JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8647
2.12.08 16:49

Medu: teda ty seš fakt talent!!! :) to byc nikdy nedokázala :roll:
A jak je starej ten tvůj pan doktor,že tak laškuje? :wink:
Mae: tak to jsem ráda,že mímo váží kolik má :wink: . Mě furt všichni říkaj jak mám malý bříško,tak jsem z toho pak celá nesvá,že mimi tam pořádně neroste :roll:

Mě doktor udělal zase nějaký fotečky hlavy,ale už to není ono,jak když se tam v začátcích dostalo celý tělíčko.Já musím říct,že mám skvělýho UZ-doktora,je to hroznej sympaták,tak kolem 40let (dneska jsem si kvůli němu vzala i sukni a kozačky :lol: ,na lůžku jsem lehce odtáhla sukni a silonky,a on to pak vzal do svých rukou,a svlíknul mě trošku víc :lol: )
JO,a nabízel mi fotku pipiny té naší malé,že je to tam zrovna krásně vidět,tak jestli nechci něco pro manžela :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.12.08 17:58

Peťo:Gratuluji ke ko.A CS máš vpoho, já mám 3.A ten cukr ti nezívidím…tak ať ho v pátek zvládneš..Ty jo jaktože můžeš pít, já nesměla nic…

Medu:Gratulka ke ko…Kam jdeš na ten cukr do Náchoda?Já byla v opočně…

Bef:Gratulka ke ko a UZ…

Holky tak jsem zpět. Našla jsem to v pohodě(ještě že mám ten net a na něm jsou mapy :) ) příšla jsem tam asi půl hodiny před začátkem. Tak jsem čekala na chodbě. No bylo mi tam strašný vedro.Sestry moc příjemný.Pak přišla ta porodní asistentka a šli jsme do takové místnosti.Tak nám povídala. Co a jak.Většinu věcí jsem teda věděla z netu.Ale dobrý.Pár přínosných věcí tam bylo.Ptala jsem se na dýchání tak nám to ukazovala. Jo a hned na začátku nám řekla že pro nás má dvě zprávy jednu špatnou a jednu dobrou.Ta špatná že mají plný porodní sály takže se na ně nepůjdem podívat a ta dobrá že za kurz nic platit nebudem...... No ale docela mě mrzí že jsem ten porodní sál nevyděla :(

Normálně teď jsme s Ráďou zjistily že je kocourovi zle!!!!Ještě dopo byl ok, žral a te´d se ani mazlit nechce, ani mlíčko a je divnej.Naježenej.Přičítám to včerejšímu očkování.Tak snad bude zítra lepší.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
2.12.08 19:03

Daisy: tak už máš za sebou předporodní kurz? půjdete ještě?

Holky,co už jste tak kolem 30tt,už máte miminko natočené hlavou dolů? Já mám pořád nahoru,obráceně,a pan doktor mi dneska povídal,že tu polohu musíme do příštího UZ zlepšit :wink: Říkal mi,at se zatím neděsím,že jsou maminky,u kterých se otočí i 14dní před porodem.ale stejně mi to už hlodá.. zvlášt jako odpůrkyni císaře :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.12.08 19:33

Befi: jdu ve čtvrtek ještě na kojící kurz…Ale na předporodní už nejdu.....Jen mě mrzí že jsem nevyděla ten sál…No tak až na ostro, no… :)
Jinak malá na uz byla hlavou dolů.Ale nevím jak je teď páč jí kolikrát cítím jak kope a bouchá na obouch bokách :lol:
No snad před porodem bude hlavičkou dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.12.08 19:36

holky tak nějak se mi nechtěj upravovat ty hrubice, tak je tam nechávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.12.08 19:45

ahoj holky,
Medu to je nadhera ta chaloupka sme na ni s manzem hledeli jak vyvorany misi.
Befi tak utz dobry?
Holky ja se na vas divam na manzove mobilu a je to zeda sila, hlavne to psani, sem se ho ptala kde je dilit a on mi odpovedel ze je to hl mesto indie, no musela sem hlaskovat delete.
Zitra du na to 3D a pak si vas doctu a poreferuju, tak zatim ahoj asi nejsem prihlasena takze Ilca

• Citovat
  • Upravit
11484
2.12.08 19:51

Ilčo: tak s tím deletem to je sranda. Se tu normálně směju jak prdlá!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Jo teď mi Ilča připoměla na co jsem zapoměla reágovat.Medu ta chaloupka je fakt super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
2.12.08 20:30

bef ja uz prcka hlavou dolu mam, i pred 2 tydnama uz byl. A nedes se, i kdyby se mala neotocila tak muzes prece rodit normalne, kor kdyz nebude zadnej cvalda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
2.12.08 21:07

Ahoj holčiny :-)
koukáte určitě na ordinaci, že jo????Já na ní prdím-nebaví mě to......
Dočetla jsem, tak honem, než to zapomenu...............

Befi je to možný-ty mi normálně čteš myšlenky 8) 8O 8O já jsem si říkala, že až zapnu počítač a vlezu na Emimi, tak si založím nový téma-Kdy se plod otáčí hlavičkou dolů-to jako fakt nekecám......Pač jsem te´d večer zaregistrovala, že má malá škytavku-a škubalo mi to někde u pupíku, takže ta mrška musí bejt taky hlavou nahoru, takže mi to taky začalo vrtat v hlavě.........Teď když jsem byla ve středu v poradně, tak jsem se doktorky ptala, jakou polohu má-doktorka mi dělá pokaždý utz-hned zajela tou čtečkou, nebo jak to mám nazvat vyloženě dolů na podbřišek, tak jsem na obrazovce viděla hlavičku shora-tak prej má hlavu dole, ale prej je to taková neustálená poloha, že prý je tam spíš tak napříč-že to prostě není ještě definitivní.No a máš pravdu-já mám taky právě panickou hrůzu z císaře :cry: :roll: …normálního porodu se teda bojim-kór když člověk už ví, do čeho jde, ale jak říkám-pořád lepší, než císař..........
Ppetí tak nakonec taky jdeš na cukr?Tak ať to přežiješ-ono se to dá, ale ty sladký zrovna nemusíš viď???Pro nás sladomily to je myslím přece jen snesitelnější..........A jinač ještě s tím lékárníkem-mě to připadalo na hlavu z toho důvodu, protože většinou se všade dozvídám a čtu-jak je právě neléčená cukrovka v těhotenství nebezpečná-že právě nejde jenom o to, že bys měla větší dítě-kdyby šlo jenom o to, že porodíš větší dítě, tak to taky moc neřešim.....něco ti semka zkopíruju:

Nebudu zabíhat do podrobností,je to obrovská kapitola, ale zjednodušeně řečeno, mohou nastat dvě základní situace. Buď je přísun cukru k plodu tak velký, že mimčo rychle roste ( mimčo prostě dostává hodně energie, která se v jeho „nehybnosti“přemění na tuk a bílkovinu i zásobní cukr - glykogen ) a rodí se obří děti nad 4500 g, nebo je přísun cukru zachytáván placentou a ta je doslova (velmi zjednodušeně řečeno) poničena cukrem, a rychle a předčasně stárne, mimču se tedy nakonec naopak nedostává moc živin a nastane přesně opačná situace, mimčo růstově zastává.

Dobrý den,těhotenská cukrovka se v drtivé většině případů neprojeví nijak. Nesledovaná těhotenská cukrovka jen v mizivém procentu případů neovlivní plod nijak, většinou abnormální růst plodu, buď spojen s poruchou funkce placenty = růstové zpomalení vývoje plodu ( IUGR = intrauterine growth restriction ) nebo makrosomie plodu - velký plod. Krajní komplikací je náhlé úmrtí plodu v děloze. Je mi líto,ale pokud kolega neposlal na vyšetření,změňte lékaře, neumím lépe virtuálně poradit.
To jsou dvě odpovědi z poradny doktora Kouckého...........
Jo a zapomněla jsem ti pochválit výzdobku-perfektní-opravdu…je vidět, že máš vytříbenej vkus na ty moderní věci.......
Medulinko k tý chaloupce není co dodat-je fakt prostě úúúúúúžasná-už jsem jednou psala, že by ses tím mohla živit…Si neuvěřitelně šikovná-klobouk dolů............A s tím manžou mě to mrzí-musí to být nepříjemný pro tebe, ale i pro něj..............
A jinak nevím, no-odbourala jsem radši sladký a počkám na tu poradnu.Dneska jsem psala do poradny Mudr.Kouckého a ten mi napsal toto:
Dobrý den,tak tady opravdu neporadím,co s tím,jen komentář…může být chyba,to jistě,ale stejně tak může být i reálný výsledek. Nepoznám od počítače, co je pravda. Jediné,co rozštípne, je buď test opakovat či udělat modifikovaný test - změřit glukosu nalačno a pak za dvě hodiny po snědení jednoho rohlíku. Budou-li hodnoty v pořádku,není co rešit.

Takže řeknu doktorce v poradně-jestli mi můžou udělat ten test s tím rohlíkem :lol: :lol: :lol: se tomu normálně musím chechtat-jak blbě to zní…No a když by mě chlácholila, že je to dobrý, nebo že to není třeba, tak naběhnu k obvoďačce-všechno jí požaluju a ona by mě ve štychu nenechala-takže uvidím podle přístupu mojí gyndr......

Ježiš to jsou romány :roll: :roll: :roll: už jsem zapomněla na co jsem chtěla reagovat, takž zalistuju o nějakou stránku zpět a hned jsem zpět :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
2.12.08 21:11

Ahoj holky,

Jezi - gratulace ke 2 // :-)

Medu - ta chaloupka je nádherná,jsem taky přemýšlela že upeču,ale nějak mi nezbývá sil.Teď jsme pekly vanilkový rohlíčky a linecký a už máme i perníčky.No doufám že to do vánoc nesežerem.

Včera jsem se byla podívat na náměstí na stromeček a na stánky a koupila jsem tam malýmu krásnou baňku na stromeček.Dostane ji na mikuláše. :wink:

Befi máš krásňoučký malinký bříško :potlesk:

Daisy - to je fajn že se ti na kurzu líbilo a neboj,kocour bude v
 pohodě

Jo a náš malej je pokaždý na KO otočenej hlavou dolů. :wink:

Jinak už nic nevím,tak zatím pa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
2.12.08 21:16

Téda Dituš taková slohovka :lol: Určitě si to pohlídej,myslím si že těhu cukrovka není žádná sranda.Já se teda snažím sladký taky omezovat ale moc mi to nejde. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.12.08 21:21

Kacudko:To doufám že bude ok. Jsem z toho nervní, je divnej a celej zježenej..Doufám že to je z toho očkování.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
2.12.08 21:33

Befi jo bříško máš hezounký-já nevím, mě připadá akorát-si fakt ukrutně štíhlounká-nemáš ani gram tuku na sobě-takže bříško tomu přesně odpovídá................

Daisy tak to je super s tím kursem-a ty se stěšila asi nejvíc na ten porodní sál viď???Ale neboj-však si ho užiješ ještě dost :roll: :lol:

Miruš tak ten strach z porodu-je fakt, že když na to člověk nemyslí, tak je to v pohodě viď, ale jak na to začneš myslet-strach už se začíná dostavovat-u mě teda jo........Kór když fakt člověk ví, do čeho jde-už při tom pomyšlení se mi strachy svírá :-) ale je fakt, že ten pocit, když z tebe vyklouzne to teploučký tělíčko(omlouvám se, pokud by to někomu znělo nechutně) a ty uslyšíš plakat ten svůj uzlíček štěstí-to je prostě něco, co se normálníma slovama nedá popsat-je to prostě to nejdnádhernější, co může člověk zažít-neskutečná euforie a emocionální bouře-všechna bolest za tohle stojí................

Jo někdo tu zmiňoval mlezivo-taky ho mám-už od 4.měsíce, ale neteče mi-jenom občas cítím maličko mokrý tričko a je tam malinkej mokrej flíček-asi jako hrášek :wink:

Kacudko no to taky dost-že se vokážeš :lol: :lol: :lol: Ale ne-promiň, já vím, že dítko v tomhle věku vydá za tři-takže máš omluvenku.....jinač to jsem zvědavá, jakou hodnotu budeš mít až půjdeš do poradny-nezapomeň se zeptat..............já jsem z toho taky docela vykolejená, pač nevim, co jíst-na sladkým jsem závislák-no přiznám se, že jsem odbourala asi 95% sladkýho, který jsem jinak konzumovala a míň jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
2.12.08 21:40

Ahojky holky,jen zběžně jsem to přelouskala a jdu si pustit na počítači telku(koukám na Primu)a manža samozřejmě chce kukat na ČT4,takže jsem se přesunula z obyváku do ložnice(tu máme pc)…

BEFI:určo se prcek otočí,mě zase děsilo,když mi doktor na velkém utz ve 20tt řekl,že už je hlavičkou dolů a jezdil ultrazvuukem málem až pod kalhotkama,že je v malé pánvi(hlavičkou) no a v 27tt byla taky hlavičkou dolů a teď naposledy v 29+4 na kontrole taky byla hlavičkou dolů…je to malá netopýrka,že se jí chce už tolik týdnů viset hlavou dolů 8O
Ale neboj,doktorka mi říkala, že je to jedno,že kdyby byla hlavičkou nahoru,že se mlůže ze dne na den obrátit,že se to mění,tak asi tak jsem chtěla reagovat,neboj se!!! :wink:

Všem kráásnou noc a pohlaďte od TETY (jako mě) :lol: mimísky v bříšku,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
2.12.08 21:45

Holky taky vám přeji dobrou noc..mě ještě asi 40 minut bude prát pračka, asi tu usnu :(
Tak zítra papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital