Poradna duly
Jana Čurdová
Tak já sem dneska toho našeho broučka malinko upekla v kočáře, chudáčka, sem šla ve 2 doprovodit kamošku na vlak a nebylo moc stínu tak je mi ho líto. Tak sem pak kojila po hodině aby dodal tekutiny.
No a pak sme s manžem byli na těch narozkách tak to celkem šlo akorát prďouska bralo zase bříško, ale příde mi že už to není tak hrozný jak dřív a celkem se dá uchovat. No a tak sem ho na těch narozkách v 7 uchovala a čekala že v 8 se vzbudí na koupání a on nám zatím pořád spinká, takže na koupání kašlem, jen doufám že si vzpomenu mu dát ty kapičky.
Bef ideální je nakapat trochu svýho mlíčka na žličku a pak nakapat 5 kapek kapiček. Ale ty to vlastně můžeš vrznout do nutrošu, jo a bacha ať jich nedáš víc to prej pak dělá průjem.
tak dobrou a kdybych se tu zítra neoběvila tak sme u našich na obědě a pak asi na fotbálek.
Tak krásný velikonoce
JARŇÁTKA 2009
http://www.beruska8.cz/…romy1/42.GIF http://www.gify.nou.cz/…bory/270.gif
TĚHULKY
Zuzulenda / (Zuzka) / TP 16.4.2009 / 0 dětí / holčička Ellinka
MAMINKYhttp://www.gify.nou.cz/…bory/551.gif
RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 --------- 21.11. / Judita PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 --------- 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50cm --------- 6 týdnů - 3,70kg a 56cm MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 --------- 8.1. v 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47cm DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 --------- 28.1. ve 14:05 / Jindřiška - 3,29kg a 48cm MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 --------- 30.1. / Alex - 3,2kg a 48cm LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 --------- 2.2. ve 12:30 / Matýsek - 3,43kg a 52cm DITTA77 / (Ditta, 31) / TP 16.2.2009 --------- 6.2. ve 23:02 / Emička - 3,1kg a 50cm PILCANDA / (27) / TP 9.2.2009 --------- 6.2. v 18:30 / Terezka - 3,95kg a 51cm KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 --------- 11.2. ve 20:24 / Jakub - 3,12kg a 50cm MAJĎULA / (Magda, 28 ) / TP 9.2.2009 --------- 13.2. ve 3:20 / Nelinka - 3,85kg a 50cm CHOCHOLKA / (Monika,27 ) / TP 22.2.2009 --------- 15.2. v 16:38 / Terezka - 3,9kg a 52cm --------- 6 týdnů - 4,65kg a 57cm VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 --------- 17.2. v ? / Vojtíšek - 3,8kg a ?cm MEDUŇKA / (30 ) / TP 10.3.2009 --------- 17.2. ve 13:47 / Stelinka - 2,73kg a 47cm --------- 6 týdnů - 4,2kg JITKAD / (30 ) / TP 24.2.2009 --------- 18.2. v ? / Terezka - 3,66kg a 51cm BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 --------- 23.2. v 11:33 / Eliška - 2,94kg a 48cm --------- 6 týdnů - 4,06kg a 56cm SAMMMY / (Míša, 24) / TP 12.2.2009 --------- 24.2. / Sabinka - 3,6kg a 49cm DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 --------- 26.2. ve 13:12 / Yasmin Nia - 4,08 kg a 54cm ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 22.2.2009 --------- 27.2. ve 12:00 / Maxim - 3,40kg a 49cm JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 --------- dne ? / Anička - 3,71kg a 50cm ELIANI / (Eliška, 33) / TP 4.3.2009 --------- 3.3. v 1:55 / Toníček - 3,41kg a 51cm ILCA / (26) / TP 5.3.2009 --------- 6.3. v 9:10 / Mikulášek - 4,10kg a 51cm NIKYNKA86 / (22 ) / TP 29.3.2009 --------- 20.3. v 8:21 / Davídek - 2,95kg a 49cm KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 --------- 21.3. v 0:05 / Tobiášek - 4,25kg a 54cm PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 --------- 22.3. v 16:47 / Jakoubek - 3,9kg a 49cm MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 --------- 26.3. v 10:02 / Barunka - 4,1kg a 50cm MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 --------- 31.3. ve 2:37 / Stella - 3,15kg a 49cm
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/napis/60.gif …
Ahojky všem ![]()
konečně se dostávám na net. V pátek js gruntovala, pekla, vařila, žehlila, slunila se a malá mi taky dala zabrat (zase bříško) a dneska jsme měli návštěvu, přijela ségra s rodinou - bylo to fajn,jen tý práce kolem jídla, atd. jsem mrtvá
![]()
Holky, nádherný fotečky, všechny! js se pokochala!! ![]()
Duant , bezva, že už je Jasmínka v pořádku!!! ![]()
Rébi , ty jsi chodila v TU na gympl? No já odtamtud pocházm, ale teď bydlím na Náchodsku… kde ty? …jo a nechceš doplnit údaje v tabulce? ![]()
Befi , fotky super, malá je roztomilá, takový „čisťounký“ miminko
Ohledně těch bodýček, já např. do teď dávala jen overálky, do nich js jí nemusela nijak složitě soukat, až poslední týden dávám bodýčka
A všechno nej k Tvým zítřejším narozkám! ![]()
Dituš , díky za optání. No u dr. to bylo bezva, prohlídka nebolela, i když js byla stažená jako nikdy
vše v pořádku a na ten prezent zareagoval suprově, smál se a říkal: „to je úplatek“ ! takže v pohodě, měl radost
Tak Emička takhle krásně chrupká až do sedmi?
a jak ty fotečky, se nemůžu dočkat!! ![]()
Obrázku , ahojky, tobě taky pohodový svátky a musím říct, že ti bříško moc sluší! ![]()
Všechny ostatní zdravím! ![]()
Nehtíky , já stříhám už od příchodu z porodnice tak jednou týdně nůžtičkama z manikúry a to když spinká. Říhání , tak my už konečně taky pořádně říháme, ale že nám to trvalo ![]()
Miruš , chuděrka, snad se brzy zotaví!
Jinak všem přeju pohodový svátky jara, papa
Ahojky.
Hlásím se až teď. Měli jsme dnes na pilno. Ráno jsme pochodili po těch velikonočních trzích, pak jsme šli s malou k našim na oběd a odpoledne vyrazili za taťkou na chajdu. Zůstal tam ještě spát, tak jsme opět šli k našim, mamka šla s námi, pomohla okoupat, uložily jsme malou a zahráli si žolíky. Před chvíli odešla, tak pomalu taky pádím na kutě..
Reakce na TBC se u nás taky projevila. Fialový flíček, ale připadá mi, že to začíná hnisat. Má tam bobulek a žlutou čepičku. Vypadá to jako pěkně pubertální beďar
. Měla bych s tím k doktorce, co myslíte?
Jinak ale pusinka a tělíčko má po té mastičce skoro čisťounké
.
Obrázku, souhlas s holkama. Nemisíš cítít kotrmelce každý den, stačí, když je to lehoučké…
A slučí Ti to
.
Duant, fotečky skvělé, hlavně ta zelená žabka
.
Ilčo, to počasí je fajn, ale někdy na vztek, co? Ve stínu chladněji, zvlášť, když fouká a na sluníčku na padnutí… Tak malou pořád přikrývám a odkrývám…
Tak jdu do hajan. Jsem grogy…Dobrou
Meduli, do tabulky prosím
..
narozena v 21:50
v 6ti týdnech 4620 g a 54 cm.
Děkuji..
Ahoj maminy ![]()
Tak my jdem z extrému do extrému
![]()
malá mi spala celý dopoledne od sedmi do půl jedný
-dokonce se nevzbudila ani na jídlo-normálně vynechala jedno krmení......kolem poledne přijeli příbuzní, tak jsem jim chystala oběd a to už jsem jí musela vzbudit, tak byla vzhůru-ve tři odpoledne si přišla kamarádka, co mi jí o víkendu vozí-a malá spala od půl 4. až do půl 9.
, pač to jsem jí zase budila a dalo to teda pěknou práci-chudák jedla ve tři odpoledne a pak až v těch půl 9.
no a nestačila jsem jí vykoupat(Ilco
)pač zase chrní..............no tak, jak ta včerejší noc byla za odměnu, tak ta dnešní bude asi za trest-skoro mám strach
Mám pocit, že dneska asi chtěla dospat celej tejden
![]()
Obrázku zdravíme
.....normálně si mi připomněla to, co jsme tu ještě nedávno řešily-to už ani neni možný
s těma pohybama…a přesně si to pamatuju u sebe a taky to bylo v tomhle období......ono je tahle fáze těhu na ty pohyby taková nejošemetnější......a fakt, jak píše Ilca, měly jsme to všechny-pamatuju se na to dobře.já jsem malou taky třeba dva dny cítila často a dost a třeba další dva dny, jako by tam v bříšku vůbec nebyla, prot jsem četla různé poradny(Mudr.Koucký) a dočetla jsem se, že je to normální, ale trošičku bys každý den cítit měla…Teprva od 28.tt se to musí pravidelně hlídat................
tak jdu radši taky chrnět, pač nevim, co mě čeká
![]()
Duant fotky samo, že výstavní-a malá je ti prostě děsně podobná
![]()
Medu máš určitě perfektního doktora
a fotky budou určitě-dneska jsme vymazali konečně foták a zejtra teda fotim jak o život-i venku-už se těšim..........A drahouš mi ukáže, jak se to teda háže z fotáku do PC
![]()
Sammy no říkám-prima den vid???A ještě s mamčou-mám taky ráda, když je tu........
A s tou reakcí na TBC-my máme taky pěknej fialovej hrbolek-mám pocit, že to začne hnisat-jak to má správně být???Má tam být boulička, nebo nemá???Já si to odjakživa pletu ![]()
Ilco máš reht, tohle počasí je na palici-v jednu chvíli máš pocit, že se to dítě peče a za chvíli zase strach, jeslti mu nebude zima.......ale snad si Mikynka nepřipekla-on by se určo ozval
![]()
A já jdu spát, malou jsem před chvíli zapřela tak, aby nemohla tu svojí makovičku točit na tu svojí oblíbenou levou stranu, tak jsem zvědavá, jak bude spát
![]()
Tak my zase museli dokrmovat i teď v noci. A když už vstanu, tak jsem v háji, protože se mi špatně usíná
.
Dituš, tak co, jaká je noc? Spinkala Emička?
No a jelikož nespím, tak jsem si našla něco o té reakci na TBC. Správná reakce je buď tuhží bílé místo, hrbolek, nebo ty naše červené fleky. To zahnisané už moc ideální není, ale není to nic neobvyklého. Pokud ten flek nepřesáhne velikost 5 mm, tak k dr. nemusíme (ale samozřejmě můžeme). On/a by ten hnis vypíchli sterilní jehlou..
Ale doma máme potírat líhem na pupík a když hnis sám praskne, tak líh, framykoin a nechat zalepeno HA náplastí…
Tak jsem tu rozšířila moudra a jdu zkusit tedy zaspat…
tak já už 2h uspávám bez výsledku
se na mě jen řehní
Duant ta tvoje zewlená žabka mi npřipoměla že ten plot se jmenuje dřišťál (Berberis buxifolia),
du mu kouknot do plíny a snyd už bude spát
jo a včera vnoci se mi otočil na břicho zejtra podám info jak
Sam díky za info
Holce to proste prijde vtipny dat tam takovyhle filtry a udelat z ni blbecka… ![]()
Ilco , diky za info ![]()
Obrazku , presne jak pisoou holky, byla jsem nekdy strasne vyplasena, ze ji dlouho necitim…ona Jasmina vubec nebyla nejak extra aktivni…a byly opravdu dny, kdy uz jsem se modlila, aby se hnula…
Dobré ráno,
Duant: mě to náhodou taky přijde vtipný,nemůžem z těch dětí dělat pořád jenom ty „nejhezčí dět na světě“, i když samozřejmě jsou ![]()
My frčíme na celý den pryč,tak se tu mějte
Bef vše nej k narozkám,
Medu tobě taky vše nej k narozkám, sice nevím přesně kdy je máš ale vímm že teď někdy ![]()
jo tak noc byla „žůžo“ uspali sme taK nějak až v 5 ale už teď sme vzhůru a zvládl se mě za noc 2× pročůrat tak mám mokrou postel
a ještě se mě při převlíkání řechtal prevít jeden ![]()
Duant toto je dobrej článek o tom plotu http://www.garten.cz/…ris-dristal/
Holky teď se dívám na jedničku a je tam Hanák, mám ho ráda a jak se na něj dívám tak mi připomíná projevem kamoše ![]()