Poradna duly
Jana Čurdová
Tak Sabi už spí. Sice zase s kraválem
, ale snad noc bude zase ok.
Medu, Befi, s mazáním jizvy jsem začala už v porodnici. Doporučila mi to sama sestra, právě, ať kůže nevysychá a nesvědí. A tím B-panthenem opravdu nic nezkazíte. Hnisat to nebude určitě…
A malá venku opravdu vydrží. Stačí, když vyjedu ze dveří a je tuhá. Na čerstvém vzduchu zapomíná i na hlad, ale pak mě málem celou sní ![]()
Adél, to je tedy pech. Hlavně, ať je Ti brzy líp a prsa se dají rychle dopořádku..
Duant, Mischni, mě zase při křížových bolestech nejvíc pomáhala vařící sprcha. To bylo jedinné, kdy jsem si jakž takž oddychla (taky jsem jim tam vypustila asi 4 kubíky vody
).
Miruš, jen s Adulkou cestujte. Máš pravdu, co doma a tak si malá alespoň zvykne a budeš mít volněji..
A tady tedy jedna fotečka se Sabi. Zrovna jsme se vrátili z porodnice, tak podle toho taky vypadám. A malá má opět hlad
.
Jo a ten účes už taky není pravda. Jsem úplně na kraťoučko ![]()
Ad povlečení: se mi líbí béžová kruhy a nebo Armani
Prdíky: tak mi na ně taky asi začínáme trpět, trochu nám pomáhá cvičení s nožičkama a teplá plínka na bříško a nebo pár kapek sabíka na dudlík. V letáku je psáno od 3 týdnů ale to je 15kapek do každýho pití a to mi nedáváme takže by to nemělo ublížit a nám to pomáhá. Jinak o době jak dlouho se nic nečetla. Jo a malej si taky neumí odříhnout ach jo
Ad jizva: nebolí mě jen semtam ji cítím hlavně ty konce, já ji od prvního dne šudlím děckým mýdlem (doporučení dr) a už není skoro vidět jo a já měla jakýsy stehy kde se jen ufikly pak konečky a nic mi nevytahovali a ani vytahovat nebudou, jinak nad jizvou mě kůže pěkně svědí. Tak mažu krémem.
Holky krásný fotky, Medu ti si zase jak holčička, drobná
šílená změna ![]()
Mae malá je je tada papulatá
a ostatní miminka slaďoučký ![]()
Eli a kde si kupovala ten krém? v lékarně?
Jo a holky kde ste kupovaly ten tymiánovej nebo jakej čaj taky v lékárně?
Tady vám sem dávám fotku z dnešní prochajdy (je to moje mamka, mě nezvládla vyfotit, trochu se nekamarádí s technikou ) ![]()
Ilco , mamka je dost cupr…to te asi mela brzy, vid? ![]()
Mikulasek samozrejme k sezrani
Sammmy , tu rucicku v puse, to taky zname, to delala uz v porodnici ![]()
Jinak vam to, holky, slusi tak ci tak …
Duant ale depak, v tý době už byla za zenitem
měla mě v 25 letos jí bude 50let. Sme si dost podobný si jás i někdy pletou a jí to samozdřejmě lichotí
(no mě už tolik ne) Ale na jednu stranu sem pyšná že mám takovou mamku a doufám že v jejich letech budu vypadat podobně ![]()
Manža jel na nákup tak doufám že už brzo dojede, chci malýho koupat a nechci aby o to přišel, on se na něj tak těší a aspoň chvilku aby si ho užil.
Jo donesl z práce od kolegů a kolegyň strašně moc oblečků
sice už tak minimálně na rok ale hodí se a od šéfa dostal 1000,– na dupajdy
sou všichni moc milí ![]()
Ahojky,
tak jsem přežila dnešní kontrolu,ale málem jsem nedošla domú jak mě bolelo břicho.I to vyšetření mě bolelo.Tak jsem myslela že se dnes domluvíme na případném vyvolání,ale nepadlo o tom ani slovo,přitom dr z dia poradny říkala že těhotné s cukrovkou nenechávají přenášet.No na jedné straně jsem ráda protože jsem pořád nachcípaná jako prase a navíc bych chtěla zažít přirozený porod(první byl taky vyvolávanej),ale na druhé straně mě to břicho už strašně sere.Jo a zrovna když mi sestra natáčela monitor tak začala vedle strašně nějaká ženská řvát
Až se mi čelo orosilo.
Jo a nález:hlavička naléhá,čípek na 3/4 ph,hrdlo uzavřeno - tak nevím ![]()
Medu - v krku mě pořád bolí a tu rýmu mám ještě taky.O bradavky jsem při kojení nijak nepečovala,nebylo třeba a kloboučky jsem vyvařovala.
Jo a k těm kapičkám - malýmu je sestra kapala už v porodnici(ten Sab Simplex),takže tak. ![]()
Kacud ,. no jo, tobe se to taky hrozne blizi! A to rvani, jak jsem o tom psala, ja byla rada, ze ta zenska zacla rvat az po tom mym porodu, protoze to bych to snad nedala
![]()
Ilco tymiánovej krém od Justu se nedá koupit jinak než přes jejich poradce, já kupuju jejich výrobky od jedný holčiny z diskuse červenec 2007, ale mají internetové stránky www.justnahrin.cz, kde je i seznam poradců… Jo a Mikulášek je krásnej, takovej kulíšek malej ![]()
Kacudko, Mischni , holky, vydržte, už to nemůže dlouho trvat!
Já si skoro každý den říkám, jak je to super, že se můžu normálně ohnout, chodit atd., nechápu, že když jsem porodila Aničku, tak se mi po těhotenství a břichu stýskalo
, to teď ani omylem…
Jo a řvaní u porodu, to jsme si taky užili (nejdřív jsem řvala já, pak paní v levém boxu a pak pokračovala paní z boxu vpravo od nás), teda hlavně manžel z toho byl tak vyplesklej, že mi pak několikrát opakoval, že už po mě nebude chtít další dítě ![]()
Holky, sluší vám to s dětičkama, moc! Já společný foto dodám zítra, pokud děti dovolí, akorát že na všech vypadám jak hajtra ![]()
Tak dobrou!
Eliani ,co mam rikat ja? Ja uz jako hajtra vypadam tak nejak vseobecne…nejvic me dojme, kdyz moje tchyne nebo Toby daj na Facebook nejakou mou fotku, kterou ja bych verejne nepustila ani omylem a jeste me v ni natagujou, takze to muzou videt vsichni moji pratele, to vzdycky uplne zaplacu!
Toby uz si jen tak tam nejakou moji fotku dat nedovoli, musi to projit moji cenzurou ![]()
Jasmous v noci zase spala 7 hodin, tak to by se mi libilo, kdyby chtela dodrzovat … ![]()
Befi a povleceni se mi libi to, co Medunce ![]()
Jinak pro zasvecene, mam na Facebooku v pratelich Kacku (Katkaty) z Peterborough, uz otevreli tu svou cukrarnu ![]()
Ahoj holky,
Duant 7 hodin
co bych za to dala
ale už sme měli rekord malej spal v kuse 4 hodiny
ale jak napotvoru večer, a přez noc zase po 2 hodinách, ale holky chudáček je tak hodnej že sem nepoznala že je celej pročůranej a nechala ho v tom od 4-6rána, se tam jen tak mlel a semtam zakňoural, mě to vůbec nedošlo
bylo mi ho pak ráno líto. Teď je už v suchu a spinká a já si asi taky ještě nachvilku natáhnu.
Eli mě se taky po břiše vůbec nestýská, stejně je pořád tak nějak mám ale sem nadšená že už se normálně pohybuju ![]()
Tak to me mile prekvapilo, ze se da miminko zaregistrovat ke zdravotni pojistovne po telefonu, bez papirovani a karticku proste poslou - SUPER! ![]()
Je Duant ještě že mluvíš o pojišťovně já na to úplně zapoměla, jo a kdy ste si žádaly o porodný?
Ilco , to jsem jeste nezadala, ale ma se o to zadat na mistne prislusnem uradu prace - snad…
Duant ale to asi nebylo u VZP, co? A nechtěli po tobě originál rodnýho listu?
Ilco já jsem si zažádala o porodné už před týdnem, žádá se na úřadu práce, na sociálním odboru, je k tomu potřeba rodný list dítěte, nám RL přišel už min. pondělí, takže jsme úřady vyřídili najednou…
Eliani , ja mam OZP (Oborova zdravotni pojistovna zamestnancu bank a pojistoven)…zavolala jsem, abych dostala informaci, jak mam mimco prihlasit a ona mi rekla, ze muzu po telefonu, nechteli original rodneho listu, nadiktovala jsem jen sve rodne cislo a adresu (pro kontrolu) a pak Jasminky rodne cislo a jmeno, vic nechteli! ![]()
No to já si porodný zažádám až my vyjde čas, nechce se mi jet jen kvůli tomu do města 7km
Jo mi máme pojišťovnu 211, musím si najít číslo a zavolat tam, co po mě budou chtít.