JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
15.1.09 14:16

bef , omacka se da dodatecne zahustit moukou rozmichanou ve vode, jak rika ilca, ale musi se to tam vmichat kdyz je omacka ve varu a pak jeste chvili povarit, aby tam ta mouka nebyla tak cejtit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
15.1.09 14:16

Doprčic já přehazuju písmenka a pak sou z toho bludy :oops: no už mám hlat to bude asi tím :-)ale musím si počkat před pár minutama sem teprve dala píct kuře a vařit brambory :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.1.09 14:18
ilca píše:
Daisy já si myslím že by sis je mohla klidně udělat už teď, sice nevím jakej recept sem dávala Duant ale já co měla tak do těsta patčí jen malá kávová lžička cukru, což je nic a když ovoce neosladíš, to je další cukr mínus, no a pak až je budeš jest nesmíš si dát posypku s cukrem ale třeba mě chutná si polít koláčky bílím jogurtem, tak si říkám že by si je mohla. Si myslím že makovec nebo rohlík je sladčí a taky je to kynutý nebo ne? já nevím nikdy sme to nepekla ale kamse dávají kvasnice tak tam se dává i cukr? nebo ne?

Jenže já mám chuť na sladká knedlíky, tvaroh a cukr a máslo, víš?Jinak by to šlo.....No uvidím jestli je udělám, asi ne…

Makovka je sladká.......a asi i dost to těsto…
Rohlík nesladí, vlastně asi jen ten kvásek.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
15.1.09 14:19

A k vareni - ja zacala poradne varit az pred dvema lety, kdy umrela babicka, do ty doby jsem to delala fakt s nechuti, protoze ‚od babicky‘ to stejne vzdycky bylo lepsi. No a ted je pro me vyznamenani, kdyz deti reknou, ze to mam stejne dobry jak babicka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.1.09 14:22

Befi:Já když dělala poprví slepicu na paprice(naštěstí maso jsem dala vedle, páč maso nemusím) Takk při zahuštění se mi tam udělali kundáli tak jsem musela pasírovat přez síto…A byla dobrá…Neboj tak jí ještě přihusti…Mě se taky nepovedlo zahustit tu rajskou, byla řídká a pak zas moc hustá :lol: Mňám mám chuť na papriku se slepicí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.1.09 14:25

Holky já taky začala trochu vařit asi před 2 roky.Když jsme začli žít s přítelem samy, ale o víkendu jsme chodily k našim na obědy…A v týdnu někdy na večeře. Ale teď jak jsme jinde, tak vařím skoro denně. A buchty jsem začala péct tak před půl rokem, možná ani to ne…A mamka mi řekla že si myslela že se nenaučím ani vařit a že i peču…tak to mě potěšilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
15.1.09 14:25

Nevyhodou toho mit doma pocitacovyho odbornika je to, ze mate v kazdy mistnosti pocitac, nebo notebook, tak ja kam se hnu, jsem na prijmu, potom to vypada, ze nedelam nic jinyho, nez jsem na pocitaci (no, neco na tom bude :oops: :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
15.1.09 14:45

Já sem taky začala vařit před 2 rokama co sme se odstěhovali do svýho, dřív sme bydleli u našich a to sem vařila tak max o víkendu a to taky moc ne, mamka je kuchařka povoláním a děsně mě točilo jak mě dovšeho kecala, takže sem skoro nevařila a teď vařím a experimentuju že i mamka se mě ptá jestli nevím něco zajímavýho co by hodily do jídelníčku a tak, a největší radost má když vidím jak mýmu manžovy chutná :-) a nebo když dojde brácha, ten umý vyřit líp než já a když mu chutná tak sem spokojená.
Jinak Lucko mi máme zase tak pidi barák že 1 počítač mám skoro pořád na očich a když sme bydleli u našich tak taky brácha expert taťka taky takže vpodstatě co člen to PC kromě babičky :-) to stačilo že sme ji 80 koupili mobil a ona se sním naučila zacházet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
15.1.09 14:52

Ahojky maminy
Tak u nás nic nového. Já stále frflám a pálí mě nos. Snažím se moc k Niki nechodit ale je to těžké. Teď se vyspinkala a půjdem se chystat ven. Včera jsme byly na cvíču pro děti, tak se tam vyřádila. Když teď do školky nechodí.
Pro Ilču:ten nepečený dort je jednoduchý. Dají se povařit jablka/oloupaná a nakrájená na kostky/ do oslazené vody.Trvá to chvilku, jsou brzo měkká. Pak je scedím.Ze šťávy udělám pudink.A pak už jen vrstvím piškoty, jablka, pudink. A nechám to v lednici zchladnout.
Pořád teď peču nebo dělám z jablek. Máme jich fůru a některá se začínají scvrkávat.
Dnes jsem ještě udělala pořádek ve skříni kde mám věci pro mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
15.1.09 15:39

Choholko tak to vypadá že i ty sis užila cvičení s dětmi :-) u nás je taky cvičení s dětmi, pak pro předškoláky a pak dál podle věku a jako děcko si pamatuju že to bylo fajn.
Teď mi psal manžílek že se u něj stavoval pan doktor od nás z porodnice a že dal manželovi na sebe číslo, že když pudem na kontrolu tak že ho má prozvonit aby sme dlouho nečekali a prej když se ho jen ze srandy zeptal jak slouží tak mu vymenoval celej leden a prej až bude mít rozvrh na únor tak že ho manžovy nahlásí :-) by bylo fajn kdyby sme se trefili do jeho služby :-) je moc milej :-)
sem se teď holky přežrala brambor a kuřete a kompotu z jablek du se natáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
15.1.09 16:13

Aaaa, tady se zas vaří a žere. Ale i já jsem byla dnes pilná: mám upečený housky a loupáky a uvrtěnou vajíčkovou pomazánku.Vyprala jsem 1 pračku a dala dohromady věci na praní pro Báru - do toho se pustím asi zítra.
A slepici na paprice bych si dala a potom ty ovocný knedle… :lol: :lol:

Daisy - hele a ty budeš muset tu dia dietu držet ještě po porodu? Moje kámoška měla taky těhucukrovku, celkem fest to dodržovala, furt vážila a odměřovala a jak porodila, tak už do porodky jsme jí nosili čokolády a dlabala o 106. A dr. to nevadil. Teď už má po šetinedělí a cukr v poho.
A ještě jeden dotaz: Proč vy nemáte tv? Já jsem totiž celkem závislák( hlavně jako kulisu a pak DVD, jinak tam fakt nic moc nejde…) :oops: Tak mě to zajímá, proč to prostě někdo zruší… :wink:

JO, MÁLEM BYCH ZAPOMNĚLA: GRATULUJU BABBULE K BARBORCE!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
15.1.09 17:18

Psala Mae: „ahoj,jsme doma-konečně. Já se cpu a Michal chová a nenápadně ho sleduju,pořád na ni hledí a prohlíží si ji - nádherný pocit. Já mám depky z té malé z emimi.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
15.1.09 18:32

Čus,

Bambulo - gratulace k Barborce - to je dost že dáš taky vědět.

Mae - tak to je super že vás pustili domů,napiš pak průběh porodu

Já jsem dnes vařila koprovku.Nevím jak dlouho vařím,ale bydlíme s našima a když je mamka doma tak se mi snaží do toho někdy mluvit a mě to hrozně sere. :wink:
Jinak s definitivní platností jsme se s přítelem domluvili že stěhování necháme až po porodu.Teď nám totiž stávkoval trochu kotel,chvíli šel a pak zas vypnul,takže tam máme vlhko.Takže se nám tam nechce stěhovat s malým dítětem.Počítám že tu budeme i chcilku po porodu(tak týden nebo 14 dní)akorát nevím jak to uděláme se spaním.Domča teda spí s nama :oops: takže postýlka je volná,ale jde mi spíš o to že spí celou noc a mimčo ho bude budit.Tak nevím jak to udělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
15.1.09 18:38

Mae tak to je bezva že už ste doma, nesmíš si to připouštět, vím že je to hrozný ale musíš věřit že vy budete vpořádku a nic se nestane, takle by se z toho člověk tak akorát mohl scvoknout.
Bef díky za sms :-)
Kacudko a ses si jistá že má malej tak lehký spaní že ho mimčo vzbudí? já myslí (teda nevím, nemám zkušenost) ale že děti když spí tak spí že to teda musí být aby se vzbudily.?
Holky mě je dneska zase divně, už včera navečer mi bylo divně jako vpodbříšku a šlo to až do zadat a zase zpět a nějak nevím jestli to bylo bolení střev a nebo tak jak na MS, no prostě sem z toho taková přepadlá že nevím co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.1.09 19:20
mischni píše:
Aaaa, tady se zas vaří a žere. Ale i já jsem byla dnes pilná: mám upečený housky a loupáky a uvrtěnou vajíčkovou pomazánku.Vyprala jsem 1 pračku a dala dohromady věci na praní pro Báru - do toho se pustím asi zítra.
A slepici na paprice bych si dala a potom ty ovocný knedle… :lol: :lol:

Daisy - hele a ty budeš muset tu dia dietu držet ještě po porodu? Moje kámoška měla taky těhucukrovku, celkem fest to dodržovala, furt vážila a odměřovala a jak porodila, tak už do porodky jsme jí nosili čokolády a dlabala o 106. A dr. to nevadil. Teď už má po šetinedělí a cukr v poho.
A ještě jeden dotaz: Proč vy nemáte tv? Já jsem totiž celkem závislák( hlavně jako kulisu a pak DVD, jinak tam fakt nic moc nejde…) :oops: Tak mě to zajímá, proč to prostě někdo zruší… :wink:

JO, MÁLEM BYCH ZAPOMNĚLA: GRATULUJU BABBULE K BARBORCE!!! :-)

No mě ta Diabetoložka říkala že to mám držet i po porodu, dokud mi neudělaj zas ten Glukózotoleranční test..Tj 2-3 měsíc po porodu. Ale občas prý zhřešit můžu, třeba krupičkou s čokoládou.Jednou si jí dát můžu.Takže po porodu až budu doma tak si jí dám…Ale přehánět to nebudu, kdyby náhodou tam nějaká porucha pořád byla tak ať se to aspoň nezhoršuje…

No a co se týče telky, tak jak jsme se přestěhovali od našich, tak na to nebyly penízky si jí kouipit a te´d penizky jsou ale raději to investuji do vybavení bytu až se přestěhujem do většího a telku koupím taky až budou penízky..Na DVD můžem koukat na PC a jako kulisu poslouchám MP3.Na PC.Jinak mi jí úmyslně nezrušily, jen jsou důležitější věci než televize.Až na to bude, tak bude i televize :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí