Poradna duly
Jana Čurdová
HOLKY :dotázek-budete kupovat do vaničky nějaké lehátko?! Pokud ano,klasické nebo takovépěnové? Myslím,že v tom pěnovém se zae musí držet bakterie,ne?!A co lehátko? Mě se líbí moooc tohle
a manža souhlasí ![]()
http://emimino.cz/…_8558412.jpg /> http://emimino.cz/…75/21596.jpg /> http://emimino.cz/…mal_Foto.jpg
Mischni, jak píše Peťula, triply jsou testy na hovno! Známé z poradny taky vyšly špatně, šla na amnio a tam všechno v pořádku. Testy ve 12 tt ji taky vyšly dobře, tak hlavu vzhůru, prcek je určitě v pořádku. A navíc Ti to dává znát
. Tátovi vysvětli, že ty testy jsou často falešně pozitivní, tak ať taky eplaší. Budeme na tebe myslet
.
Peti, lehátko do vaničky nekupuju. příjde mi to zbytečné. A sedátko zatím taky ne, protože mám tu hrací dečku a sedátko když tak pořídíme, až bude malá větší, na krmení lžičkou…
A já si jdu dělat chlupaté knedlíky s vepřovkou. Mám na ně hroznou chuť, úplně slintám
.
Mischni: to je teda na h…ty triply! Uvidíš,že všechno bude ok,je to vědecky dokázaný,že screening v 1.trimestru je daleko přesnější!!!
Jenom tě obdivuju,že seš objednaná až na 12.11. Já bych je dotlačila do co nejližšího termínu,abys zbytečně doma nestresovala.
Mirko: já houpací lehátko budu mít dárkem ke kočárku - pokud teda nepropásnu akci v obchodě ![]()
A do vaničky asi nic kupovat nebudu. uvažovala jsem o tom plastovém lehátku,ale přijde mi,že se to tam sotva vejde,a mytí by bylo ještě víc nemotornější…To sedátko mi zas přijde,že je až pro větší děti,kterým už nemusíš přidržovat hlavičku a v tom případě už se dítko dokáře cákat samo v sedě.. ![]()
Já zase pořád váhám nad monitorem dechu ![]()
JO,a ještě pro zajímavost,statistika křestních jmen v lednu 2008:
http://www.czso.cz/…v_lednu_2008
Mae - tu molitanovou podložku nedoporučuji ,špatně se pak suší ,špatně se i pere no použila jsem jí všeho všudy týden. Jinak do půl roku koupu v ruce a pak mimčo sedí tak nekupuji nic
Holky, omlouvám se, že js vás nechala tak dlouho čekat
na utz js dobu čekala a pak js rovnou pelášila za kamarádkou a domů dorazila až teď. … díky, že jste na mě myslely!! ![]()
Tak mimi v pořádku, je o týden větší - prý asi 25cm a podržte se, vypadá to prý na holčičku
normálně js to ještě nerozdýchala
ale mám radost, fakt!! ![]()
V pondělí mi to ale nedá a pojedu ještě do Hradce na potvrzení, jsem tam už asi 14 dní objednaná (sichr, kdyby to můj dr. nepoznal) a pak už začnu vesele nakupovat růžové - zatím tomu nemůžu uvěřit teda
…vzpomněla js si na tebe a tvojí Barunku, Peťulo ![]()
Miruš , mě zase tu molitanovou podložku teď kamarádka doporučila, prý to bylo nejpohodlnější a krásně šla vyždímat …tak ti nevím, já jí teda koupím. A obyč vaničku, chtěla js anatomicou, ale prý je neprd, že se mimčo nedá položit …ale rozhodnutí je samozřejmě na tobě ![]()
Daisy , tak jsi ten cukr blivajs koukám zvládla levou zadní, to je bezva ![]()
Mischni , chjo, myslela js, že se nám ty smutný zprávy vyhnou
moc mě ty tvoje triply mrzí, ale jak píšou holky, Petule taky vyšly blbě a nemusela na plodovku, když kombinovaný byly v pořádku. Moc držím pěsti a zkus být v klidu, chjo ![]()
Medu: teeda,tak holka jo? to je teda překvápko,kartářce to tentokrát nevyšlo,ale to neva,ne?
![]()
Já hlavně z prvního zjištění nedělala velký závěry,počkej si radši na další potvrzení.i když u holčiček se podle mě moc nepletou,tam je ta pipinka jasná,narozdíl od pindika zaměněného za pupeční šnůru ![]()
Hlavně že jste obě holky v pořádku,to je hlavní
a možná mě předběhneš v termínu ![]()
Medu teda holčička jo
no kamošovy taky řekli ve 20tt že bude adélka a pak v 7 měsíci jim řekli že to bude Filip a taky se narodil kluk. No a někdo to měl u nás naopak ale už si nevzpomenu kdo.
Mishi neboj, ony fakt testy ve 12tt sou spolehlivější než ty pozdějc, kamošce taky krev vyšla blbě tak šla rovnou na plodovku a tak ji řekli že se nic neděje, a teď má chlapečka a je ůplně vpořádku a to kevšemu chudina v těhu musela brát velký dávky kortikoidu (antibiotika) takže měla opravněnej strach
a malej je vpohodě, a známá zase měla cosi s bránicí a jedna dr ji poslal na potrat a dr Vlaším se na ni podíval a řekl že to na potrat není, po narození malýmu udělaly plastiku a teď je zněj krásnej zdravej 4měsíční chlapeček, tak mu hezky věř a bude dobře.
Jo holky kdesi sem našla teď nevím kde jakousi tabulku že podle věku matky a měsíce početí se dá zjistit pohlavý, že je to prej starej čínskej nebo jakej kalendář no a mě to vyšlo, jak ho najdu tak ho sem šoupnu ať to buď potvrdíme nebo vyvrátíme že má pravdu ![]()
Tedy Medu
. já jsem byla na 100% přesvědčena, že budeš mít chlapečka. To bude o Petina Kubíka ještě opravdu boj
.
Ale moc gratuluju. Jen ještě počkej na to potvrzení UTZ a pak vesele do nákupů ![]()
Ahojky,
Mischni - mě ty tripple testy vyšly taky blbě,příští pátek jdu na genetiku,ale na amnio jít nechci.
Lehátko do vany je podle mě na nic,mimčo není pořádně ponořené do vody a to se mu moc líbit nebude.
Medu - gratulace ke kontrole a k holčičce(možná). ![]()
Holky dík…nějak to musíme pochroupat, tatouch teď serfoval na porodnici.cz ( já jsem vařila) a přišel s tím, že triply jsou na hovno.
No, jsme z toho přešlý, ale fakt se upínáme k Vlašínovi a výsledkům NT. Šíjový projasnění bylo jen 0,6mm, což je supermálo.Holt to nakupování ještě nebudu rozjíždět… ![]()
kacudko - tobě to vyšlo taky blbě? To je fakt pakárna. Věřím, že budeme mít obě štěstí a bude to v pohodě. Ale fakt nechápu, proč dělají hromadně testy, který lidi víc stresují než uklidní. ![]()
ppetro - takže tobě Vlašín na základě utz řekl že v pohodě, jo?A jak ti vyšel NT screening? Myslím, že Downa pozná, má to specifický znaky.
Medu - gratuluju k utz a pravděpodobné holčičce. Teda za koho se ty vaše/naše holky budou jednou vdávat, to nevím.
To bude bitva.
Daisy - tak ty sis prakticky na OGTT pochutnala,což?
![]()
Přeju dobrou noc a jdu se rozptýlit k tv.
Ahojky,tak jsem ještě tu,než zalehneme a jdeme hajat…
Byli sme na nákupy papání na víkend,tak sme se tam zdrželi,neodolala jsem a koupila jsem mimískovi tři nátělníčky(body)jsem si říkala,když mu dám triko a dupajdy,tak a´t má pod tím ještě tohle…a kukali sme pak na tv.
manža jde zítra opět do práce,tak budu vařit a žehlit,mám tu hromadu…
MEDULI:jej,to koukám,že se na vás nachystala holčička,teda pokud se to potvrdí,ale myslím,že každá budeme šťastná za to,co to nakonec bude a když to bude hlavně zdarvé,no ne?! Mě taky řekl holčičku a pořád mám čím dál větší „obavy“,že to tak nebude..uvidíme 7.11.co řeknou na 3D UTZ.Každopádně určitě jsi šťastná,že je vše ok… ![]()
MISCHNI:opravdu se neboj,myslím,že ty testy opravdu nejsou tak spolehlivé..že ukážou sebemalilinkatou odchylku a oni doktoři to hned i zveličí…a pokud ti vyšly dobře ty výsledky v 13tt tak si myslím,že to tím víc bude ok,vím,řekne se to,taky bych nervila,ale budu na tebe myslet a bude to ok!!FAKT!!!
Tak z toho lehátka jsem jelen,přece jen si myslím,že až bude mít třeba 3měsíce a ještě nebude sedět,tak ho nebudeme tak snadno držet na jedné ruce,tak lehátko do vaničky bude lepší..tak nevím,však se uvidí časem…jenjsem chtěla vědět váš názor
No nic,jdu chrupat,všem hezké sny a klidné spaní a papa ![]()
Jsme se ted vrátili z hospůdky,byli jsme s kámošema na koleni - mnam mnam
Ostatní vesele pokračujou do další hospody,jen já jsem za slušnačku,a jdu spát.
Přeju všem dobrou noc ![]()
dobré ranko
včera jsme byli večer na véče, tak jsem si pošmákla, dala jsem si lososa, byl vynikající ![]()
medu tak holčička jo? vím žes chtěla klučíka, ale ono si za chvilku na tu myšlenku zvykneš, tak jak já na kubu, teď kdyby mi řekli že je to bára, tak se už vztekám že chci kluka
teeeda to bude mít ten náš synátor slečen
![]()
mischni NT mi vyšlo ukázkově, šíjový projasnění taky moc pěkná hodnota. Na triplech mi vyšlo podezření na rozštěpové vady, vyloženě jsem na tom papíře měla napsáno „pravděpodobnost vyšší než 9 z 10“ takže humus, Vlašín na UZ všechno vyloučil
Neboj pinďa bude v pohodě ![]()
lehátko tak já mám vybranou anatomickou vaničku, takže do ní už nic kupovat nebudu. a to houpací lehátko a hrací deku apod si nechám dát od návštěv až k nám po porodu budou chodit, stejně se budou ptát co by se nám hodilo
a spoustu takovýhle věcí už má zamluvených moje mamka, že ona nám to chce koupit, ale je pověrčivá takže taky až po porodu ![]()
dneska budu sama doma, manžel šel do práce, tak se budu asi flákat, doufám že se udělá lepší počasí a budu moct jít s hafinou se někam projít, asi vezmu zajíce a trochu jí zas pocvičim a potrápim, ať mi z toho nevypadne ![]()
Hezké sobotní dopoledne ![]()
Holky, díky moc
… to víte, že js především šťastná, že je všechno v pořádku, jako každá nastávající mamina
Už js si na tu myšlenku holčičky zvykla, teď je mi to v podstatě jedno, jen kdybych měla jistotu, abych mohla nakupovat barvičky … no uvidím v pondělí!

Befi , no jo, věštkyně se sekla
ale jinak fakt všechno uhodla, úplně všechno až do podrobností, proto js jí tak věřila
no a kartářka to pak potvrdila, no
Tobě závidím, že máš utz každou prohlídku! No já se holt musím harcovat do HK a zaplatit si to potvrzení, jinak bych musela čekat až do 30tt. A jak tvoje tvrdnutí bříška, je to lepší???
Ilco , vážně to u známé vypadalo ve 20tt na holku a ve 30tt na kluka?
to jsou mi věci, pak měj v něčem jistotu ![]()
Mischni , věřím, že ti dr. pomůže, moc ti budu držet pěsti!!! Určitě bude mimčo v pořádku, věřím tomu!!! ![]()
Miruš , jasně, že js šťastná
hlavně že je vše v pořádku!! Koukám, že máš taky obavy, no udělala jsi dobře, že ses objednala na ten 3D utz, tam se podle mě splést nemůžou!!!
A ohledně té podložky, kamarádka mi i poslala fotku malého, jak je ve vaničce na podložce a krásně si tam hajá, nemusí ho držet, mě to přijde praktický …však uvidíme, času dost ![]()
Peti , hmm, losos, toho můžu, sis užila baštu
…a přesně jak píšeš, člověk si rychle na tu myšlenku zvykne a pak nechce další změnu ![]()