Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj Mae: teda to jsme ostudy,že zrovna nikdo nepíše.. Já teda ležím v posteli,přenesla jsem si sem notebook,ale polehávám.mám dneska totiž i teplotu ![]()
Mirko : díky za info.co vím,tak v Podolí volí téměř vždy spinálku,otec může být přítomen,ale za 3.000,–, to mi přijde na tu půlhodinu skoro zbytečné,to nějak přežiju… Na video radši teda koukat nebudu.. ![]()
Si říkám,že to snad bude dobrý,jsem nakonec kvůli tomu císaři ráda,že budu v Podolí,přeci jen je to špičkový zařízení s dobrejma doktorama.
Mae:jé to jsem si nevšimla, já sedím u pc ale brouzdám po netu..Tak se opatruj a zas písni papa.
Jinak myslým že všechny porodnice to hlásí pojišťovně, ale myslým si že se tam má dojít právě kůli tomu rodnému listu, nebo ho tam poslat..a oni ti pak tu kartičku pošlou…
Bef : U nás se platí jen 500,–, jako u normálního porodu… Rozhodnutí o anestezii je na tobě, musíš absolvovat pohovor s anesteziologem a pak podepsat papíry. Anesteziolog by ti měl zodpovědět všechny tvé dotazy. Jinak pokud máš třeba problémy s páteří (skoliózu), tak se spinál nemusí podařit píchnout.
A ja se hrabu dole v zprasenejch vecech, co tam tak nejak zustaly, taham veci, ktery bych nemela a vubec… ja mam bezvadnyho manzela, co se zajisteni rodiny a absolutne klidne povahy tyce, ale teda samotnyho od sebe ho nic nenapadne…nakoupit a umejt nadobi to jo, ale muzsky prace a veskera organizace vseho je na me! Jen ceka, co dostane za prikaz a tak si spoustu veci nakonec radsi udelam sama ![]()
Ale je fakt, ze on je vetsinu casu v praci…kdyz ma denni, tak odchazi v 7.00 a vraci se v 19.00 a kdyz ma ‚nocni‘, tak odchazi v 15.00 a vraci se ve 3.00 rano, tak to pak skoro cely dopoledne spi a nekdy dela i soboty a nedele, a to odchazi kolem 11.00 a vraci se po pulnoci…
mae , tak uz na me pusobis, ze to zvladas v pohode, to je fajn, snad se mala brzy zbavi toho boleni ![]()
daisy , kolik mas v sobe ty zatky, prosim te?
![]()
DUAN:no,působím,není to tak růžové,ale snad se to napraví,až přejdou prdíky
švagrová mi chce poslat ty kapky SAB,že jí mám třeba dát jednu kapku na dudel..ale nevím,když doktorka říkala,že až ve 3týdnech?!
BEFI:tak to pořádně vyleč,je to naprd zrovna v takovém počasí,co?
u nás je teda krásně,svítí sluníčko…
DAISY:tak brouzdej,já taky kukám od kdy se může používat PUPÍK…
Holky ještě dotaz-nevíte od kdy se může používat mastička PUPÍK?
Ahoj spolumatky!
Včera jsem měla mimo jiné sraz s emimiňačkama z Brna, bylo to fajn a pak se mama přijela podívat na Bářinu výbavu, tak jsme se tím pěkně prohrabávaly.
A dnes má tatouch narozky, tak peču, vařím, dusím, smažím - s citem. Takže stále v akci.
Řešily jste tady pojištění. Zdravotní pojišťovna je jasná, ale jestli mi naboourá dveře hned v porodnici nějakej pojišťovák, tak ho vynesu v zubech( šití nešití). Párkrát jsem v životě uzavřela pojistku( dokonce i přes kamarádky) a nikdy jsem z toho neměla ani korunu, protože na pojistné události, které jsem měla se vždycky vztahovala nějaká vyjímka. Takže tímto jsem s nima skončila! ![]()
Mae - taky koukám, že už to s Aduškou začínáš zvládat. Neboj, nšjhorší jsou první tři měsíce…
Pak už ty potvůrky dostanou nějaký rytmus.
Bef - no ty to vedeš - pořídit si teplotu. A s tím císařem neboj, však ona prďolka ví, proč se nechce otočit. A třeba si to fakt na poslední chvíli rozmyslí.
Daisy - tak porod se zatím nekoná? Teda ty musíš být zašpuntovaná fest. ![]()
Duant - jako „zkušená žena“ bys mohla vědět, že chlapi potřebují k akci jasný signál, jinak je to prostě netrkne. Taky mám takovýho doma. Ale naštěstí patří do kategorie, že když vyšlu přání či pokyn, tak časem je i vyslyšen(o). Jsou tací, co nezaberou a nezaberou…
![]()
Mae : Slyšela jsem, že v některých porodnicích dávají Sab i úplným mimiňatům, ale menším množství. Záleží na tobě. Pokud by vše selhalo, tak bych to asi zkusila. Kamarádky si docela chválí tymiánový krém od Justu (malilinkaté množství, masírovat bříško). Potom ještě chválí Flatulin, či jak se to jmenuje. Nám Pupík nepomohl vůbec, nemám ponětí, od kdy se může. Na netu to napsané není? Kdyžtak zkus brnknout dr. ![]()
mischni , ja vim…ja jsem o tom snad ani nechtela psat, ted je mi ho uplne lito, ze ho tady vlacim po nejaky tehotensky diskuzi
, ale prisla na me nejaka slaba hormonalni chvilka ![]()
Tak si uzijte oslavu, my mame pro ted vsechny narozeniny za sebou, manzel az koncem dubna
Ta tvoje ‚zkusena zena‘ me pobavila…haha, jako synonymum pro…jak to kulantne rict…damu v letech
![]()
Duant - no jo, bojujeme ve stejné kategorii
A zralá je to nejlepší, horší bude shnilá nebo vysušená…
![]()
Mae:koukala jsem na netu na ten pupík ale nic jsem nenašla.Já mám flatulin gel a taky tam není napsáno od kdy. Jen pro dospělé i děti.....Tak myslím že jak pupík tak ten flatulin se může používat klidně od narození…
Vzpomínám si,že mě doktorka tyhle mastičky na prdíky zakázala a říkala,ať jí dávám radší ten Sab simplex,že z těhle mastiček mají ty malé prďolky akorát vyrážky a podrážděnou kůži (jsou takové mentolové) a i ta masaž není úplně nejlepší,pokud nejsi zaškolená…
bef a nebo se tam mozna opravdu sejdem ve stejnym terminu, nikde neni psano, ze ja budu muset cekat az do toho triadvacatyho ![]()
No jo, ale kluka jsem 14 dni prenasela ![]()
Ja vam to tady popisu, tak se omlouvam:
Muj doktor me tehdy vubec neposlal na kontroly do porodnice a kdyz jsem byla tech 14 dni po terminu, tak navic pri kontrole nebyl v ordinaci. A sestra mi rekla, at radsi druhej den jedu do porodnice, ze uz to je dost dlouho…
Matka me tam odvezla, ja sebou sice tasku, ale na prijmu rikam sestricce: ‚Me sem poslali, ja jsem 14 dni po terminu, ale nevim, jestli tady budu zustavat, nebo ne.‘ Koukala na me jako blazen, sla vedle do ordinace a slysim jak rika doktorovi: ‚Pane doktore, tady je nejaka pani, 14 dni po terminu, vubec u nas jeste nebyla a pta se, jestli tady bude zustavat‘. (myslim, ja tam nevidela, ze si urcite pritom tukala na celo
)
Doktor: ‚Okamzite sem pojdte!‘ prohlidl me a rika (byl patek) ‚Mila, zlata, vy nejen, ze tady zustanete, ale vy o vikendu porodite. Ted vam dame injekci, mate narok na tri, na tri dny, pokud by to nezabralo, prejdeme k dalsim opatrenim.‘ Picjhli mi injekci a odvedli na pokoj. Ja to brala tak, ze kdyz mi rekl, ze ty injekce jsou na tri dny, ze ta prvni urcite nezabere. Potrebovala jsem zavolat priteli (tenkrat nebyl mobil samozrejmost) a na chodbe byl jen automat na kartu, kterou jsem nemela. Byla tam napsana informace, ze telefonni karty prodavaji v arealu nemocnice v potravinach pod ocnim oddelenim. Tak ja se normalne vydala ven koupit tu kartu. Uz po ceste me zaclo bolet bricho, zhruba po peti minutach…nu coz…ja chtela tu kartu. Tak jsem tam dosla (musela vystat frontu, nikdo me samozrejme nepustil), chvilkama jsem se trochu zkroutila pri bolesti a kdyz na me dosla rada, tak jsem se dozvedela, ze ty karty vyprodali, ale ze je maji v trafice pred hlavnim vchodem. Bolesti se stupnovaly, ale ja mela snad nejakou vlci mhu, nebo, co, proste jsem musela dokoncit tu misi a vydala se do trafiky. Kartu jsem ukoristila a vracela se na oddeleni, vzdy po par krocich jsem se musela zastavit, protoze ta bolest uz byla castejsi. Pred pavilonem na me cekala sestricka, cela vyvalena, kam jsem zmizela, ze nesmim opoustet oddeleni a ja: ‚sestri, ja uz mam asi trochu bolesti.‘ Hned me vzala na monitor, kouka na to a rika: ‚Prej trochu bolesti, to jsou stahy jak krava! Okamzite priprava na porod! Dali mi klystyr, sestra, co me holila, jeste provokovala s dotazem: 'teda vy mate bricho, budete mit dvojcatka, ze jo?‘ a ja: ‚Nevim! Nikdo mi to nerek!‘ (tenkrat se ultrazvuk delal max. dvakrat a to na zacatku tehotenstvi)…asi hodinu jsem mela kontrakce, pak uz me dali na sal a PA mi rika: ‚Je to jeste dost vysoko, ja vam aspon pichnu vodu‘…pichla a odesla, ja je slysela, jak tam za rohem svacej. Jenze jak ta voda odtekla, tak ja citila ten silenej tlak, tak jsem tak nesmele volala: ‚Halo, ja uz asi budu muset tlacit!‘…prisla doktorka a dve PA, deset minut po tom, co mi pichla tu vodu a doktorka povida: ‚Sakra, vy jste se k tomu postavila celem (co mi asi zbejvalo, tlaky jak krava), tak budeme tlacit‘…no a asi ctyri zatlaceni a kluk, 4400g, 54 centimetru byl na svete, nenastrihli me, mela jsem 2 stehy…do toho tam rvala nejaka zenska z jiny koje: ‚Jaktoze ona rodi? Ja jsem tady od rana!‘ To bylo fakt prijemny, pak jsem slysela celej jeji porod, byly na ni pekne neprijemny, protoze silene hystercila…no, tak takhle ja malem porodila na Bulovce v trafice
![]()