JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
342
23.1.09 13:06

Jinak se jdu pustit do úklidu,bude to asi poslední pořádný úklid před porodnicí - čekají me koupelny dvě,prach,luxování,vytíraní v patře a úklid ložnice,pokojíčku a pracovny…
A nakonec prach,luxování a vytírání a kuchyň v přízemí,ale tam se to dělá furt…tak jestli přežiju,tak se pak ozvu..nebo možná v přestávkách.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
23.1.09 13:08
Mae píše:
PETI:tak to dám Adulku k vám na převýchovu :lol: já se bavila s doktorkou,měla jsem si tam dneska volat na kdy mám jít teda do poradny a říkala jsem jí,že kňourá,že nebrečí,tak se mi vyptávala na věci a říkala,že to bude kolika,že to děti dělají,že to budou prdíky(jsem to říkala)a že ve čtvrtek uvidíme,že už by mi něco dala,že může tak od 3-4týdnů,že teď má teorve 14dnů a to je brzo…tak třeba se to pak zlepší.
Zatím teda masírujeme,nahříváme bříško,ale nic víc dělat nejde :? :(
Taky měla včera tchýně na hlídačku,my sme se byli s manžou projít a pak hlídal on a já šla doprovodit mamku na bus a dneska taky bude hlídat tchýně,páč taky chceme jet na nákup,takže pak k večeru nakojím a pofrčíme…já se nebojím nebo nevadí mi ji někomu nechat na pohlídání,jak jsou některé maminy,co by nedali mimčo z ruk… 8O :wink: :lol:

Jaké budete používat vložky až se vrátíte z porodnice?Já dobírám poslední ty porodnické a nevím jaké si koupit…alwaysky se mi nezdají moc ok..jsou takové igelitové,neprodišné a přece jen nechci dostat nějaký zánět,není to ještě tak daleko od porodu,šití…

DAISY:tak to ti člověče odchází dlouho,mě jen ta troška jeden den a pak šup porod :lol: drž se…

BEFI:tak to máš taky brzo,ale to bude ok a můžeš se těšit,že taky už budeš mít mimíska brzo v náručí :wink:

Miruš a co jíš že malou trápí prdíiky? já v podstatě jen pečivo, šunku a sýr, občas brambory nebo vývar - nehodlám se trápit se řvoucím děckem ;) jo a vložky používám ultra tenký alwaysky a na noc Ria - a upln v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
23.1.09 13:15

duant uzasnej popis, fakt ze jo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
23.1.09 13:25

Duant:No tak to je dobrý..Ty si byla ale číslo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
23.1.09 13:27

petro , dik, ale koukam, ze jsem misto svejch literarnich vylevu mela radsi varit, cumim, kolik je hodin, kluk prijde za pul hodky ze skoly a plotna studena! :roll: 8O :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
23.1.09 13:36

Duant : Tak to jsem zvědavá na tvůj popis porodu tohoto dítěte :lol: Ten tvůj popis neměl chybu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
23.1.09 13:55

Ahojky
Uff, tak jsem konečně dočetla od úterý.
Dnes nás pustily s Niki domů. Operace bez problémů, jen potom celé odpoledne zvracela. Noc už ale byla klidná. Dnes už měla chudák takový hlad, že snědla 2 suché rohlíky najednou. Normálně sní tak půlku. Za týden jdeme na kontrolu.
Vybalím tašku a začnu balit do porodnice. Ve středu jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá. Jsem jako velryba. Na chíře si myslely, že si rovnou skočím o 3 patra výš na sál.

ad klystýr: mě ho daly poté co jsem přijela že mi po trochách odtéká voda, ale nijak mi nepomohl. Porodila jsem císařem v neděli večer. Ale nebylo to nijak hrozné, půjdu zase do něj.

ad vložky:always jsem zavrhla hned, jsou takové umělé i zvrchu, nejlepší jsou opravdu ty obyčejné

Jinak doufám, že za chvíli se porody rozběhnou. Ledňátka taky začla v prosinci. A prosím, nepředbíhat. Hezky popořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
23.1.09 14:10

Duant - pěkný popis porodu.Koukám, že jsi celkem dobrodružná povaha. 8)

chocholko - vítej doma. Tak malá to má za sebou, seš na řadě. Tak pěkně sbalit a vyčkávat…

ad klystýr - já si vůbec nepamatuju, že mi ho dávali. Tak nevím. Buď nebyl nebo to není tak strašný a já to v pohodě zapomněla…

Lenoušku - no fuj teda…já budu raději celej den vyřit než uklízet. Jak já to nesnášííím!!! Tak hodně síly, ať ti to odsejpá a hlavně opatrně, ať nejedeš ještě dneska. :wink:

prdíky - mám koupenej Pupík. A s tou masáží si logicky myslím, že se musí masírovat ve směru tlustýho střeva. čili od prava dole nahoru, přes břicho doleva, a dolů. A tím ty plyny popošprtneme. V protisměru by to jaksi ztrácelo smysl, že? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9854
23.1.09 14:12

Ahojka holčiny,

páni já tady hrozně dlouho nebyla. :oops:

Koukám, že se tady porody začínají pomaličku rozjíždět.
Všem vám moc gratuluji ke kontrolám.

Tak a teď co nového u mě?
V úterý jsem byla na KO a i UTZ, aby jsme zjistili, zda s námi prcek přeci jen nechce začít spolupracovat a neotočil se. Tak bohužel, neotočil se a asi se ani neotočí. Dle dr. mu v otočení vadí placenta, kterou mám až tam dole narvanou a tak mám ten vchod jakoby užší a tak prcek tam prostě tu hlavičku dolů nedá. 10.02. jdu na další UTZ a to už budu ve 38tt a když nebude otočený, tak je císař jasný a počítám, že ten týden tak nějak by mě asi už i vzali. Všude čtu, že na císaře nenechávají rodičky až do 40tt.
Jinak v úterý byl odhad váhy u prcka 2400g.

A jak jinak se mám? No nic moc tedy. Pořád mě hrozně bolí nohy, že v noci naspím tak něco okolo 4 hodin, jinak jsem vzhůru. Jak je prcek narvanej až pod žebrama, tak se mi špatně dýchá a bolí mě častěji žaludek. Nedávno už jsem z toho všeho byla tak hrozně unavená a nevyspalá, že jsem začala hrozně brečet a Pavlik měl co dělat, aby mě uklidnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9854
23.1.09 14:16

Befi, koukám, že jsme na tom podobně s mimískama v bříšku…
A co tobě řekl dr. že se ti málá neotáčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
23.1.09 14:57

Ahoj holky,
tak sem zpět a unavená jako kotě, sem si pěkně pomuchlovala Janičku :-) a užila si nakupování růžovejch věciček a teda samozdřejmě sem nezapoměla na toho našeho takže sem mu koupila modrou kombinézku s ouškama, vypadá jak medvídek (je podobná jak má Mae na fotce) no a u nás měli novou kolekci dudlíčku od savinex (nebo jak se to píše) tak sem koupila jeden janičce a jeden tomu našemu roubířovi, jsou krásný.Jo a koupila sem i jednorázová podložky. A už mám doma tu kojící podprdu tu Naturanu tu bílou bavlněnou bez kostic, je super mám teda 80/F, košíčky bezva ještě tam mám místo na vložky a je malinko pružná tak snad i prsa když se nalijou tak to bude vpohodě, ale víc mám obavy jestli mě nesplasknou žebra tak mě bude asi škrtit. No dyštak pořídíme novou.
Jo a sem spokojená s barvou i sestřihem, sice nic moc změna ale je mi fajn :-)
No teď sem dala vyprat pračku a du se válet.
Mae to je bezva že už je to lepší a lepší, mě švagrová říkala že je dobrý pít fenyklovej čaj, že to vlastně dostane i mimčo (je zdr.sestra na děckým JIP)
Bef jestli máš teplotu tak si vem paralen ať se ti to nerozjede a nerodíš ještě dřív, bacha na to.
Vladi no to je dobře že ses ozvala a co váha? já jen kynu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
23.1.09 15:17

Vladi : to mě mrzí,že se váš mimís taky neotočil,ale na druhou stranu jsem ráda,že v tom nejsem sama :roll:
Mě důvod nijakej neřekl,prostě to tak je,ale spíš mi říkal,at s tím už moc nepočítám,že místo už tam není..
Jinak váhu máte pěknou.já jdu v pondělí na hmotnostní odhady,tak jsem zvědavá co u nás.a pak mi budou prý dělat UZ při první poradně v Podolí,to jdu 9.2.

Ilčo: to si měla pěkný den,co? :wink: Já jsem se furt lékům bránila,ale asi si ten paralen vezmu,ono se mi bude i líp spát :P

Chocholko :to je fajn,že už jste zdravé obě doma. Můžu se zeptat jak v Kolíně přistupujou k porodu při KP? zda automaticky císař a s jakým umrtvením či se pokouší o porod koncem pánevním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
23.1.09 15:49

ahojky
Befano: v Kolíně dělají u KP vždy císaře. Pokud mamina nepřijde s prdelkou nebo nožičkama v rozkroku. A mamina si může vybrat jestli epidurál nebo celkovou anestezii. Za moji dosavadní praxi jsem zažila jen jeden spontání porod KP. Tak k tomu přistupujou v Kolíně.
Jinak já jdu dožehlit poslední věci na mimi a půjdu zabalit něco do tašky do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
23.1.09 16:10

Bef : Ty uvažuješ, že bys rodila KP normálně?

Chocholko : Zvládli jste to na 1 ;) Tak teď honem přebalit tašku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
23.1.09 16:23

U nás v Ivančičích se cisář dělá tehdy pokud je u KP odhad váhy nad 3,5kg jinak nechávají rodit normálně. Máme primáře kterej je strašně pro normální porody a císaře volí až jako poslední možnost. Nevím jestli je to dobře ale snad jo.
Já si budu muset Bef taky vzít paralen, se mi normálně do rána vyrazil na puse opar jak kr.. a nějak se necítím, možná sem jen unavená ale projistotu si ho vezmu. Když mi dr řek že vlastně jich můžu slupnout i 6 za den tak si říkám že jeden by neměl vůbec ublížit. Jinak já se taky bráním lékům ale chtěla bych aby mimčo ještě aspoň 14dní vydrželo v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí