Poradna duly
Jana Čurdová
Adelko , jak kdy, vetsinou se tim kojenim udynda, ze ji prenesu do postylky a chrni, ale nekdy uz taky zlobi a ja ji tak ruzne uklidnuju, prikrmuju a ona nemuze zabrat.
Martino neporadim, my mame zatim opacny problem, kakame prakticky porad a jeste to moc husty nemame, spis na Lednantkach, vim, ze to tam jedna maminka resila a taky musela ‚stourat‘, protoze se malej sam proste nevykakal, myslim, ze to trvalo jen nejakej cas a pak se to samo spravilo…
Bef , no jo, jsme vlasaty, ale myslim, ze ji to taky ridne, a zpocatku mela v porodnici ty vlasy az jakoby cerny a ted ji dost zesvetlaly, i oci uz asi bude mit modry, to na tech fotkach nevypada, ale ma je fakt modry ![]()
Rekla bych, ze je sice mixla, ale fyziognomicky bude cim dal tim vic do nasi rodiny - tak doufam, ze ne i povahove
![]()
Hezké ránko ![]()
My měli poměrně klidnou noc, dofám, že to tak půjde i nadále ![]()
Duant , já používám měsíčkový kojenecký krém od Weledy (jak píše chocholka) a je k nezaplacení a v lékárně říkali, že pomáhá i při těžších opruzeninách
Ilco , tak to se nám ještě nestalo, aby se malá takhle po sobě pročůrala ![]()
Adelo , no u nás je to jak kdy, někdy malá usne u kojení a já jí jen položím do postýlky, někdy musím sem tam ještě chovat …ale to připisuju tomu, že jí trápí prdíky a proto nemůže zabrat
Holky, mám trápení, jsem z toho úplně hotová, poraďte ![]()
Steluš se pořád trošku loupe, nejvíc teď na hlavičce! Tak jí dle rad dr. natírám slunečnicovým olejem. V noci u kojení js jí trošku tu kůžičku odlupovala a oni jí s tím úplně v tom místě slezly vlásky, jakoby má kout na jedný straně
…taky vám takhle vypadávají vlásky, je to normální? má úplně lysinku ![]()
Martino , já četla, že plně kojené miminko nemusí kakat i 10 dní, ale vlastní zkušenost s tím nemám. Být tebou, zavolám pro sichr dr.
my můžem houpat jak chcem a nic, prostě se dožaduje prsa. Musí se sám ududlat, ale vůbec se mi nelíbí dělat mu živý dudlík
Vždycky už to vypadá, že zabere, ale pokadí se, nebo opravdu zabere, přenesem ho do postýlky a začne mrčet a tak se to stupňuje, až ho zase k tomu prsu dám.
Jsem z něj kolikrát už zoufalá. Přes den je to zlatíčko, teda celodenně nalepené u prsa, pokud nespí
, ale to uspávání mě ničí
Tak mám holky dost, sem unavená jak něco. Malej mi vnoci moc nespal a teď ho bolelo od rána od 6 bříško, konečně sem ho uspala, du konečně umýt nádobí a možná žehlit pokud malej dovolí a pak du dospat deficit. venku krásně svítí sluníčko ale prej hodně fouká tak asi ven nepudem. stejně bych asi umřela únavou.
Medu : loupání kůže je prý naprosto normální,říkala mi doktorka,ničeho se neboj ![]()
nás včera taky večer asi trápily prdíky,hlavně se celý den nevykákla,tak chuděra furt brečela.ale vnoci už měla v plíně svoji megadávku,tak bylo zas dobře.
JInak mi začíná taky trošku ublinkávat,po jídle to vyjede z pusy..jak moc Medu, Stelča zvrací?
Elíza po koupačce
:
a s věrným dudlíkem..
