JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1933
16.3.09 14:30

Ahoj holky!

Duant no neměla jsi ten porod úplně jednoduchý, přirostlou placentu jsem měla u Andulky taky, jenže já jsem začala hned dost krvácet, takže žádné čekání na placentu ani přikládání se nekonalo, dr. mi ji zkusila vyrvat ručně (fakt chuťovka) a pak mě hned uspali (naštěstí)… No a s tím vyšetřením vnitřně cca týden po porodu, to bych snad propadla hysterii…

Ublinkávání Anička byla neustále ublinkávající mimino, trvalo to tak do 7 měsíce (do zavedení příkrmů), byla to síla, navíc byla věčně pokaděná, takže jsem nedělala nic jinýho než furt prala a žehlila, Toníček je o něco lepší, ale taky dost ublinkává, ale hlavně mu nejde si odříhnout, to se mu povedlo snad jen 3× :?

Prdíky malou netrápily skoro vůbec a když, tak já si nemůžu vynachválit tymiánový krém od Justu, nám učinkoval vždycky skoro okamžitě, dnes jsem vyzkoušela i na Toníčka (zničeho nic se začal šponovat a řvát jako tur) a do 5 min byl klid. Kapičky Sab Simplex jsem taky u Aničky používala, myslím, že v letáku je od 3 týdnů, ale že by se směly používat jen 3 dny, to jsem netušila, my je teda používali dlouhodobě (dávala jsem jen když malá řvala pár kapek na dudlík).

Chocholko malá se krásně směje ;-)

Medu malá je kouzelná :-)

Váha z 12 kg mám 8 dole…

Plíny na malýho používám Hugies a fialový Tesco - zatím spokojenost, u Aničky jsem byla spokojená s Tesco fialovýma, Háppy a Fixies, po Pampers se mi opruzovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
16.3.09 14:35

Medu , asi jako ze peta jede z Moravy do Cech :wink:

Tak jsme radeji byli u doktora s tim chrapotem, ale nic na ni neshledal :roll: , tak asi jak neni zvykla rvat a vcera prece jen trochu zlobila, tak se ochraptela, ci co…pritom jsme ji nenechali vyrvavat dlouho, to jsem ji radsi po hodine krmila, ale asi fakt mela boleni nebo co…

A fotky prdolek krasny, medu , ja zatim mantinel nedavala, me by vadilo, ze na ni z postele nevidim…no ale kdyz spi bez zavinky, tak uz se mi pekne stocila, potvora :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
16.3.09 15:06

Sláva: máme 3.160g :) (pro vaše mimísky asi nezajímavá váha,ale pro nás tuze!!!). Od páteční kontroly přibrala 380g - bůh žehnej Nutrilonu!! :lol: :wink: Dnes máme přesně 3týdny,tak jsme aspon splnily dostat se na porodní váhu - a my jsme i přes :wink: V pátek další KO,a zatím pokračovat ve stejném režimu,abysme to nezakřikli.

Duant: já mantinel nakonec dala přes tu širší stranu,co mám u zdi,takže na ni vidím. JInak tam má ještě růžového paňácu na podněcování barev,ale zatím to nevnímá :lol:

Sammy : Sabča je teda silná holka - to ta naše by 3hodky venku asi nedala :roll: My měli dnes teprv druhou delší (hodinovou procházku)

ad jizva: já zatím ničím nemazala,bála jsem se,aby to po krému nezačalo hnisat.ale mám koupený nějaký hemagel - na jizvy,tak asi začnu. JInak se mi teda strašně loupe a je vysušená kůže na břichu nad jizvou.Nevím,jestli je to svraštováním kůže po těhu,nebo tím,jak mě něčím mazali při operaci.
Ve středu jdu na KO na gyndu,tak jsem zvědavá,co mi řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
16.3.09 15:12

Bef , svrastelou, podrazdenou a loupajici se kuzi mam v obou ohybech ruky, kam mi davali injekce, jeste jsem je upozornovala, ze jsem pravdepodobne alergicka na jod, buhvijakym sracem to potiraj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
16.3.09 15:57

Tak jsem malou šupla po koju na balkon a chrupe.Taťka nám odjel ještě něco do práce,takže sme sami,ale jak přijede,jdeme ke známým..takže opět besedujeme..my sme hrozní :lol:

Zítra jedu ráno k doktorovi,takže pak zůstanu u mamky(má tam pak dojít teta,co ještě malou neviděla)a já potřebuju do města koupit malé čepičku a ještě nějaké dvoje dupajdy k doktorce..nějak z těch co jsem kupovala před měsícem vyrostla 8O :lol:

BEFI:vidíš to,bude to jen lepší a lepší,koj a přidávej nutrilon a bude to ok..maličká hold potřebuje hodně…ale nic si nevyčítej,nebo dostaneš na prdýlku,jasné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
16.3.09 16:28

Zdravím vespolek a zde je dnešní raport:

Tak po dnešní kontrole byla Bára shledána připravenou ke zrození. Zodpovědně sestoupila do pánve a vyčkává. Takže v podstatě teď už to může přijít kdykoli, i když do termínu mám ještě dva týdny.
Příští úterý už jsem objednaná na kontrolu a monitor do porodnice, tak uvidím, jestli k tomu ještě dojde. Docela bych už měla odrozeno.
Moje gyndr. mi nabídla, že pokud chci, odrodí mě sama, akorát to znamená akční přesun do Boskovic, neb tam slouží..Jsme domluvený, že až to začne, tak to zkonzultujeme a uvidíme. Jinak by to byly asi ty Bohunice(pro změnu), i když jak jsem se dnes objednávala na monitor, tak se mě snažila sestra přemluvit, ať jdu jinam, že mají blázinec.
Nastávající otec je značně nervozní a přesto se najdou chvíle, kdy má zcela nezodpovědně vypnutej telefon…A puboš se těší, že bude konečně sám doma a když pojedem v noci, tak ho nemáme budit, jen nechat vzkaz na stole - cynik…

Duant - no, porod fakt lahůdka. A na křížový bolesti si dobře pamatuju, byť je to 15 let. 4 hodiny přivázaná na koze, křížáky a tlačit do každýho stahu á 5 min. - no žůžo. Doufám, že Bára bude mít větší uznání, než její bratr…

Mae - koukám, že žiješ čilým společenským životem - tak to má být

Bef - gratuluju k přírůstku! A kdyžtak si vezmete na Nutrilon spotřebitelský úvěr, ne?

ppetro - vítej z cest!

Jinak všechny fotky jsou úžasný!!! :lol: A všechny ostatní zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
16.3.09 16:35

MISCHNI:no jo,co pořád doma a Aduš už má 2 a půl měsíce,tak musí trošku společensky být připravená :lol:
A šup být maminkou,to nevadí,14dnů dřív by bylo naprosto ok!!!!Ať už můžeš taky házet fotky mimíska…

Říkám-jsem tu a je tu opět mrtvo :cry: :cry: :cry:
Jo HOLKY,napadlo mě-co tak sem každá vložit svou fotku s mimískem,no?! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
16.3.09 17:12

Holky: jaké se vám líbí povlečení? mamka mi chce nějaké koupit a nemůžu si vybrat. Když jsem se ptala Tomáše,tak ten by vybral největší strakatiny..a já jsem spíš na umírněnější barvy..
 http://www.matejovsky-povleceni.cz/…ten/k-7.html

Mae: já mám momentálně jen jednu společnou fotku,a na tý jsem v „pracovním“ - neučesaná s kruhy pod očima :lol: Ale polepším se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
16.3.09 17:15

Chjo, tak procházka byla bezva, jenže pak jsme nakrmily a mála zase hodila blindíka, fakt vodopád :? už js z toho nešťastná, jestli se to bude ještě opakovat, raději zítra zavolám dr. :(

Miruš , krásné fotky jako vždy! a v podpisu taky, ty jsi ale hračička :wink: a díky za info o kapičkách!
Eliany , tak Toníčkovi taky nejde odříhnout? Máme stejný problém. Na ten krém se rozhodně poptám, díky :wink:
Duant , už mi to s Peťulou došlo :wink: :lol: jiank je dobře, je dr. shledala malou v pořádku, ne? Jinak já mám mantinel v obýváku, ale vidím na malou od nožiček a v ložnici ho mám taky, tam je mi to fuk, stejně jí potmě nepozoruju (spím :D ) a hlavní je, že vidím na blikající světýlko na Nanynce :wink:
Befi , bezva zprávy s tou váhou!!!! :dance: a tak už jsi v pohodě, ne? doufám v to! a ta kůže pod jizvou přesně jak píšeš, loupačka nahotovo :lol: :wink:
Mischni , tak barunka už číhá! No jsem na ní moc zvědavá, už abys to měla za sebou!!

Pleny , já mám Newborn 2 až 5kg od Huggies, Pampers, Happy a Babylove a nakonec mi přijdou všechny stejné, jen možná ty Happy jsou trošku větší. Ale malá má otlačený nožičky od těch gumiček u všech. Teď budu kupovat ty Babylove z DM, vyjdou levněji a jsou podle mě to samý jako Pampersky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
16.3.09 17:21

Befi , i tak jste kočky! :wink: …mě se asi nejvíc líbí sen a viana …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
16.3.09 17:25

Ahoj holky,
dočteno mám. Já jsem si včera udělala výlet na pohotovost, mám zánět v prsu, měla jsem vysoké horečky a do toho mě chytla rýma. Se snad picnu.
Malý mě ke všemu začal zlobit s jídlem, vždycky pocucá 5min a usne, jakmile ho položím, tak se vzbudí a zase nanovo. To trvá tak hodinku. :roll:
Všichni bobišci jsou krásní :wink:
Měli jsme jít dnes do poradny na vážení, ale nebylo mi dobře, tak doufám, že už zítra to zvládnem, a jako na potvoru je tam dnes krásně, ale třeští mi hlava až hrůza :cry:
Befi, gratuluju ke kulacení Elišky, a to má mít teď ten spurt, že? 3 týdny má, co jsem četla, tak vidíš, jak to pěkně zvládáte.
Pája mi blinkával taky fest, ale to byl na UM, Max teď nic moc. Sem tam mu mlíčko uteče koutkem. Tak já pádím, za chvilku jdem kupkat.
pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
16.3.09 17:49

Holky, slusi vam to…Elda se tam kouzelne tvari :wink:

medu , taky ti korbicka pripada mala? Me trochu jo :roll: :wink: , navic mi ji tu holky zdrbly :roll: :lol:

adel , at je brzo lip!

mischni , tak vidis, ta streda neni tak nerealna…ted uz te myslim nikam privazovat nebudou, ale je fakt, ze kdyz prisel ten pravej krizak, tak jsem nevedela, co delat, jestli stat, plazit se, lehnout, sednout, ci vlezt na strop…jsem dodnes hrda, ze jsem prakticky nevydala hlasku…nejvic mi ale asi vyhovoval sed… :roll: :wink:

Ten porod byl fajn…hnusny bylo to potom :roll:

Mae , nahodou bezva pristup, tak to ma bejt, uzivat si to, ne, jak ja tady stara matka furt vyplasena - bud spi hodne, nebo malo, je strasne studena, nebo strasne tepla, chrapti - to ale fakt, proste je to pro me psychicky hodne narocny, sama obava, doufam, ze ji nejak nezuskostnim, to bych fakt nechtela…ach jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
16.3.09 18:14

Adelo , teda tvojí situaci ti nezávidím :? tak ať jsi brzy fit!!!
Duant , pročpak ti holky korbičku zdrbly? 8O koukala js znovu na tvoje fotky a ta červená vypadá hezky! Malá mi trochu přijde, ale to snad všechny korbičky, co teď delají, můžeme být rády, že nemáme letní miminka, to by se příští zimu ve fusaku do kočárku těžko nasoukala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
16.3.09 18:35

MEDU,BEFI:kočky největší,fakt že jo!!! Já hodímn někdy zítra,teď jdeme ke známým,ale jak budu u mamky,tak mě blejskne,ta vydrží víc u foťáku než manžel :wink:

MEDU:taky mi přijde,že všechny plínky jsou podobné,mám taky Baby love,Pampers a Huggies…ale nejvíc se mi líbí Pampers…ale taky má otlačené nožky trochu od gumiček… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
16.3.09 18:58

No zdrbly mi ji, ze je mala - ta korbicka…

Holky, to ja tedy cucim, proc nam ty pampers nefungujou…a huggies v pohode…podle me u tech plen teda skutecne zalezi na tom, jak je to miminko ‚staveny‘, jinak to neni mozny 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí