Poradna duly
Jana Čurdová
Bef - mně by se taky líbila víc ta zelená barvička, ale jen jestli je to fakt stejná zelená. Jinak šedá.
Duant - máma hned zrána telefon…jak mi jako je…myslíš, že nabídla, že by si prcka zítra vzala (má úterky v práci flexibilní)??? Jen mi doporučila, abych to vyležela - ha ha ha. Je fakt totálně mimo. Vždycky mě akorát vytočí, nevím, proč mi vlastně volá.
mae , na to, ze se adus narodila driv, je peknej pucek
, je opravdu sladka
Myslela jsem, ze si jeste schrupnu ted poranu, ale zednik dole nehorazne mlati do zdi, takze prd ![]()
kacko , tesim se na tu historku o druhem mimcu…
p.s. moje matka vi, ze mam panickou hruzu z letani (ona ne), tak mi treba byla schopna zavolat deset minut pred nalodenim do letadla (let do Londyna)…‚Tak co? Bojis se, vid? Neboj se…i kdyz on ted ten Usama uz zase vyhrozoval‘ (nebylo to receno jako vtip, v hlase hruzne napeti
)
kacko , kdyby jsme se znaly osobne a dyl, tak bych si toho tvyho prcka klidne aspon na den vzala, ale takhle samozrejme je blby ho nechat u ciziho cloveka, to chapu …Tobyho jsem zaukolovala na ty sitcomy, tak jen co bude mit cas tak to udela. Pak se dohodnem, jak to predat… ![]()
Duant - jsi hodná
To musím zvládnout, snad jsme z nejhoršího venku!
Tak to je dobrý s tím letadlem. Jako kdybych slyšela tu svou…to je z jejich strany ta šílená sobeckost - říct, co mám na srdci, nehledě na to, co to komu způsobí. Ale ony to přece říct MUSÍ. Nebo se to taky dá označit za projev sociální debility, jak já říkám. Příběh „druhý kluk“ bohužel je spíš smutný než komický…ale písnu ho sem. Teď datluju jednou rukou - chovám pacienta, pouštíme krtka.
dobré „ráno“ ![]()
mirko obrovská gratulace k Alexovi
dočetla jsem vás jen letmo, musím všem pochválit fotky, fakt super, hlavně nad těma od profíků jsem slintala a teď mě mrzí že taky nějaký nemám, ale já jsem šíleně nefotogenická ![]()
tak a kdo se další tváříte na porod? ![]()
Krtek je dobrej, horší je třeba Mašinka Tomáš - přijde mi to škaredý…ale většině dětí se to líbí. Mám kamarádky, který to děsně řeší - jako když se to nelíbí jim a je to „nečeský“, tak na to plivou a nechtěj to za žádnou cenu dětem pustit.
Tak k tomu sourozenci… Na začátku těhotenství máma úplně nadšená, pořád se mě ptala, jak mi je, obdivovala bříško a furt tleskala a říkala - to bude holčička, uvidíš! V den toho velkýho UZ mi volala a ptala se, co jako…tak jsem řekla - dobrý, všechno v pořádku, prcek má vše, co má mít. A ona jen tak ve vtipu - „…a pinďoura…“ Tak jsem řekla - jo, a pinďoura taky. Normálně bylo na druhý straně asi 3 min. ticho, pak se ozval totálně otrávený hlas: „Fakt, jo? A to je jako už jistý?“ Tak já na to: „Jo, je to jistý, prostě to bude kluk. Jsi zklamaná nebo co?“. Ona - „Nooo, tak dobrý, no. No jen jsem si říkala, že by se ti mohlo PODAŘIT, ten pááááreček.......No, tak třeba bude jinej než Šimonek…“. To, co tím myslela, tady nebudu rozebírat - na ni je Šimon totiž moc velkej „divoch“. Měla jsem chuť jí poslat na férovku do pr… Od té doby vůči mému těhotenství značně ochladla a začala děsně řešit - jak to jako vůbec zvládnu, dvě děti a školu… Pravda, s její pomocí teda rozhodně počítat nemůžu.
Jen ještě doplním - nikdy jsem nesnila o holčičce, bylo mi to fakticky úplně šumák, co to bude. Je obdivuhodný, jak si většina lidí myslí, že matky, který nemaj holčičku, jsou jako ochuzený nebo méněcenný…nebo přinejmenším politováníhodný. Abych byla upřímná, po všech těch reakcích typu: „Zase kluk? No, tak co se dá dělat, hlavně že to bude zdravý…“ jsem ještě radši, že to bude zase kluk, tak nějak na just ![]()
kacko , co k tomu dodat, ale me to prekvapit nemuze, je to samozrejme bolavy a smutny, obzvlast vuci Simonkovi, moje deti zadny hluboky vztah k babicce taky nemaji, i kdyz ona se jimi zase vsude chlubi, aniz by je kdy extra vidala, natoz se o ne nejak starala…
Jsem presne opacneho nazoru, detem doprat, co se jim libi! A ve skrytu duse doufat, ze to prejde…to je pak takova slast! Nikdy nezapomenu, jak mela Maruska vylepenej pokoj Lunetikama, me bylo uplne soufl, ale kupovala jsem ji ty Brava a vsechno, a jednoho dne jsem tam prisla a plakaty nikde! A to byla jeste dost mala! Rekla mi, ze jsou silene trapny…dneska posloucha spis veci jako Sigur Ros, ale ty jsou uz dost slavny, spis ma radsi neco vic alternativniho, nejde se strednim proudem, z knih mela nejvetsi radost, kdyz dostala finskej narodni epos Kalevala (asi 1000 stran), cte silene moc, je to takova ta intelektualka, ale ne jak ti chlapci na fotu, no a predstav si, ze nas jednou v Londyne na ulici odchytli a davali nam kontakt na agenturu, ze by urcite mela fotit, a ona mi rekla, ze to je to posledni, co by ji lakalo (to jsem trochu obdivovala, ja bych se v jejim veku pocurala blahem, stat se mi to)…vetsinou, kdyz se detem neco zakazuje, tak o to vic po tom touzej, kdyz je nechas vyvijet se prirozene jak to cejtej, tak kdyz jsou trochu inteligentni, tak si vyzrajou samy celkem slusne ![]()
Ahojky
Lenouškovi držím palce ať je vše v poho.
Dnes jsem se dala do uklízení ale moc to nepřeháním. Vše v klidném tempu.
ad babičky: u mých rodičů je Niki nejšťastnější a nechce od nich domů. Můj táta se jí věnuje na 100%.Pavlovi rodiče máme za rohem a tam se jí spíš věnuje tchýně.Ale mám z toho úplně jiný pocit než u našich.
Nepsala někomu Daisy. Už by měli být doma.Ale asi má jiný starosti než si s malou udělají režim.
Dnešní noc nic moc. Je to hrozné než se dostanu na 4 a vycouvám z postele.Hodně mě to dole bolí. To jsem u Nikči neměla.
Ahoj maminy ![]()
taky se parádně brebentí, tak musim taky zasejc přispět
![]()
A hlavně: OBROVSKÁ GRATULACE MIRCE K ALEXOVI
![]()
No snad už se Mirka jakž, takž zmátořila a brzy pošle nějaký foto ![]()
Jo a malá Jindřiška od Daisy je rozkošná.......hlavně ten její výraz na těch fotkách mě fakt dostal-takovej spokojenej, jako by si myslela-tak konečně to mám z krku a teď mě chvíli nechte spát
![]()
Já byla ráno ještě na pracáku…oni by tam člověka tahali snad ještě v den termínu porodu-fakt, že jo… ![]()
A před chvílí mi odešla kamarádka s roční holčičkou-kamarádka jde teď 19.února na operaci břišní kýly…do Plzně, pač tady jí to odmítli dělat…má tu kýlu právě po porodu malý Leonky a oni jí s tím nechají takovou dobu chodit-jeden doktor tady u nás v Chomutově(vyhlášenej odborník)jí dokonce řek, že to žádná kýla není
![]()
Když si chudák lehla na zem a ukazovala mi to-tak mi normálně z toho nebylo dobře-chudák..........No a nakonec jí řekli, že tady v Chomutově jí to nikdo neudělá-tak jsme je zdrbli ty doktory-jaký to jsou.......
Jako mě fakt už dlouho připadá, že pokud člověk vyloženě nechcípá a neleze po čtyřech, tak je jim ukradenej…chjo ![]()
Kkačí no snad se brzy z toho dostaneš, ono fakt nic jinýho nezabírá, než to vyležet a vypotit-úplně si mi vzala slova z pusy, když říkáš, že teď bys ani rodit nemohla…když mi bylo předminulej tejden šoufl, tak právě to, co mě pořád napadalo-tak hlavně, abych nešla rodit, pač by mi museli udělat císaře-fakt bych to nezvládla........to s tou mamkou mě mrzí-pač ty vztahy v rodině jsou důležitý...........
Já mám vztah s maminou úplně perfektní-jsme jak kámošky......i když mezi náma-mamka je taky vysazená na holčičky-takže to, že čekám druhou princeznu-prostě je radši.....Ale kdybych čekala kluka, tak by se samozřejmě chovala úplně stejně-byla by taky ráda..........................
A jinač-ono si nevybereš-lidi jsou všelijaký…já když se mě někdo ptá, co budeme mít, tak když řeknu, že druhou holčičku, tak odpověď zní-většinou stejně:
" Druhou holčičku jo???No, jo, to nevadí-hlavně, že to bude zdravý
No, tak co těm lidem můžeš říct-paka, fakt.......
A ještě na mě kolikrát koukaj takovým politováníhodným výrazem-jako, že teda toho pokračovatele rodu mít nebudem.....tak jim zase vysvětluju, že holky jsou zase v určitejch ohledech lepší-vždycky víc tíhnou k mámě, i když dospějou, tak jdou vždycky víc za mámou-než třeba za tchýní atd, atd. a nedejBože, když chlapovi uteče ženská, tak má tchýně i po vnoučatech-taky to teda není pokaždý pravidlem, ale většinou jo.......
Takže, každá jsme přece ráda, ať máme dva kluky, nebo dvě holky.......
Duant pááááni-už zasejc začínáš s tou nespavostí???
Tak dneska to tak ty dvě hoďky jistí, ne???Ale já zase myslim, že je to dobrá příprava na prďolku......
Miruš Adélka je k pomuchlání-beruška…a nemůžu si pomoct, ale teda, ta tě fakt nezapře
a jinač-docela závidím, že máš tolik mlíčka…i když to taky aasi není zrovna med, že musíš odstříkávat…a odsávačku si objednala asi elektrickou, viď??
Medulinko fotky jsou krásný-jste s manželem moc hezkej pár-opravdu ![]()
Ilčí tobě taktéž musim pochválit fotky-jsou perfektní…myslim, že jste nás spoustu tady nahlodaly, a je nám líto, že něco takovýho nemáme.....
![]()
Befi koukám, že s holkama se shodnem-tu barvu tý zavinovajdy jsem si hned taky říkala, že lepší bude určitě ta tmavší-ale sama o sobě je asi hezčí ta světlá..........Jo a tvoje včerejší fotky-nemaj chybu-moc ti to sluší......máš parádní figuru-někdo to tu psal-asi Duant-normálně bys mohla pózovat do nějakýho časáku pro těhule-fakt ![]()
Jejda-já úplně zapomněla-LEŇOUSKU-MYSLÍME NA TEBE!
Duant - taky spíš zastávám názor nechat volnou ruku ve všem - samozřejmě musí být nějaký hranice…ale snažit se tak jako nenápadně nenásilně směrovat. Já ještě nemám moc zkušeností, ale vím to třeba i ohledně jídla… Šimon měl kolem roka období, kdy byl jak říčnej po buchtách všeho druhu. Tak jsem pekla a klidně mu to dávala - ke zděšení některých kamarádek (proboha bílá mouka! cukr! nedejbože džem!). No, a za měsíc ho to přešlo samo, teď si dá výjimečně. Kámošky zá:,–(ně schovávaj vánoční cukroví před prckama…já ne. Vzal si pár kousků a šel od toho. Čokoládu mu sama od sebe nedám, ale když ji někde najde nebo si ji sám někde vyštrachá, nebudu kolem toho přece dělat cavyky, dám mu kousek a schovám. Nemá cenu nic tabuizovat, o to víc to budou chtít. A tak to bude se vším.
Jinak na Lenouska myslím už od rána, to je jasný. Jsem zvědavá, kdy sem přisviští zprávička ![]()
Ahoj dituš …no jo, si nevybereš. Lidi jsou fakt cáklý s tím „párečkem“. Manžel už je na to alergickej a vtipně jednou podotknul - „co všichni maj s tim PÁÁÁÁREČKEM? To jako aby spolu mohli pak š.kat nebo co?“
Berte s nadsázkou, u nás jede takovej humor ![]()
MIRI: véééééélikááá gratulka k chlapečkovi,hodně síly,zdravíčka,mlíčka a pomuchláníčka
přeje MIRKA a ADULKA
Duant teda pěkně si to napsala o těch dětech-fakt.......perfektní názor duševně vyzrálý ženský......
Kkačí no manžel to pěkně rozseknul
má reht.......lidi jsou fakt cvaklý ![]()