Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak Vás všechny zdravím..po ránu jsem měla břicho jako šutr,tak jsem si dala koupel a už dobrý.Teď jedeme nakoupit,a potom ke tchánovi na oběd…Laurinka tam bude mít sestřenku stejně starou,takže si to užije jako každou neděli,jenom mně se tam čím dál hůř sedí…
Ahoj holky,
tak my v noci zase bojovali s laryngitidou, no děs. Pavel si hrál na indiánskou babičku a hodinu nosil malého po pokoji s otevřeným oknem, v peřině, no bylo tady asi 15 stupňů. Už jsme chtěli zase startovat do nemocnice, protože jak nemohl malý dýchat, tak strašně plakal a tím se mu ten hrtan uzavíral a uzavíral, až už jsem byla rozhodnutá, že pojedem. Mimochodem, už jsme byli minulý rok v únoru i na intubaci na Aru v Brně a v říjnu jen na Jipce.
Už jsme fakt zoufalí, je to takové naše malé nedochůdče, pořád je jaksi nemocný. Před týdnem jsme se zbavili stafylokoka a teď tohle. A to má vitamíny každý den, potom takový sirup, jak kdyby Zyrtec, ale přijde to vždycky z ničeho nic a potom jenom lítáme s peřinou po bytě. Já i Pavel jsme z toho dostali super rýmu, takže ohromné.
JInak, co jsem dočítala. Tak já dudlíky ještě nemám, a nějaký Nutrilon nebo něco takového si taky koupím, aspoň krabici. Protože po zkušenosti s malým, kdy to opravdu nešlo a já tak strašně chtěla kojit, jsem byla já unavená, jak kotě a malý taky, protože byl pořád hadový, tak jsme se na to vyprdli.
Dudlíky budu kupovat asi zase Mam, protože nejsou to ty zploštělé a není riziko, že by si to to mimčo dávalo opačně a byl to jediný, který malý chtěl.
A obdivuju vás všechny, co zrovna rekonstruujete s takovýma bříškama. Já se cítím uplně totál nemožná a nedovedu si představit nějak víc aktivně se zapojovat a vědět, že MUSÍM!!! Opravdu smekám ![]()
Tak se mějte a já doufám, že už dnešní noc bude lepší a zítra pocapkáme k paní doktorce. Ta až nás zase uvidí, tak ji asi klepne. Jsme tam pořád ![]()
Ahojky,
malej konečně spí,dopoledne vůbec nechtěl,tak jsem z něho unavená.Navíc jsem sama doma,přítel je na baráku a naši na chalupě.Doufám že to dopol nespaní byla vyjímka a jinak ještě spávat bude. ![]()
Obrázku - krásné fotečky a vypadáš taaak mlaďounce
Adel - teda chudák Pája,bobek.Nedovedu si představit že by se nám to stalo,já bych totiž asi zpanikařila a nevěděla co mám dělat.Hrůza.Posíláme pusinky ať už je brouček v pohodě a neopakuje se to.
Ilčo,Mischni - tak plesy jste si užily jo?To je fajn
Daisy - taky jsem pro rozeslání seznámku
Kacudko:
Já taky poprvé panikařila,protože jsem vůbec nevěděla o co jde, protože to nepoznala ani naše doktorka. Neudělala mu výtěr, nic. A říkala, že mu máme dávat vincentku s medem. Místo toho aby nám dala antibiotika, no prostě chyba se stala, taky jsme ji okamžitě vyměnili.Teď mě ani na ulici nepozdraví, pinda jedna, omlouvám se.malý byl na tom velice špatně, měl i prognózy, že zůstane mentálně postižený, protože byl chvilku uplně bez kyslíku a museli ho dát na takový ten ventilátor, co dýchá za vás, po týdnu ho vzbudili z umělého spánku, další tři týdny na jipce a oddělení, a učili jsme se všechno odznovu-sedět, stát, jíst, mluvit.
Když si na to vzpomenu, tak nic moc. teď už to víceméně zvládáme, protože víme co kdy a jak udělat. Ale taky to není dobrý pocit, když vidíš, jak se ti jediné zlatíčko na světě dusí a modrá.
No fuj, nebudu na to myslet. Už jsme všichni šikovní, tak to už dneska zvládneme a zítra dostanem antibiotika.Mimochodem 4. druh antibiotik od října.
Ahoj holky, zdravím vás při neděli - manža je na škole smyku (vánoční dárek ode mě:-) a Šimonek je „na prázdninách“ u babi a dědy v Brně - musím se učit a tak. Dočetla jsem jen pár stránek…
K porodu - ne že bych se vyloženě bála (jako bolesti nebo tak), ale přecijen má člověk trochu obavy, aby to všechno běželo hladce a hlavně dopadlo dobře, že jo
No, a taky řeším, aby se to nevyklubalo někde na cestách (musím př.týden do Brna), aby to nebylo moc rychlé apod. Už před 12dny jsem byla otevřená na prst a čípek 1,5cm, tak jsem zvědavá, co mi dr. poví v úterý…jestli vůbec se do toho Brna vydám ![]()
Dudlík můj pacholík malej vůbec nechtěl, plival, bojoval…akceptoval ho až daleko pozdějc a kolem roka byl závislák
Zkoušela jsem všechny možný, nakonec jsme skončili u Aventu.
Už mi přišel šátek na nošení, tak musím natrénovat nějaký rozumný úvaz, mám v plánu nosit, páč určitě zase budu mít pekelně „hlasité“ miminko ![]()
Tak hezký zbytek víkendu všem
Už nevím, kdo to tu psal, jak bojuje s kvasinkama… Taky na to teď trpím - do tohoto těhotenství jsem to VŮBEC neznala, nikdy v životě se mi nepoštěstilo…o to horší je to teď. JE TO NAPROSTO PŘÍŠERNÝ, ZNIČUJÍCÍ, jak to svědí
V podstatě už nějaký 2-3 měs. jsem neustále na nějakých bobulích. Naposledy jsem měla už i Clotrimazol dvě balení za sebou (12dní) - do třech dnů to bylo zpět. Tak mi dala dvě balení boraxových bobulí (20ks)…včera jsem si po 11dnech nevzala a hned dnes se můžu udrbat. Je to fakt na provaz ![]()
Jestli se to nenarodí do 10dnů, tak mě sežerou kvasinky ![]()
Kacudko, Duant - že vypadám mladší mi lidi říkají už od 20, kdy mě tipovali na 16 a barmani nechtěli nalívat alkohol, samozřejmě jen ti poctviví, co chtěli občanku ![]()
tak už jsem to vytáhla o deset let… ![]()
hlavně aby mi to vydrželo ![]()
je pravda, že když jsem šla letos na podzim na konkurz na hlídání dětí do jednoho soukromého bejby centra jako „zkušená porodní bába“ (po 8letech praxe na porodnici jsem si tak připadala), tak má potenc. zaměstnavatelka byla celkem mým zjevem překvapena a i mi to řekla, že vypadám dost mladě. Kvůli tomu jsem tam ale nenastoupila - spíš kvůli tomu, že mi chtěla dát 60,– hrubýho na hodinu za zodpovědnost za 10 mrňavejch dětí…
Kvasinky - nesledovala jsem celou diskuzi o nich, tak jen od oka, pokud to tu ještě nepadlo, doporučuju vřele a nejen pro vás proti kvasinkám, tak i pro mimísky, aby je netrápili prdíky, až se narodí - kupte si Lactobacily 5 od firmy Swiss a dlabejte je 3× denne 1 kapslicku. Úplně vysaďte všechno sladký. I ovocný jogurty. Max. trošku ovoce…
Držím palce!!!!!
