Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme zpět z nákupů, koupila jsem kloboučky a odsavačku (jen pístovou). Takže z bolavýho prsa jsem teď kojila s kloboukem (ani nevím jestli pořádně z toho šlo matesovi pít) a pak mu ještě dala 30 odsátýho mlíka, musím ho trochu vykrmit, myslím že pořád přibírá pod míru.
usínání přes den houpu, v podstatě skoro celý dny nosim na rukách a houpu. V noci usíná sám - večer nakrmím, pustím kolotoč a odcházím, v noci po krmení ani nedávám na říhnutí a rovnou pokládám do postýlky a zhasnu a on sám usne.
dudlík máme a popravdě jsem za něj vděčná, jinak by asi řval mnohem víc. Ale už je chytřejší a ví že z něj nic neteče tak ho taky vztekle plive kolem sebe, tak ho tam prostě vrazím a přidržím ![]()
loupání mě se po návratu z porodky mates jednou celej „sloupl z kůže“ a od tý doby máme pokoj, ale Medu myslím že je to ok i s těma vláskama, však se řiká že mimču můžou vypadat upln všechny a pak narůst jiný ne?
jo ještě k těm prsům, jsem vyčetla na netu že mám syndrom bělavé bradavky nebo jak se to správně jmenuje, prej to blí jak ďas (můžu potvrdit) a nedá se s tím v podstatě nic moc dělat, jen přetrpět - což mě moc netěší ![]()
Taky sem hledala tabulku abych měla přehled ale nenašla sme ji.
Malej mi teďkrásně spí a já si taky na 40min schrupla, sice s přetrškama, malej je při spaní hlučnej, semtam zakňourá a to i v noci, ale i tak to bodlo ![]()
já taky moc dudlík nechci dávat aby si pak neodvikl na prsa.Ale dneska váhám že bych malýmu zkusila dát UM, bolí mě dost bradavky obě, kolik bych asi měla uvařit na 1 dávku?
hruuuza, tak ja matesa pred chvilinkou prebalila a prave se mi posral. ale kdyby jste videli jak se tu u toho uculuje kdyz mu za to „nadavam“
![]()
ilco zkus zatnout zuby a vydrzet to bez UM, ja uz tady psala mockrat ze jedu koupit nutrilon a zatim to porad zvladame bez nej, i kdyz spoustu kojeni uz jsem proste obrecela jak moc me to boli …
Ohledně toho seznámku, nevíte, kdo ho měl na starost naposledy??? Já ještě před nástupem do nemocnice, to už je někde měsíc a půl ![]()
chocholko , díky moc, uklidnila jsi mě! ![]()
Peti , s tím prsem ti to nezávidím
tak ať se rychle uzdraví, myslím, že klobouček ti pomůže, než se prso zahojí! Tak vy jste se taky loupali … no mě děsí ta lysina na jedný straně hlavičky, chudáček, vypadá to hrozně
..tak hlavně, ať je ti líp, ..hodně větrej a natírej
ilco , jestli můžu radit, UM zatím nezkoušej, co třeba zkusit kloboučky jako já, mě s nima kojení vůbec nebolí (i když to teda prý taky časem ničí sací reflex, ale kdybys je měla jen na dobu, než by se ti uzdravily bradavky …)
Já mám Nutrilon1 koupenej už po cestě z porodky, mi totiš z prs úplně valila krev když malej sál a kloboučky mě nezabírají malej má takovej tak a stisk že mi je tam spíš mačká a štípe takže držím bez kloboučků, sou chvilky kdy je to vpohodě ale z toho bych lezla po stropu
Jinak mě na ty bolavý bradavky dost zabírá mastička PureLan od medely ale ještě neměly šanci se úplně zahojit.
Peti přez den mi častý přrbalování a převlíkání neva ale v noci je to dost na palici.
Medu ty ses ptala na ty dreny tak já tam neměla nic.
Holky já si teď doma když se kouknu do zrcadla připadnu jak tlustá cigánka ,mám na sobe elasťáky a triko co mi sotva díky prsám a bčichu dosáhne ke gatím, no jak mám ty gatě zařezaný do toho vysícího špekatýho břicha a ty stehna no krasavica
ale už mám další kilo dole tak mě to tak netrápí ale trápí mě že nemám dost triček na rozepínání nabo nějak překříženejch a pak se peru strikama vyhrnutejma nad prso a malej se chytá a stahuje mě je dolů
asi se na mě nemůže dívat ![]()
Prej v sama doma mají mluvit o dudlíkách tak sleduju a zatím nic. u toho i vyřím tak snad sem nic neprošvihla ![]()
Co vaříte? ja bílou polívku a pečenýho pangase a br.kaši.
Ilčo: já bych taky UM nedávala,když vyloženě nemusíš kvůli váze jako my.
těžko radit,mě teda kloboučky ted taky odmítá,nrjlepší je asi něco odsát,ale musela bys asi investovat do nějaké odsávačky. uvidíme co bude říkat petra na tu pístovou.
jinak u nás zatím sací reflex,ani s UM,nemizí,a ani mlíčko. aj dudlík nevadí ![]()
já míchám nutrilon ze 60ml,ale vypije tak 30ml.
jo,a vnoci mě bradavky taky bolej,asi se na to víc soustředím,hlavně,abych to měla rychle za sebou.
Sama doma : zrovna dnes je to docela fajn - a ten francouzskek kadeřník
![]()
Jsem ted poprvé zkoušela kojit bez zavinovačky,bylo to docela náročný,malá sebouo mlela jak šídlo,ale zas mi přišlo,že se líp dostala k prsu a líp si sála.
Pak jsem zkoušela odříhnutí na rameni - a to mi teda moc nejde,je ještě hrozně malinká,jsem jí tu hlavičku držela silou vůle..
Hned bych šla ke kadeřnici a na masáž a na kosmetiku
ale asi nejvíc by bodla noc v kuse spánku
Tak manža dneska koupil ještě 1 balík pamapers 1 a musím zaklepat zatím dobrý, ale chudáka zlobí bříško ![]()
jo a sem moooc šikovná sem vařila brambory na tu kašu, no a když sem kojila tak sme na to zapoměla a mám je na uhel
ještě že došla mamka a donesla mě oběd, kmínovou polívku a játrovou omáčku s rejžou.
Bef tak to já už malýho kojím víckrát bez zavinky ikdyž někdy se sním peru aby mi tam nerval ruce
jinak odřihnout na rameni mi nejde malej je moc těžkej ale hlavičku už zvedá sám no holt náš obřík ![]()
chocholko,já jsem tak ráda, že v tom nejsem sama, ne, že bych vám to přála, ale myslela jsem, že prostě večer nemám nic v prsou (hovadina jak pra*e) nebo že to malý pozná, že se chci jít osprchčit, no měla jsem šíleně moc dedukcí, ale asi je to teda normální.
Přes den mi spí od půl deváté, do půl 12 a odpol od 1 do 4. Vstává ráno tak po šesté a usíná kolem půl 10.
Dnes jsme byli venku a katastrofa, vítr jak blázen, že se nedalo ani jít, u nás je to vždycky jak na větrné hůrce, ale dneska to byl teda extrem, tak jsme byli jen hoďku a pak jsem malého zanesla domů, a tak mi tu chrupní už hodinku a půl. Už jsem slyšela, že se i pokadil, ale nebudu ho budit, sám se mi vzbudí tak za půl hodinky, tak co.
Já vím, že by se dudlík neměl, ale to nejde, abych ho měla u prsa 4 hodiny. Pak už mě ty bradavky i bolí, jinak s nima vůbec problém nemám, ale večer už je to fakt hrůza.
Dnes jsem se teda vyšvihla, jsem toho doma stihla, že sama čučím, jak jsem šikovná
no co, musím se pochválit ![]()
my nedáváme zavinovačku, co jsme dojeli z porodnice, protože máme jen ty rychlo, a z těch mi malý klouzal, vůbec to nebyla taková vánočka jako v porodnici. A může si pokopkat, přišlo mi, že v té zavinovačce se nemohl vůbec vyprdět.
Ale je to jen můj názor ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, vy máte všechno načteno, co si můžu dát za prášek když mě ukrutně bolí hlava? z toho větru mi asi upadne
Ahoj maminy a zbytek těhulí! Moc vás zdravím a omlouvám se za absenci…nějak nestíhám, nezvládám, do toho dělám věci do školy a řeším milion dalších prkotin včetně dohadů s manželem ohledně toho našeho „odsunu“ do Brna ![]()
Dočetla jsem jen aktuální stránku, ale i tak mě popadly pochybnosti o mém „výchovném“ působení na miminko - jak to děláte, že vaše několikatýdenní miminka mají pevný režim spánku a krmení?
To moje má hlad každý den v jinou dobu a spí taky, jak se mu zlíbí - dle toho, kdy baští a kdy ho trápí prdy (dost na to trpí)… V noci taky střídavě oblačno, naspím v průměru tak necelých 5h přerušovanýho spánku ![]()
Jinak už vyřazujeme ty nejmenší oblečky (newborn)…hrozně to letí.
Z dudlíka bych strach neměla. Šimon ho teda plival, ale v prvních týdnech dostával sporadicky dokrm lahvičkou a na techniku kojení to nemělo žádný vliv. I u nás v oorodnici ho normálně dávaj a tvrděj, že to jsou fámy…
Adel, můžeš Paralen.
Jo, a já kojila už v porodnici bez zavinky, přijde mi to daleko lepší, líp se mimi přivine…