Befi, jak jste malou naučili na dudlík? hned si ho vzala? malý ho první měl rád, dudlal si, ale už přes týden když mu ho zkoušíme dát, tak ho to akorát vzteká a vyplivne ho hned, jak ho pustíme. Musíme ho na něj naučit, jenže nevím jak. Myslím, že ten dudlík by nám usnadnil to uspávání večer
Adel: nám ho dala sestřička poslední noc v porodnici,když nebyla k utišení a od tý doby na něj nedá dopustit. Průšvih je v tom,že nechce jinej.takže mám doma 5 super dudlíků a ona si sviští v tomhle nejobyčejnějším..,na který ani nemám kryt.
Ale na utišení dost pomáhá!!
Holky po císaři : jak jste na tom s holením dolních partií ? já se kolem jizvy bojím,takže zatím neholím,ale bojím se,že mi to tam tam začně skrze jizvu nějak prorůstat..
Bef tak to já tuhle partii ještě neřešila a asi ještě chvilu řešit nebudu ![]()
Náš malej taky dudlík moc nee ale když už nevím co tak muho tam vrazím a držím a někdy pomůže kapnout kapku sabiku na dudlík a ono je to sladký tak chvilku dudlá sám
Adelo , buď ráda, že dudlík nechce, plně kojený děti by správně dudlík mít neměly do 4 až 6 měsíce
i když teda musíš být úplnej otrok s tím dudáním prsa
tak se zkus poradit s dr.
Befi , Krásný fotečky!!!!!
no jo, loupání mě tolik netrápí, ale ty vlásky
Jinak to ublinknutí je v pořádku, po krmení, Stelinka předtím vyloženě zvracela - jakoby vyplivne vodopád mlíčka a to Elinka nemá, ne? No četla js, že když se to neopakuje, tak se taky nic neděje, nám už se to naštěstí celý včerejšek nestalo! S tím holením, já zatím nesebrala odvahu a neholila js (a to js zvyklá se holit min. 1× týdně
) …to s tím prorůstáním mě taky napadlo ![]()
Nám, jako mimčám, se na něj dával med, ale na to si zase netroufám, abych mu nezkazila zuby nebo aby ho nebolelo bříško, ale musíme něco vykoumat, zkusíme ten Sab, snad mu to zachutná
už se budí, tak já se dneska loučím, za chvilku dovede babička Páju a vyrazíme ven, i když je tam větřisko, ale ať se aspoň trošku provětrá, potřebuju vyžehlit.
Tak zatím páčko
a Befi, tento obyč, nám dali v balíčku od zdr. pojišťovny, tak mu ho zkusím dát, třeba ten mu zachutná, jinak mám Mam, ten se mi osvědčil u Páji, ale teď ne a ne
A musím se pochlubit, já už holím pravidelně tak týden. Ale taky nejsem po císaři ![]()
Medu, dr. se usměje a řekne, no je to možné, každě dítě je jiné. A já, jak ji mám ráda, tak bych ji za to nakopla ![]()
Adelo , chápu
…přesto bych dudlík být tebou nedávala, prý u plně kojených dětí narušuje sací reflex - říkali mi to v porodnici, naše dětská dr. a i js to včera četla v knížce ![]()
Martino ,zkus do svého jídelníčku zařadit hodně vlákniny a věci s živou kulturou.Prý pomáhá i švestková šťáva.Snad to pomůže.
Adélko my jsme na tom úplně stejně jako vy. Přes den celkem dobrý ale večer nám to uspávání trvá také dost dlouho. Také několikrát po sobě kojíme a usínáme.Jsem jako živý dudlík. Normální dudlík malá nechce. A když jí dáme do postýlky tak je také hned vzhůru. Tak také nevím co s tím ale neboj nejsi v tom sama.
Medu , loupání kúže na hlavičce je docela časté. U Nikči jsem to také měla. A to že u toho padají vlásky je také normální. Některým mimi vlásky vypadají a pak narostou nové.
Befi vidím, že malá má obyčejnou kytičku jako dudu. Z práce vím, že tyhle dudu jsou kolikrát nejlepší než ty supermoderní. Dětem se dobře drží a jsou levné.
Už tady dlouho nebyla tabulka. Už nevím kolik zbývá těhu a kolik máme vlastně miminek.