Lactobacilly jím ve velkém
S tím sladkým jsem to taky už slyšela. Ale to je pro mě naprosto nemožný, bez sladkého nedokážu přežít ani půl dne
Pořád doufám, že je to u mě záležitost těhotenství a po porodu se to nějak upraví samo, vzhledem k tomu, že jsem na to nikdy netrpěla. Hm, jestli to vůbec jsou kvasinky u mě - na pohled dle toho, co jsem četla, to tak nevypadá (všude se píše hustý bílý výtok a nakyslý zápach) - já když už výtok, tak žlutý bez zápachu), jenom to prostě PŘÍŠERNĚ SVĚDÍ
Pardon za tak naturalistický popis ![]()
Teda tady probíhají líté boje s kvasinkama, koukám. Musí to být nepříjemné, naštěstí tato radost se mi vyhnula.
Tak ať ty mrchy brzy pominou.
Adel - s Pájou si teda užíváte…je to strašný. Můj kluk byl " jenom" průduškovej, pak se z toho teda vyklubalo astma, ale stačilo to…Naštěstí puberta vykonala své a je v podstatě zdráv. Akorát má nižší plicní kapacitu, ale s tím se dá žít v pohodě. Doufám, že to tak i zůstane a že Bára bude zdravá jak řípa.
obrázku - tobě bych pivo nenatočila…
A coutráci jsou dobrý.
ilčo - těším se na fotku. Taky si říkám, že kdyby něco, tak už je šance, že to dobře dopadne.
Děsně jsem se přežrala k obědu( zeleninová polívka, čevapčiči, cibule, hořčice, brabor, zelenina) a teď jdu na chvíli funět do postele, než vyrazíme do té porodnice na exkurzi.
kkacenko , ja jsem ten nebozak s kvasinkama…presne jak rikas, NIKDY jsem na to netrpela a od 16. tejdne to mam prakticky porad!!! Boraxovy bobule jsem mela uz asi 4 krat (kvasinky neznicej, jenom zastavej v rustu), ja uz mela jenamazol, batrafen a jeste nejakej jinej hnus, vsechno marny! mam ted teda i canesten mast, to jsem mela pouzivat s tim batrafenem, ale ten zabral jen na par dni, ze se to zklidnilo a i ted behem lecby se to vratilo v plne sile… ale ja uz neverim nicemu, boraxovy bobule mam v lednici, ze teda bychom je na:,–(ili pred terminem, aby to bylo aspon jakz takz na uzde…ja taky nemam ten klasicky popisovany kvasinkovy vytok, ale dvakrat podle kultivace tam proste byla kvasinka
…soucitim s tebou, protoze ja uz moji doktorce rikala, ze kdybych slysela, ze kvuli kvasinkam nekdo vyskocil z okna, takze se vubec nebudu divit!!! ![]()
adel , to je opravdu neprijemny, zvlast kdyz jsi ted opet tehotna, no ale co muzete delat, hlavne, ze se nenaplnily ty prognozy o postizeni a holt musite bojovat, je dobre, ze to tak zvladate, hrozne vas obdivuju ![]()
JARŇÁTKA 2009
http://www.sirmi.ic.cz/cara/191.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif
//TĚHULKY DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / 0 dětí / holčička Jindřiška LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 / 1 dítko / chlapeček Matýsek
KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 / 1 dítko / chlapeček SAMMMY / (Míša, 24) / TP 14.2.2009 / 0 dětí / holčička Sabinka
DITTA77 / (Dita, 31) / TP 16.2.2009 / 1 dítko/ holčička Emička MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 / 1 dítko / chlapeček CHOCHOLKA / (Monika, 27) / TP 22.2.2009 / 1 dítko / holčička Terezka
DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 / 2 děti / holčička Yasmin Nia
JITKAD / (30) / TP 24.2.2009 / 1 dítko / holčička Terezka
JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / 0 dětí / holčička ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 25.2.2009 / 1 dítko / chlapeček VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 / 0 dětí / chlapeček
REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / 1 dítko / chlapeček BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / 0 dětí / holčička Eliška ILCA / (25) / TP 5.3.2009 / 0 dětí / chlapeček Mikulášek MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / 0 dětí / holčička Stelinka PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / 0 dětí / chlapeček
KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 / 1 dítko / chlapeček Tobiášek MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / 1 dítko / holčička Barunka
NAŠE MAMINKY PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50 cm
MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / 8.1. ve 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47 cm ![]()
MAMINKY RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 / 21.11. / Judita - (26tt+4)
Chlapeček 11× Holčička 13×
http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif NAŠE SNAŽILKY Katkaty
NAŠE NÁLEZKYNĚ Ajík Jezinka Obrázek //
Holky tak musím zaklepat, mě teď opustily, kvasinky jedny hnusný…No snad to tak vydrží
Jinak já sladký nejím asi 3 měsíce a kvasinky mě stejně trápily, ale u mě to bude asi tou těhu cukrovkou…Jinak jsem taky předtím než jsem otěhotněla na ně netrpěla…
Večer vám přepošlu aktuální seznam …
Ahojky všem ![]()
manžel se dal do přípravy koupelny na obkládání, tak js mezi žehlením konečně zase zavítala na chvíli na pc. Na dnešek js se konečně vyspala, i po obědě js usnula, ale tu ruku mám čím dál horší, už mám skoro necitlivé 3 prsty na pravý ruce
docela nepříjemný, chjo. Na netu js četla, že to někomu po porodu zmizí a někomu nééé
![]()
Jinak už vážím 76 (z původních 62kg) a to se nijak nepřejídám, jím pořád stejně
za chvíli ze mě bude maxi koule
![]()
Befi , tak ty máš Mko, díkes, ono asi záleží na značce těch kalhotek, koukám, že každá tu máte úplně jinaou velikost ..poptám se v lékárně, snad poradí. Jinak dudáček krásnej
a podložka taky!
Kacudko , taky bych chtěla ty kalhotky prací, snad je seženu, dík ![]()
Peti , tak sexíku se ti už zachtělo, jo?
manžel bude jistě po tom půstu rád, z toho bych strach neměla, jen ještě chvíli vydržet, co?
A jak to jinak zvládáš? Užíváš si to?
Přibírá Matýsek?? a co na kojení, jak často ho budíš, každý dvě hodiny? …tý jo, jak já ti závidím, že už máš malýho prďolku doma!! ![]()
Daisy , no třeba měla švagrová jen smůlu na sestru, nevím, ale tohle mi říkala, rodila 27.prosince, tak je to čerstvé. Věřím, že budeme mít větší štěstí a když né, tak já si teda řeknu o to, na co mám nárok
a pupík už máš veliký, je vidět, že jdeš do finále! ![]()
Dituš , já se na porod snažila celé těhu nemyslet, ale teď na něj myslím taky často, nějak tomu nejde zabránit …asi je to tak normální, však se nám to už blíží a máme obavy, no … dobře to všechno dopadne, uvidíš
hlavně nečíst žádné katastrofy na netu ![]()
Ilco , tak ples jsi přežila i vyzvěděla pár maminkovských rad, bezva ![]()
Duant, Kkacenko , ty kvasinky vám teda nezávidím, to musí být hrozný!!! Potvory jedny ![]()
Obrázku , hezký fotečky, sluší vám to …a opravdu vypadáš mlaďounce ![]()
Ostatní zdravím!!
Já si jdu konečně napsat seznámek do porodnice a co koupit v lékárně, nějak moc dlouho js to odkládala ![]()
Holky dneska už podruhý mě chytla ta hnusná bolest v pravo v podbříšku, no dost hnusný křeče, teď se mě nachvilku pustili.
Fotky dodám až zítra se mi nechce pouštět můj počítač a manža nemá na svým ůpravu velikosti fotek, nebo to aspoň nemůžu najít, takže zítra a chocholka mi poslala taky fotku jejího pupíka tak ju sem šoupnu taky zítra.
Bože to je hnusný ty poslíci (teda jestli je to ono) už se těším a zároveň díky tomu bojím porodu.
Du si udělat knedlu s vajíčkem mám na to strašnou chuť