JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
20.3.09 09:06

Adel , ne zavrit na samotku, ale dohromady s moji, Kacky a Jitcinou matkou, ony by si zpocatku pekne notovaly, ale pak si myslim, ze by se mezi sebou vybily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
20.3.09 09:30

Ahojky a hezké dopoledne
Duant , tak vám přeji více štěstí u dalšího chytání.

Adél , ta naše cácorka dudlík nechce. Mám ho stále připravený a nic. Jak ale usne, tak spí do 2h.

Včera na RHB nás celkem chválila. Nožička se hezky uvolnila. Budeme ale cvičit dál. Už se hezky snaží držet hlavičku.Jen tam Terezka řvala jako tygr.

Zítra jedeme na oběd k našim. Mamka a neteř slaví narozky, tak pak bude oslava. Včera jsem hodinu a půl běhala a jezdila po Kolíně a sháněla dřevěné barevné kostky. Ale nakonec je mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
20.3.09 09:37

Dobré ranko dámy!

Kindervejce stále vcelku… :wink: Mám to „naplánovaný“ na zítřek - první jarní den( i když ten je letos už dneska, jak jsem se dočetla, kolem poledne…)Tak uvidíme. :lol: :lol: Včera jsme oholili co se dalo, prostaglandiny Bára od tatínka dostala, víc nemůžeme sloužit.
Chudák, teˇd se tak pěkně rozjede a pak přijde šestinedělí. :roll: :lol:

KOukám, že hromadně řesíte matky. NO, já jsem s tou mojí měla celý život super vztah - až takovej sesterskej, ale teď je to nějaký nalevačku. Má teda dost problémy se svojí mámou( 10 let mrzák po mrtvici, do toho rakovina, nechce být v nemocnici a doma s ní nemá kdo být a tak…), pak se rozešla s přítelem po 25-ti letech a do toho moje dva potraty - asi ji to všechno semlelo. Faktem je, že je naprosto neurotická a vyplouvají na hladinu všechny křivdy, kterých se jí kdy dostalo. No a místo toho,aby se pokusila si uklidit v sobě, tak uklízí okolo, takže smyslem jejího života je utřenej prach, čistej sporák, nikdo nic neudělá dobře. Jeden den si stěžuje, že je sama, druhej, že si potřebuje od lidí odpočinout( ještě dělá)…
NAvíc po těch potratech se šprajcla(částečně chápu) a vypadá to, že Barču hodlá brát na vědomí až po úspěšném porodu. V prvním těhu mi vyčítala, že jsem na druhým konci republiky a neužila si ho se mnou a teď mohla a neužila si ho taky…Já vím, že měla strach, ale mrzí mě to…
Spoléhám na Barču, že jí dá trochu dohromady.

Duant - tak odchyt se nepovedl? Koukám, že v našem věku to mateřství není žádná sranda…Jsem zvědavá na sebe. Mám pocit, že puboše jsem tehdy zvládala levou zadní - a to jsem na něj byla v podstatě sama. Babičky buď daleko nebo k ničemu a tatínek furt v pr…

Chocholko - fotky super! hlavně ta pokoupací - to je pohodička.

bef - tak Nutrilonek chutná, jo? Tak ať je přírůstek pořádný. A říkáte obyčejnej dudlík? NO, uvidíme, co řekne Bára na ty, co mám a v nejhorším posháním.
Ostatní zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
20.3.09 09:39

tak tady pořád zvažuju nad koupí odsavačky. ale všude píšou,že opravdu výkonný jsou ty elektrický.ale ta cena… :roll: Když člověk neví,jak dlouho to bude potřebovat.
taky nevím,jestli bych si na sebe neupletla další bič,že už bych se netočila kolem ničeho jiného než kojení,odsávání,krmení… :roll:

Matky-nematky Vám nezávidím. Moje je úplně zlatá,hodně se to zlepšilo v průběhu těhotenství. z malé je ted úplně poprděná a snaží se mi pomáhat.zrovna dnes po práci přijede,přiveze jídlo a bude tu s námi přes noc,aby se Tomáš vyspal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
20.3.09 09:55

Befi , ja mela takovouhle babicku…ale ta mi v roce 2006 umrela, to se mi to vychovavalo, kdyz jsem ji mela za prdeli, moje deti nikdy nepoznaly stravu skolnich jidelen apod., bydleli jsme s ni v baraku, takze kdyz jsem chodila do prace, jim denne varila a jeste davala me sebou do ‚kastrulku‘, kdyz byly nemocy, nemusela jsem si brat v praci volno, naucila je spoustu veci (myslim vsechny ty basnicky, pisnicky apod.), byla trpeliva, kdyz (zvlaste Vojta) ji celej den vypravel se zapalem sobe vlastnim o nejakym problemu, kterej ho zrovna zaujal porad dokola - taky jsme se nekdy chytly, svatozar nema nikdo, ale opravdu ona v podstate v tomhle byla svata a skvele varila a pekla, az je mi lito (taky obcas neco upecu), ale u ni to bylo velmi casto a fakt super, ze uz o to deti prisly a Jasmina uplne, navic mi ted prislo lito, ze ji uz nepoznala a stejne i muj muj tata, ten deti strasne miloval a myslim, ze ho ta moje matka v podstate utrapila…ku-va ja mam to sestinedelni popordni blues jak vysity, uz tady zase bulim!!!

Adel drzim palce at vam dobre dopadne UTZ

mischni - tobe nic rikat nebudu, mam v zive pameti, jak je to neprijemny, ty posledni dny a hodiny a jak jeste kazdej popohani a pta se…tak jen - vydrz, na mym prikladu vidis, ze to pak muze bejt i horsi :wink:

Chocholko , fajn, ze rehabilitace pomaha, tak jen tak dal…

…a dal nevim, jdu si utrit nudli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
20.3.09 10:32

Befi , máš pravdu. Jak si člověk koupí odsávačku, tak pak víc času stráví odsáváním, kojením, dokrmováním a vyvařováním.A ani elektrická nezaručí, že to půjde. Na mě neúčinkuje žádná. V porodce jsem zkoušela tu elektrickou a nic. Doma mám pístovou a nic. Jde mi to jen ručně. Ale třeba ti to půjde a budete dokrmovat MM. Pak se můžete vrátit zase jen k prsu až bude Eli silnější.

Duant , mě také hned vše rozbrečí. Stačí když si vzpomenu třeba na dny v porodnici a bulím. Smutním i z toho že vše tak rychle utíká.

Terezka už nějak dýl spí. Jedla v 7 a chrupe v kočárku venku pod pergolou. A já místo abych něco dělala tak tu sedím. A už jsem zblajzla větrník. :( Takhle nikdy neschodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
20.3.09 10:37

ahojky
tak u nás noc taková normální, ale ráno v 8 škytavka jak pr… a pak bolení bříška takže malej nespal do 10 a byl pak přetaženej, teď konečně usnul chudáček.

Duant asi ti nahraju to naše žvížátko, když baští je děsně hlučnej a taky se kolikrát děsím co to je.

Dudlík: u nás nefunguje, ale naštěstí moc není potřeba.

odsávačka: Bef taky o ni přemýšlím, protože mám celkem nadbytky mlíka a říkala sem si že bych odsála a pak mohla nechat malýho vklidu hlídat ale spíš jen o tom uvažuju, nic víc.

mamka: já mám mamku celkem vpohodě, ale taky se pěkně chytnem, někdy. Duant navnadila si mě asi pudu něco upíct mám na něco chuť (na nějakou lehkou buchtu)

Tak a dál nevím du něco píct dokud malej spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.3.09 10:37

Ahojte,
tak vám musím napsat, co jsem včera udělala, už jsem se naštvala a zajela jsem koupit Nutrilon. Když jsem viděla, jak to do Matesa padá a že měl předtím opravdu hlad tak jsem i ořvala to, že jsem ho nekoupila už dávno. Takže my už dokrmujem a jsme nejspokojenější mamina s mimčem :)

Tak a teď vás jdu dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.3.09 10:56

Duant teda babo, co to vidím? Od tebe bych takový depky zrovna nečekala,neboj Jasmínka je naprosto v pořádku, 80 g za týden není tak málo, Mates měl 250 g za měsíc :? a dr mi furt říkal že je to v pohodě :x No ale už jsem si to udělala podle své hlavy a jsem spokojená ;)

Matky tak moje mamka je fajn, jen je daleko, tchýně je taky fajn i je blízko, ale já jí nechci otravovat, takže ona se mi pořád nabízí s pomocí a já jí pořád odmítám :oops: Ale nějak nemám potřebu, mimčo zvládám, vařím jen sobě obědy, chlap chodí v práci, večeře nevařím a uklízím když mám čas a z nějakýho bordelu se nepočtverečkuju :) Takže tak …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.3.09 10:58

jo holky a ještě dotaz, co děláte s mimčama když jsou vzhůru? Jakože jak je zabavíte? Já se snažím si s prckem vykládat, ale popravdě dýl jak 15 minut 2× denně soustředěnýho monologu mě nebaví :lol: No když řve tak houpu, ale když neřve tak mi přijde tak nějak líto ho nechat jen tak někde ležet a nevěnovat se mu :roll: Jenže nevím pořádně jak bych se mu jako měla věnovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
20.3.09 11:01

Peto: zrovna jsem ti chtěla psát co ty a odsavačka. To že jste najeli na Nutrilon a Mates je spokojenej mě docela uklidnilo. U nás je to totiž to samé.
Ted jsem 20min kojila,přišlo mi,že sála krásně,ale pak dala lahvičku a vyžahla celou dávku - no,a okamžitě slastně usnula :)
Tobě závidím,že jsi vydržela kojit skoro 3měsíce,to je super.
A koupila si ten Nutrilon 1 nebo už 2? a jak kombinuješ MM a UM jestli se můžu optat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
20.3.09 11:05

Ad váha: my po nasazení Nutrilonu měli 380g za 3dny,to byl mazec. jsem zvědavá dnes,to bude po 5ti dnech.ale přijde mi,že už tolik nenabírá-podle vzhledu.
Hrozně se mi líbily u Chocholky Terezky ty baculatý nožičky - tam my se nikdy asi nedohrabem :lol:
Jo,Chocholko: větrník ze Slavie,ten bych si dala. Já už se tak těším až vyrazíme po 6nedělí do Kolína.

Ad hraní: my v měsíci taky nic moc.jí se nejvíc líbí takový hlazení-masážování zádíček a břicha, a dopoledne si ji vdycky vysvléknu a cvičíme s nožičkama a dávám na břicho (to teda nevím zda dělám správně..). Jinak hodně používám to houpací lehátko.ale vyloženě hraní,to zatím nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.3.09 11:10
befana píše:
Peto: zrovna jsem ti chtěla psát co ty a odsavačka. To že jste najeli na Nutrilon a Mates je spokojenej mě docela uklidnilo. U nás je to totiž to samé.
Ted jsem 20min kojila,přišlo mi,že sála krásně,ale pak dala lahvičku a vyžahla celou dávku - no,a okamžitě slastně usnula :)
Tobě závidím,že jsi vydržela kojit skoro 3měsíce,to je super.
A koupila si ten Nutrilon 1 nebo už 2? a jak kombinuješ MM a UM jestli se můžu optat?

Odsavačka fajn, za den nasbírám tak 100 ml, takže ho dokrmuju i tim. Dělám to v podstatě tak, že mu dávám pít z prsu a pak z lahvičky (neprdím se s jinýma alternativama) nutrilon - množství zatím vychytávám, ale bude to tak 30 ml na dobaštění jak to tak vidím. Když mám nasbíranýho dostatek MM tak mu dám z lahvičky na dobaštění to. On prostě neumí moc dobře pít, asi to nebude v tom že bych měla až tak málo mlíka, ale prostě mu nejde vytáhnout, tak ho nebudu trápit. A koupila jsem Nutrilon 1 (ale ne HA), co jsem se dívala na 2 tak tam je napsaný od půl roku. Jo a v noci ho jen kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
20.3.09 11:12

bef a s tím dáváním na břicho, v porodce nám řikali že když je vzhůru tak uplně v pohodě, já dávám matesa přes den na břicho i spát protože jsem zjistila že se mu to velmi líbí a spí tak mnohem dýl. No ale to jsem pak s ním v obýváku a kontroluju ho jestli se nedusí nebo tak něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
20.3.09 12:39

Peto . to ja jsem peknej depresar uz rozenej a pesimista a neurotik a hysterik a vubec blazen, takze to se dalo cekat! :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí