JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
18.1.09 20:17

Ja jeste nevim, mischni , taky jsem koukala na tuhle

http://www.mimina.cz/…lips-scd-468

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
18.1.09 20:43

Ahojky štěbetalky :)

Petro : Sex? Co to prosím tě je? :lol: V tomhle těhotenství jsou u mě chutě pod bodem mrazu, ale myslím si, že to je hlavně únavou z našeho již narozeného syna :D Jinak… my jsme šestinedělí teda těžce nedodrželi… raději ani nebudu psát, jak brzy jsme ho porušili :ooops:
Na škytavku u nás zabíralo následující: Zavinout do flísové deky a přitisknout k sobě. Někdy pomohlo tohle nebo když se pak už rozčílil a vyřval se z toho.

Jinak já jsem dneska konečně nachystala mimivěcičky pro juniora, a zjistila jsem, že toho máme nějak moc :roll: A to jsem dokoupila jen pár věciček (body s dlouhým, overálky). Příští víkend budu balit tašku do porodnice…

Dituš : Výroky manžela o tom jak se těší až si z....... si dovedu živě představit, u nás to je stejné :D

Daisy : SZ s tel. č. jsem poslala ;)

Adel : To musí být děs :( Nechápu jak to doktorka mohla nepoznat!!!!! Hlavně, že to malý zvládl bez následků!

To jsem jediná, co po porodu ještě 10 kg přibrala??? CHjo, snad se to tentokrát nebude opakovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
18.1.09 21:34

Zdravim..jsme doma z návštěvy,tak jsem dočetla a půjdu vykoupat malou…

Holky z kvasinkama,já s nima bojovala zase od porodu Laurinky až do dalšího těhu a teď,musím zaťukat,se celkem držíme…Za to se mi rozjely ty ekzémy po celých rukou,nikdy jsem to neměla a hrozně to svědí a hrozně to vypadá,vypadám jako když mám nějakou chorobu..=o/

Ilco:aby to fakt nebyly kontrakce…

Adel:Opravdu Te obdivuju,jak to zvladate,jednou jsme na laringitidu meli nabeh a kdyz mi doktorka popisovala,co nas v noci ceka a jak se chovat,tak jsem mela malem mrtvici a to nemluvim o tom,jak jste zvládli ten pobyt na jipu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
18.1.09 21:35

Mirko82:Poslala jsem ti seznámek SZ.

Holky cca v pondělí pak přepošlu aktuální…seznámek..nebo čísla co mi holky pošlou, jestli pošlou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
18.1.09 21:37

Daisy:dekuji za SZ..=o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
18.1.09 21:49

Leňousku:Nemáš zač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
18.1.09 22:10

Holky tohle jsem vám musela vyfotit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
18.1.09 22:23

daisy ty jsi fakt kocici mama :wink:

tak co je s tou ilcou ? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
18.1.09 23:10

Holky:Taky na ní myslým, snad se nic neděje.....Třeba jen nemá čas a zítra se určitě ozve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
19.1.09 08:37

Dobré ránko.
Dnes jdu makat k Péťovi do práce, tak se hlásím teď, pak budu až po obědě.

Daisy, tak fotka koček super :lol: .

Ad váha - mám nahoře 9 kg, tak jsem docela ráda, že to není víc a teď už ani nepřibírám..

Ad sex - jsem ráda, že na tom nejsem sama bídně. Snažím se sice občas vyhovět, ale chuť je taky těžce pod bodem mrazu. Snad se to po porodu zase zlepší a budu nedočkavá jako Peťka :lol: .

Tak jdu pracovat :? . Úplně jsem si odvykla :roll: .

Zatím pěkný den a opatrujte se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
19.1.09 08:48

Ahoj těhulky a maminko!!!
tak jsem tu,ano,je to takové náročné svým způsobem,protože malá je asi noční sova…absolutně nespí pravidelně a pořád kňourá ze spaní..ve dne je to lepší,sice taky kňourá,ale spí ty 2-3h.a pakzase,ale ty noci..a já jak byla zvyklá chrupat…je to boj.
Ale doktorka mi říkala,že ještě měla být v tuto dobu v bříšku,tak si to vynahrazuje tak,chce být u prsu nebo v náruči…musím to zvládnout,snad to broz povolí…
Dneska tu mám mamču,dojede za půl hodinky,tak si odpočinu..ale ve dne je to ok,ani spát se mi nechce,a to je asi ta chyba…měla bych nabrat sílu na noc…a to já nee…nikdy jsem nespala ve dne ani v těhu ne.
Jinak jsem nedočitala samozřejmě :lol: ale snad se malá brzo uadaptuje a pustí mě sem několikrát denně,když teď se sem nedostanu…nechci zase když spí a manža třeba něco dělal v kuchyni a nechal mě ležet..sedět u netu,to by bylo nefér..tak bu´d fakt jen ležím nebo taky doháním věci jako úklid a vaření…ale hodně mi pomáhá tchýně,tak sjem za to ráda… :oops: :)

Jinak zdravím kukám,že tady je i pár nových,ach jo,jak ráda bych si vše dočetla…doufám,že na mě nezapomenete?! :? :(

JINAK POROD:vzbudila jsem se v pět ráno a něco mi teklo mezi nohama,sem si říkala,snad jsem se nepočůrala,la jsem na wc a normálně jsem byla na malé,potom manža vstával do práce,tak to teklo zase a pak už hodně,že jsem měnila jen vložky,no a tak v šest sme vyjeli do porodnice..cesta trvá cca 40minut..tam mě vzali na vyšetření,na monitor a podle testu,že je to voda a jsem otevřená na tři prsty…dala mě porodní asistentka KAtka (v tu dobu jsem nevěděla,jak je super)na pokoj,kde bylo i rádio,telka,prostě super pokoj a maža tam byl semnou,dala mi antibiotika v kapačkách a NACL a potom sem šla zase na monitor..ale kontrakce jsem neměla,jen mě tekla pořád voda…pak mě zase vyšetřila doktorka a že jsem už na 4prsty a píchla mě zbxtek vody…byl jí ještě hafo…no a pak mě dali už ležet do boxu..krásný pokoj s porodním lůžkem,rádio,stolek,monitor a zase mě natáčeli..potom sem šla zase na vyšetření a že jsem na 5-6prstů,to bylo 15h a začala sjem mít rochu bolesti jako u menses,tak jsem jim to popisovala,když se pořád ptali na kontrakce..v té době jsem nevěděla co to ještě je 8O :(
PAk mi dali klystýr a šla jsem do sprchy,pak zase na porodní box..manža tam byl semnou celou dobu,chudáček,ale ta podpora je fakt velikááá…no a pak v 16h už to začínalo,byla jsem na 7prstů a dali mi kapačku na posílení stahů…jeikož jsem měla slabé,šla jsem ještě do sprchy a pak to začalo..myslela jsem,že zdechnu…ale manža mi pomáhal,masíroval mi záda,hladil,objímal,utěšoval,no a v pět hodin mě položili na lůžko a že mám tlačit,jak to přijde..to nebylo proti stahům nic,jen talk na konečník a pocit,jak se cpe hlavička ven..ale pořád e vracela zpět…no ale pak jsem to nějak dokázala,to už tam byl i doktor,dětská doktorka a asistentka…a Aduš vylezla na svět před půl 6h…to byla úleva,že se to nedá popsta,ale člověk je tak unavený,usínala jsem…dali mi ještě kapačku a ležela jsem tam,doktor se ptal na jméno a že jsem šikulka a hladil mě po hlavě..Michal zatím byl kukat na malou,ji vážili,měřili a pak mi ji na pár sekund ukázali a odnesli pryč…a mě za dvě hodin,kdy mě ještě doktor zašil,malá mě trochu roztrhla…mi dali jídlo,jsem se s Michalem podělila :lol: a rozesílali sme smsky a volali…
No a pak mě před osmou zavezli na pokoj,no a v sobotu jsem Aduš dostala k sobě,byla půl přes noc v inkubátoru a pak ve vyhřívané vaničce a pak už u mě…
Musím říct,kdo nechcete manželi u sebe,vemte si je,já jsem tak hrozně vděčná jak mi pomohl jak fyzicky,zak psychicky,to se nedá popsat..HROZNĚ…hlavně u tlačení,kdy mě držel kolem krku,pusinkoval,hladil a držel mi nohu a druhou jsem kopala do asistentky :lol:
Ta byla naprosto suoer,pořád mě utěšovala,že vidí hlavičku,že má černé vlásky,ať zatlačím a je to…pak že si musím pohnout,že ji v 18h končí směna a chce malou vidět :lol: a pak se došla rozloučit,sme ji hrozně děkovali..fakt super ženská!
No a to je asi vše..ještě jsem Michalovi hned po produ i před doktorama řekla,že další za 20let a oni se smáli,že to říkám teď :lol: že jsem měla super porod,bolesti jen hodinu a čtvrt,že někdo je má dva dny…

No,tak to je popis,jak ste chtěli :wink: snad stačí…
No nic,jdu se umýt,posnídat dokud ten poklad spí(to prospí den a v noci
bude rošambo :( ) a vyhížet mamču..tak se mějte,opatrujte bříšenka a já zase nakuknu… :oops: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
19.1.09 09:05

Dobré ráno,
Mae: to je skvělý,že si se ozvala.My to naprosto chápeme,že se ozýváš minimálně,ono se to brzo určo zlepší. Určitě, až budeš mít čas, pošli zase nějaké fotky Adušky,at se můžeme pokochat :) A držím palečky,at se spaní srovná.A prd na úklid,jak máš volnou chvíli,tak se radši natáhni :wink:
Jinak porod: ten tvůj se mi zdá docela dobrej,nijak zvlášt komplikovanej :)

Ad váha: já jsem ze 65kg na 71,5kg,nejvíc jsem přibrala přes vánoce a ted už se to zase nějak zastavuje,přitom břicho roste před očima a „žeru“ jak nevázaná :lol:
Postýlka : se omlouvám,za tu moji včerejší radost..,máme samozřejmě obyčejnou postýlku.ale já holt měla vyhlídnutou konkrétní barvu a typ,a ta trvale nebyla,už jsme pro ni chtěli jet do Německa,no a najednou ji z čistajasna měli..takže jsem byla fakt štastná jak blecha!! Ale skládat ji ještě asi nebudeme.

Jinak mě trochu trápí bolení v krku,snad se to v žádnou chřipku nerozjede,to bych ted fakt nerada. A začínám nesnesitelně trpět vnoci,jak nemůžu spát :cry: ,břicho fááákt strašně překáží a bolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
19.1.09 09:25

Dobré ranko dámy!

Mae - vítej vítej! A neboj, ono se to časem srovná. malá teď ještě nemá žádný rytmus, tak to bude trochu chaos…Kor, když šla fakt dřív. Ale do tří měsíců by to mělo být ok. To je útěcha, co? :roll: :lol:
A při popisu tvýho porodu tady slzím jak želva - to já vždycky. Včera jsem tatouchovi ukazovala porod na videu a řvala jsem u toho taky. On jen valil oči a že prej mi ze sálu uteče…Neuteče. 8)

Daisy - ty tvoje kočky jsou vyložený labužníci. Není nad pohodlí. Akorát nevím, co ta vespod… :lol:

ilčo - tak co? Jak to dopadlo s křečema? :wink:

Sammy - práci jen lehce tréninkově, jasný? :wink:

A hurááá, právě mi přišla cestovní postýlka a deka do kočárku!!! Deka je úúúžasná měkkoučká a na postýlku se chystám později. Asi až přijde puboš ze školy, ať to tady nesmýkám sama, je to docela těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
19.1.09 09:40

Ahoj holky, tak sem tu, sme včera úplně odpadla, sem šla na 10 minut ven manžovi naproti a byla sem ráda že to bylo jen pár metrů, sem myslela že ani nedojdu, záda i břicho mě boleli, a ještě celej večer semtam, chvilku to bylo dobrý a chvilku mě chytali křeče ale nevšimla sem si že by to bylo nějak pravidelný, dneska je mi už líp, si myslím že sem to měla z toho že sme byla přetažená. Manža mi chvilkama hladil záda a a to mi tak ulevovalo a masíroval lýtka :-) no super. Sme se spolu bavili jaký by to asi bylo při porodu, jaká budu, jestli budu hodná nebo na něj zlá, já doufám že hodná.
Mae to je bezva že sis udělala chvilku a takle nám to popsala, semnou cloumou hormony tak mi slzička ukápla, se už na to těším, jen chci ještě aspoň 14dní vydržet vcelku.
Ad váha: no já z 66 sem teď na 81,5kg a zatím poslední týden ani deko nahoře, mám z toho celkem radost.
Ad chůvička: budu mít tu co sme dávala odkaž Duant, philips 400cosi, číslo si nepamatuju, na netu se dá sehnat i pod 1500,– a holky ji od nás mají a moc si ji chválí že můžou být obě strany jak do zásuvky tak na baterky, že ne vždycky máš poblíž zásuvku a ty blikací světílka sou taky bezva. Ty co vyzkoušely třeba i jiný tak šly zase do této.
Daisy díky za seznam
Holky sem ještě nějaká unavená tak se du válet k telce, včera i když sem si třeba usla tak za půl hoďky mě budily křeče, takže to byl spánek na prd a nebo wc, taky vás tak bolí bříško když se vám chce čůrat, mě děsně vždycky du jak shrbená stařena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
19.1.09 09:44

Daisy kočky sou bezvadný, sem na to chvilku hleděla jak tam vlastně sou smotaný :-)
Mischi no tak to je dobře že máš jasno v porodce, u nás kdyby bylo něco jó hodně komlikovanýho tak se taky převáží na obilňák, kamoška tam takle byla, Ale říkala že Ivančice sou s Obilňákem nesrovnatelný, jako že profesně asi nastejno ale prostě ivančice malinkatý rodinný a Obilňák velkovýrobna dětí takže fofry. jinak si na Obilňák nestěžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí