nechci domýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.4.14 21:58
@Eliskaxox píše:
Tak devcata uz to mam kde je chyba. Od roku 2013 jsou firmy povinne vyrabet vajicka s moznosti poutani proti smeru, take jsou nove zavedeny bocni testy a jeste dalsi pravidla. Takze je mozne ze tady nekde vznikla alespon u me ta nevedomost. Vzhledem k tomu ze muj bratr ma vajicko z roku 2009 je mozne ze ta sedacka tu moznost ani nema, ale ujistuji vas ze sve deti miluje a vedome by jim urcite neublizil.

Tak v tomhle chyba rozhodně nebude, promiň. I můj syn byl poutám PROTI SMĚRU jízdy a to už mu nějaký pátek je. Nikdo tu netvrdí, že svému dítěti chceš vědomě ublížit, ale podívej se na sedačku, kde máš „nálepky od výrobce“! Chápu, že lidi nečtou návody k ledajaké elektronice, ale že ani nepřemýšlí nad tím, jak se bezpečně poutá autosedačka, to fakt koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.4.14 22:05

@Eliskaxox Nedá mi to a vložím sem fotku. Měla by to být Jané Strata 2013 - pominuli to, že je proti směru daná, je na sedačce obrázek, který je i z dálky vidět, že je sedačka používána protisměrně, troufám si tvrdit, že v tom červeném kolečku je upozornění, že nesmí být dána po směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.4.14 22:13

Tak holky dekuji a myslim ze opravdu 15× mi to stacilo rict, opravdu uz to ted vim a slibuju ze budu poutat jen protismeru. Vetsinou se rika ze za optani clovek nic neda ale ted nevim. Takze diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 22:13
@Gituš píše:
@Eliskaxox Nedá mi to a vložím sem fotku. Měla by to být Jané Strata 2013 - pominuli to, že je proti směru daná, je na sedačce obrázek, který je i z dálky vidět, že je sedačka používána protisměrně, troufám si tvrdit, že v tom červeném kolečku je upozornění, že nesmí být dána po směru.

měla jsem tuhle autosedačku na obě děti, ano, je na ní jasně srozumitelný obrázek, jak ji poutat a to PROTISMĚRNĚ stejně jako VŠECHNA ostatní vajíčka. Tak snad má zakladatelka už jasno.Jako vážně nechápu, u koho viděla vajíčko poutat posměrně, to prostě není ani technicky možný. Jedině, že by miminka cpali hned do autosedaček 9-18 kg, ale to si nechci připustit, z toho mi běhá mráz po zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 22:16
@Eliskaxox píše:
Tak holky dekuji a myslim ze opravdu 15× mi to stacilo rict, opravdu uz to ted vim a slibuju ze budu poutat jen protismeru. Vetsinou se rika ze za optani clovek nic neda ale ted nevim. Takze diky za odpovedi

no ono to bylo asi třeba pořádně ti to vtlouct do hlavy, protože jsi to pořád nechtěla pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.4.14 22:21

@Eliskaxox Ještě buď dotčená, že jsme ti to 15× řekly, když jde o bezpečnost Tvého dítěte, nikoliv našeho. Mně to prostě nejde do hlavy, jak může být někdo tak nezodpovědný. Ale snad už víš, jak to je a vyřídíš to i bratrovi!

Jindy nebývám tak útočná a zlá, ale ohledně tohoto tématu se mi vaří krev v žilách :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.4.14 22:45
@Gituš píše:
@Eliskaxox Ještě buď dotčená, že jsme ti to 15× řekly, když jde o bezpečnost Tvého dítěte, nikoliv našeho. Mně to prostě nejde do hlavy, jak může být někdo tak nezodpovědný. Ale snad už víš, jak to je a vyřídíš to i bratrovi!Jindy nebývám tak útočná a zlá, ale ohledně tohoto tématu se mi vaří krev v žilách :evil:

to jsme na tom stejně, já se kvůli autosedačkám dokážu fakt i pohádat, co jiného víc řešit, než bezpečnost toho nejcennějšího, co máme.

A zakladatelko, neber to zle, nikdo na tebe rozhodně nechtěl útočit, opravdu.

Tak krásné Velikonoce holky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario