Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Přeji všem hezký den. Potřebovala bych poradit s výběrem autosedačky. Už asi 14 dumám nad tím, jakou autosedačku mám po „vajičku“ pořídit. Synovi je sice jen půl roku, ale už má 8 kilo a vajičko mu začíná být malé. Nejdříve sem měla v plánu koupit autosedačku 9 až 36 kg, ale to jsem se zase dočetla, že sedačky s takovýmto rozpětím nejsou moc kvalitní, respektive bezpečné. Také se mi zalíbila kategorie 0-25, ale ta se už vůbec nedoporučuje. Také bychom rádi další míminko, až bude Filípkovi ke třem rokům. Jakou kategorii tedy zvolit? Mám pořídit 0-18 a až z ní vyroste tak pořídíme 15-36 a tu 0-18 dostane menší dítě? Já prostě vůbec nevím
Nebo pořídit tu 9-36 s tím, že se bude muset pořídit ještě jedna ta samá? Pomoc prosím ![]()
Tak ja bych ted nekoukala co druhy dite a venovala vyber aktualnimu prckovi, do ty 9-36 muze az kdyz sam sedi, ma 9kg a 9m, takze bych tuhle neporizovala a vybrala mezi 0-18m.. nejlepsi je teda zustat ve vajicku, ale pokud uz je mu fakt mala tak tu 0-18m
Moje dítě mělo v půl roce 8kg a vajíčko vydrželo do 14 měsíců…
Dokud samostatně pevně nesedí, musí dítě sedět protisměrně. Vybírala bych až ve chvíli, kdy by dítěti přečuhovala hlavička nebo pásy začínal výrazně pod úrovní ramen a podle toho, jestli už dítě může či nemůže po směru (tj. jestli sedí)
Najdi si ADAC testy autosedaček, sedačky s větším rozsahem nemusí být nutně nekvalitní, některé dosahují srovnatelné kvality jako ty jednokategoriové.
@McQueen Když mě třeba už přijde docela nebezpečné, když dítěti přesahují hodně nožičky z vajíčka, tak nevím
Filípek je dlouhán. A je v tom vajíčku strašně zapadlej kvůli výšce pásů. Koukala jsem asi na troje výsledky z testů a přijde mi, že mi to stejnak prd pomohlo. Asi jsem narazila zrovna na špatné, ale většina sedaček byla až na větší děti. Každopádně ještě nějaké projedu ![]()
@Verculiinek Máme taky obříka, měli jsme pro něj tuto http://autosedacky.heureka.cz/…-2014-ocean/ a je super
Vydržela mu do 3 let ![]()
My meli do 10 mes. to vajicko a pak autosedacku od 9-18 kg. Ted v necelych 4 letech dostal syn sedacku do 36 kg.
Děvčata mám problém a tady mi ho vždy některé dobré duše pomohou vyřešit ![]()
Mám dvě dětičky jedno skoro pět let a druhé skoro tři roky. váhově jsou na tom k podivení skoro stejně oba kolem 17kg a výškově také (106 a 100cm). obě mají současně sedačky do 18kg a je načase koupit nové. Jednu jsme už koupili a ted nevím jestli jim jí vůbec můžu dát. je to sedačka už na normální pás bez těch přesek. je tam sice napsaná váha od 16kg ale výška nikde sepsaná není a všude píšou, že záleží na váze i výšce.
![]()
@Verculiinek je úplně fuk, že přečuhují nohy, to je normální. Jde pouze o tvoje subjektivní pocity, s bezpečností to nemá co dělat. Ve vejci nesmí přečuhovat hlava a pásy nesmí být pod úrovní ramen (hrozí sklouznutí), jinak je vožení ve vajíčku průměrné kvality 5× bezpečnější jak vožení v posměrné sedačce a to i pro sedící děti. Vydržte s vajíčkem co nejdéle to jde.
@Majda88 píše:
Děvčata mám problém a tady mi ho vždy některé dobré duše pomohou vyřešit
Mám dvě dětičky jedno skoro pět let a druhé skoro tři roky. váhově jsou na tom k podivení skoro stejně oba kolem 17kg a výškově také (106 a 100cm). obě mají současně sedačky do 18kg a je načase koupit nové. Jednu jsme už koupili a ted nevím jestli jim jí vůbec můžu dát. je to sedačka už na normální pás bez těch přesek. je tam sice napsaná váha od 16kg ale výška nikde sepsaná není a všude píšou, že záleží na váze i výšce.![]()
![]()
Ano, to starší tam může 100%, u toho mladšího si nejsem jistá výškou, některé sedačky kateorie 15-36 začínají na 95cm, ale některé na víc, zkus poslat dotaz distributorovi pro ČR. V téhle kateorii už je dítě vždy připásané pouze bezpečnostním pásem.
Ideální je dát tam dítě až opravdu ve chvíli, kdy je mu sedačka do 18kg malá. Je stěžejní nastavení hlavové opěrky (dva prsty nad ramenem dítěte), správné vedení bezpečnostního pásu (nesmí být překroucený, musí být veden v místě určení, u ramene probíhá nějakou sponou, která koriguje výšku u ramene, aby nešel přes krk)
Já sem koupila malýmu 9-18 kg, teď už stejně tak rychle nepřibírá, takže nějáký pátek vydrží
ty 9-36 mě osobně nesedí, moc velký rozpětí ![]()
@Kili22 Přesně nevím, na čarodky jdeme na kontrolu, ale oblečení č. 74 mu je už nějaké malé ![]()
@Melody 4 dobrá sedačka, do maxi cosi asi pujdu ![]()
Jinak děvčata všem moc děkuji. Vydržíme co nejdéle ve vajíčku a potom uvidíme. Hlavnička ještě rozhodně nepřečuhuje. Asi mu potom někde v krámu zkusím jednu 9-36 a 9-18 a uvidíme, jak se mu v tom bude sedět ![]()
@Majda88 píše:
Děvčata mám problém a tady mi ho vždy některé dobré duše pomohou vyřešit
Mám dvě dětičky jedno skoro pět let a druhé skoro tři roky. váhově jsou na tom k podivení skoro stejně oba kolem 17kg a výškově také (106 a 100cm). obě mají současně sedačky do 18kg a je načase koupit nové. Jednu jsme už koupili a ted nevím jestli jim jí vůbec můžu dát. je to sedačka už na normální pás bez těch přesek. je tam sice napsaná váha od 16kg ale výška nikde sepsaná není a všude píšou, že záleží na váze i výšce.![]()
![]()
obě můžou už do větší. Metr stačí velkou sedačku, 15 kg tam můžou. Jen možná u té tříleté bych zkusila chvíli ještě vydržet, pokud se vejde do 9-18… Přecejen z toho tříbodého pásu se může snadlo vyvléknout. Ale zase kamarádky dcera jezdí ve velké od 3 let a v pohodě. Záleží na dítěti,