Poradna duly
Jana Čurdová
Duant - díky.Taky máme na plyn všechno,já jsem počítala se zálohou 3000,–.Jo a na kolik stupňů vytápíte?Možná bude hrát velkou roli i to,že zatím domek nemáme zateplený. ![]()
Ahojky!tak jsem konečně tu…R. mě sem pustil a volala mi mamka asi půl ho´dky, tak jsem vás vrychlosti projela a jdu do hajan…
Jinak plenky už mám vypraný!!!!!!JUpííííííííííí zátra vyžehlím.
Ilčí, Duant:Supr bříška!!!!
Dituš:To jsem ráda s tou sociálkou........Prosím a jakej tam napíšeš datum ke svému podpisu..Díky.
Leňousku:Ty se máš že víš kdy budeš rodit
Já vím že když neporodím do 5.2 tak taky bude indukce, ale já bych raději o trochu dřív.
Medu:No a ty rodíš taky v Náchodě ne? Já tam chci rodit.No kupovat se mi nechce…A chci se jich zeptat kolik by to stálo pujčení na 3 měsíce…Jestli by byly ochotní to tak půjčit.
Befi:já dostala od ségri 2 dudlíky od Aventu 0-6 měsíců…Sama sem si je vybrala.A flašku mi koupí mamka…Asi taky od aventu…Ale ta tak nechvátá, takže asi až po porodu.
A víc si nevspomenu na co jsem chtěla reágovat. ![]()
Tak se opatrujte papa a dobrou
Mirus:zatim je na sobe odzkoušené nemám (teda na sobě…
),ale mám na ně školení,ve španělku je prodávají jen v lekárnách,do obchodů vůbec nesmí a pediatři si na nich hodně zakládají..Navíc se mi líbí ten jejich neotřelí design,takže mám komplet všechno od nich..je pravda ta cena není nejnižší,ale to u Aventu taky ne a ta kosmetika je cenově ok (mají velká balení),Sauvinex děla i silikon u saviček i dudanů..Jinak Ti chválím Farlin,prodávám ho hodně a maminky si ho poslední dobou,co se vrátil na trh hodně chválí..
Avent je takovej bez nápadu a už je tu dlouho,proto je tak známej..jinak nic zvláštního..
Kacudko:to jsem ráda,že jsme tak nedopadli jediný…Ten sauvinex právě taky dělá tyhle veliký bambule a jsou hezký..
A s tím čůraním,jen se neraduj,ono to přijde,ale zavidím..=o)
Daisy:Jak to,že by Tě vyvolávali??Já jsem teda jedině pro,proč se stím břuchem tahat ještě o třeba 10dnů déle,než je potřeba..=o)To budeme mít mimísky téměř stejně..=o))Ještě jsem zvědává na Sammmy,ta je hodně podobně se mnou..
Dobrou noc bez čůraní… ![]()
Lenousku : Tak na netu co jsem viděla fotky lahviček, tak všechny byly s latexem
Ale já to tak nezkoumala, jelikož flaštiček mám dost a s Teem ještě na trhu u nás Sauvinex nebyl (tedy aspoň jsem na něj nenarazila). Taky Avent náhradní savičky koupím i v Tescu, zatímco Sauvinex jsem nikde v obchodě neviděla ani teď. Původně jsem chtěla pro Tea Tommee Tippee, strašně se mi líbil ten design
, ale v obchodě jsem je neviděla a nechtěla jsem jít do značky, kde bych musela každou náhradní savičku kupovat přes net ![]()
Jinak Daisy by šla na indukci kvůli té těhucukrovce, pokud se tedy nemýlím… holky s těhucukrovkou se nenechávají přenášet.
Chjo, já už zase od 3 nespím, to zase bude den
A to musíme jet nakoupit (nesnáším víkendové davovky
), odvézt zbytky barev do sběrny a odpoledne čekáme návštěvu, takže ještě připravit nějaké to pohoštění
No a k obědu chci dělat ty kynuté knedlíky, jak jste mi s nima udělaly chutě ![]()
Brej den,
kacud my taky zatim nemame zatepleno a uvidim, jak to bude, protoze jsme ted bourali dole zed a pridavali celkove tri radiatory, i do chodby…takze jsem sama zvedava, jaka ta spotreba bude ![]()
Jinak jsem spala asi od jedenacti do pul devaty, tak to je pekny! ![]()
Dneska zase prijdou topenari, ktery mi zaroven delaji zateplenou, izolovonou podlahu v nove koupelne, takze to je zase vopruz, no ale musim to vydrzet ![]()
Přeji hezkou sobotku ![]()
Leňousku:protože mám tu těhu cukrovku, proto nemůžu přenášet…
Ahoj holky,
tak se mi včera procházka celkem protáhla, sem si ji nakonec udělala delší a potkala kamošku s kočárkem a ta mě pozvala na kafe, tak u nich sem byla tak hoďku a něco a pak mi volala mamak že má segedín že jestli nechci dojít, že už sem přece blízko, no naráz bych asi nedošla ale s tou pauzou uprostřed sem šla, byl výborněj, teď sem jak balón ![]()
Jo jinak nám od 22:00 nejede voda, prasklo u hřbitova potrubí, tak je to pech, mi naštěstí máme vlastní studnu, ale není napojená na vodovod, takže se běhá na dvůr a napouští se ledová, a cochvilku tady běhají sousedky s kyblama pro vodu.
Jo a večer máme jít na ples tak nevím jak se vykoupu, no ale pokud ani večer voda nepojede tak ples asi zruší, protže je na stejný ulici a asi by to bylo bez vody nemožný. No uvidíme, jinak já mám ještě záchranu koupelnu u našich ![]()
Ahoj maminky ![]()
no s těma dudlíkama a lahvičkama mám teda trochu zamotanou šišiku, ale hned v pondělí razím-jenže nevím kam, estli do obchodu s dětským zbožím, do drogerky, nebo do lékárny-nebo kam? ![]()
No uvidím...............
Jinak přiznám se, jsem kráva, ale včera odpoledne jsem si prohlížela fotky tý berušky-co se stalo to neštěstí........kukala jsem na ní do galerky už od porodu, protože to byla nádherná holčička a moc, ale opravdu neskutečně podobná mojí Terce, když byla malinká-jako miminko, ale i přesně jak rostla a měnila se-prostě až k neuvěření-prostě Terezka-fakt…A jak jsem přišla na ty novorozenecký fotky-dostala jsem fakt skoro hysterickej záchvat pláče-Terka s taťkou byli pryč-na bruslení-ale zrovna se vrátili-začal mě bolet žaludek a pak večer mi tak bolelo břicho-sakra-já měla tentokrát nefalšovanej strach-co se bude dít.......Takhle mě ještě za celý těhu nebolelo…Tak nevím, co to jako mělo bejt????
Tak jsem se chtěla optat, jestli vás takhle bolí někdy bříško-byla to bolest jako na slepák a pak jakoby vaječníky, ale fakt hrozně-bála jsem se pohnout-koukala jsem s vytřeštěnýma očima na telku a nevnímala nic a nikoho-akorát přítel mě pořád pozoroval a ptal se, co se děje???A bříško mi hladil......No pak to přešlo, ale vyděšená jsem teda byla hrozně.....
Příště už tam koukat nebudu-jsem kráva-fakt…určitě to bylo z toho......
Příště si dám radši přes ruce.................
Kacud oni mají i mlíčko s touhle značkou???Je to vlastně jejich značka, viď?To ani neznám.............
Befi ten odkaz na dudánky je dobrej-taky se mi líbí ten růžovej
a koukala jsem na ten červenožlutej-tenkrát, když byla Terezka mimi a já jsem kupovala nějakou umělou výživu, tak byl tenhle dudák v každý krabici-tak jsme jich doma měli snad čtyřicet
![]()
Miruš82 tak přeju dobrý pořízení dneska, abys to zvládla, pač už když jsem to četla, tak si hned říkám-no tohle bych nepřežila-já bych zvládla fakt jenom ten nákup a to ještě s vypětím všech sil
![]()
Daisy sakriš-datum taky nevim, jakej???Ale oni jsou u nás moc hodný ženský-fakt, takže počítám, že až to tam ponesu, tak to tam společně dopíšem.To se tam dá přece vždycky zpětně dopsat-i kdyby si tam měla psát nějakej datum z minulýho roku-si myslim teda ![]()
Duant jak máte velikej ten barák???Když to čtu-tak to je mazec viď???No jo-já vim, nás tahle většina prací ještě čeká-prostě barák i když se zdá, že je hotovej, tak je na něm pořád co dělat......ale je to k nezaplacení, když je člověk ve svým ![]()
ditto , my predelavame starej barak (1932), kterej byl navic v prubehu let ruzne pristavovanej, no splacanej neskutecne, tak to je desny. Predelavat starej barak je proste des ![]()
Ahojky,
Mischni - děkuju
Dituš - co blbneš prosím tě?Vůbec se na ty fotky nedívej a nemysli na hlouposti.Musíš být v pohodě.
A k tomu mlíčku - i Rossmann i DM mají svoje mlíčka,stojí okolo 120,– za 600 nebo 800 g a malému to chutná.Ale pokud bych nemohla kojit,tak malému mimču bych to asi nedala,Domča to měl asi od 9. měsíce.Jinak když jsem musela asi 3 týdny přikrmovat tak jsem kupovala Nutrilon.
Ilčo - to je pecch s tou vodou
Daisy - ty si šikulka,sotva ti plínky přijdou - už je máš vyprané ![]()
Jsem zvědavá jestli mě by nechali přenášet,když mám ty hodnoty mírně zvýšené.No uvidím ve středu co mi řekne.
Za chvilku mi přijde kámoška a bude tu asi celý den,tak se ukážu až večer asi.Se nenápadně pozvala na oběd,tak musím jít něco udělat
.Asi bude česnečka a takový špízy,dlouho jsem je nedělala.Je tam rohlík,klobása,anglická,cibule a sýr a je to obalené v těstíčku a je to hrozně dobré.
Duant - my taky předěláváme starej barák
Ale udělali jsme si ho jak jsme chtěli a hlavně jaké byly možnosti(a těch moc nebylo
).Máme strašně křivý zdi,nevím jakej amatér to stavěl
.Někde to šlo spravit,ale třeba kuchyňskej kout mám křivej a strašně mě to sere.Jasně všechno jde vyrovnat,ale tam je to tak křivý,že kdyby se to vyrovnalo,tak se tam nehnem
.Jinak si myslím v pohodě.Třeba koupelna je super. ![]()
Dity tak podobný bolení mám taky, asi 3 den vždycky na večer to začne tam kde je slepák a vpodstatě stejná bodavá bolest (jenže já už slepák nemám 23let) no a pak to přechází do těch vaječníků a do zad no je to nepříjemný a mám pocit že podobný pocity sem mívala když sem to měla dostat tak si říkám že to asi budou poslíčci, mám to fakt skoro pravidelně už 3 den v 5 odpoledne a je to dost nepříjemný, poprvý sme z toho byla pěkně vyjukaná.
No já teď si rozdělávám dudlíky,lahvičky a taková ty teploměry do vody a hřebínky
z obalu a si je vysterilizuju, jen mě teď štve že když sem to kupovala tak mě hned nenapadlo koupit ten obal (tu krabičku) na dudlík, bych to měla aspoň pěkně higyenicky zabaleno
no nic holt to budu muset narvat do sáčku, nebo možná ještě se někde po obchodech podívám jak někam pojedem ![]()
Duant no jo-moje slova…já pořád říkám, že renovovat starej barák je stokrát horší, než stavět novej-je to vlastně dvojí práce…my máme barák víc než sto let starej-teda ty nejdůležitější věci jsou tam nový-od střechy a ž po rozvody elektřiny, vody, septik-všechno, ale tý práce, co nás ještě čeká…
tenhle rok nás čeká kotel a koupelna-předpřipravený to vše máme, kotel koupenej, tak snad to zvládnem obojí ![]()
Kacud já vím-jsem blbka, dyk mi muselo bejt jasný, že to neustojim, když tam budu vejrat-ale zasáhlo mě to víc, než jsem si ochotna přiznat-Dušičku pamatuju od začátku, co přišla na Emimi k nám do Snažilek..............prostě mámy jsme všechny a takováhle věc-ono se řekne-nemyslet na ní, ale..........................
Jinak s tím mlíčkem, já jsem se tě právě chtěla optat, od kdy to Domínovi dáváš-mě hned napadlo, že určitě ne od miminka-taky bych to miminku nedávala........S Terezkou jsme s tím kojením docela bojovaly-taky jsme skončily na Nutrilonu, ale teď bych si moc přála si to vynahradit-to kojení, no ale když to nepůjde, tak halt nepůjde-tak zase zůstanu u Nutrilonu.....i když koukám, že dneska jsou ty mlíčka ještě jednou tak drahý, než to bylo za Terinky ![]()
Jinač-vy vlastně taky dáváte dohromady baráček viď???To je nás tu víc-teda…já myslela, že všichni dneska chtěj nový ![]()
Ilca:Oni Ti ho vysterilizuji v porodce..
Ditus:a kdo to tam rozhlásil na ty diskuzi?To maminka,které se stane něco takhle nepředstavitelně hroznýho má jeste sílu psát o tom na nějáký diskuzi???Já bych byla asi v blázinci…
Daisy:no jo a bude malá větší,když máš cukrovku nebo máš štěstí a bude mrňousek??
Dudlíky:zajděte si určitě do speciálky,Tesco a lékarny jsou zbytečně hrozně drahý a nic tam nemají,o DM a cenách ani nemluvím…
Mirus:to je mozny,on ten Sauvinex vylítnul nějak loni,takže to už byl malý na světě…ale silikon mají,já mám láhve i dudlíky půl na půl silikon/latex,každé mimi chce něco jiného..
Máš pravdu Tommee Tippee je super design - to musiě do speciálky,Tesco je drahý a mají tam prdku..=o))