JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2879
22.4.09 09:46

Mischni , nás trápily potničky asi před měsícem jen pár dní a dr. poradila, natírat je olejíčkem nebo tělovým mlíčkem, nám potom vymizely, tak to zkus :wink:
Befi no já to s těma melounama taky přehnala, spíš bych topoopravila na pomeranče :lol:
Kacudko , hmm, kojit s nima 7 měsíců, tak budu šťastná jako blecha, snad nám to taky tak dlouho půjde, i s těma prďolama, no :? Bezva, že ty jsi se tentokrát bez nich obešla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
22.4.09 09:47

MISCHNI:a dáváš tam už Barunku spinkat? Já pořád mám pocit,že je to po stranách takové měkké a jak budou se překulovat,lozit,tak už to svou funkci plit nebude..... :roll:
Oj,s potničkama nevím,nemám zkušenost :(

MEDU:Ahojky,zdravím tě,tak chřipka pořád je?Kup si homeopatika,mě vždy zabraly,fakt!!!A na krk jsou i cucací tabletky,i když se kojí…taky je mám.Umíš zmenšit ještě fotečku na malinkou ať ji dám sem si do profilu(jako jinou?)

ZUZU:moc gratuluju,takže už jsou všechny holky odrozené?! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
22.4.09 09:51

Miruš , ahojky, kočárek vypadá hezky, bude Adulce slušet :wink: Cucací mám Septisan, naštěstí ho od včera už nepotřebuju, trápí mě už jen rýma, tak js včera vyslala manžu pro medík od včelaře a léčím se medíkem :) Tu fotku js už hooodně dlouho nezmenšovala, naposled ykdyž jsme otěhotněly, ale asi bych na to přišla - jestli to potřebuješ, tak jí dej ve větším do galérky a já až bude víc času, tak na to mrknu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
22.4.09 10:01

Medu, já také jen kojím.Když si Terka řekne, dám ji.Nědy jí stačí jedno, někdy dám obě.Mám doma pro kontrolu váhu a vypije cca 100. Večer je to o něco víc.Prosím, v tabulce upravit věk na 28.Tchýni bych bacila. A neboj, kyčle budou OK.

Holky, jak často vám děti kakají.Terka to od 5h stihla už 3krát.Přijde mi, že co sní, to hned vykadí.
S potničkama moc neporadím, zkušenost nenám, bohudík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
22.4.09 10:21

Zuzu taky gratuluju k Elindě

Doprčic já odběhnu a už nevím co ste psali a to vás poctivě čtu :roll:

teda včeli a kdejaký píchací svinstvo by mě z toho kleplo, no já taky venku pokud nechám malýho samotnýho tak dávám síťku na kočár.

Mae (doufám že sem se opět nespletla) ten kočár vypadá bezvadně a cestovní postýlku bych taky koupila ale mi nebudem cestovat takže sme k našim koupili tu nejlevnější z Ikei, mají na ni místo v mým pokoji.

Medu neboj se těch klouboučků, já je nepoužívám a trpíme taky. \no rýma je otravná ale odsáváme odsávačkou na vysavač (nosátko za 250,–) celkem to dobře snáší a vždycky mi kápnu libenar a pak teprve po 5min odsaju aje to lepší. Věřím že budete mít kyčle vpořádku, ale tvoje obavy chápu, já byla vystrašená včera.

Mischi a ty jako uvaříš malá fenyklovej čaj a pak jí ho dáš i když plně kojíš? já mám z toho malinko obavy dávat mu čaj. Já dávám kapičky kde je extrakt z anýzu, fenyklu a máty a ředí se to vodou, nic víc, většinou mu to pomůže ale dneska nějak ne :cry: Ale sem ráda že mi spinká, určitě dospává to brzký ráno jak nemohl pořádně spát jak ho bolelo bříško.

No nic du vařit brambory a k tomu bude filé s brokolicí a sýrem zapečený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
22.4.09 11:30

Ahojky. Hlásíme se k dnešním protivcům. Od rána skoro pořád řev :roll: . Ale teď jsem se s ní poprala a spí…

Medu, buď ráda, že máš mlíčka dost a kojíš. Já přikládala i co půl hodiny a teď vytáhnu z obou prs max. 25ml- Takže to definitivně balím a najíždím plně na UM.
Jo a do tabulky taky prosím 25 let.

Miruš, my bereme tuto cest. postýlku :
http://www.kocarky-babylon.cz/…stylka-dream
A kočárek je hezký. Ty nemáš u normálního kočárku trojkombinaci?

VELIKÁ GRATULACE ZUZU K ELLINCE :-) .

jdu jíst, dokud malá spí, protože pak zase začne určitě rodeo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
22.4.09 11:40

Tak mi taky řev a jen jsem ji dala do kočáru,hned byla tuhá,potvora,tak sme zajeli do obchodu,protože odpoledne jedem k babičce,tak chci upéct řez,když jsem měla ty narozky a ona u nás nebyla(má 83let)…

SAMMY:nebuď smutná,že jen UM,jak jsem psala,doktorka mi říkala,že někdo kojí a děti má nemocné a někdo jede UM a děto jsou zdravé..podle mě prostě je UM už ok…
Kočárek máme trojkombinaci,ale já chtěla nějaký sporťák pak lehký,třeba na cestování do busu,ne abych pak tahala tento..s tímhle budu jezdit tady a když někam pojedeme autem,ale když budu potřebovat busem,tak prostě ať se lehce složí,lehce veme…

Jdu vařit,než se tyran vzbudí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
22.4.09 11:48

Mae - my máme tuto:
http://obchod.terkaperka.cz/detail.php?…
Má to závěsný lůžko a my jsme do ní koupili ještě v Tescu za 400,– molitanovou matraci, protože tam moc žádná není.
SPí v ní zatím málo, většinou je teď před den v kočárku na zahradě.

ilčo - fenykláč piju hlavně já, Báře dávám, když se kroutí tak 1-2ml střiknou, takže ne po litrech. :wink:

tak mám chleba v pekárně, koláč v troubě a ještě objednám pizzu( teda 3…).Bude ta sudičková návštěva(mmch - slíbily chlebíčky Cool )
Bára chrupe na zahradě( oooo díky za ni - tu zahradu), tak jsem to tady trochu pořešila.

Jo a puboš dnes dělal zkoušky na gympl , jsem zvědavá, jak to dopadne. Ale mám trochu obavy, jevila se mi ta jeho příprava poněkud laxní. A v pátek ho čekají další na lyceum - tak držte palce, ať něco vyjde - nejlépe ten gyxmpl, jinak nás čekají nervy v druhým kole a čekání, kdo ho vůbec vypíše… :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
22.4.09 12:02

Ahoj,
Medu-z těch koboučků si nic nedělej, já je taky používám. Malá sice trochu vypije i bez, ale mám pocit, že to tak dobře neumí vytáhnout. No, možná, že s těmi koboučky napolykají víc vzduchu :?: …Jakou používáš značku? Mě se osvědčil Boček, zkoušela jsem i Medelu, s ní toho vypila ale míň.

Ilčo-já taky dávám trochu čajíčku. Naše dr. mi totiž řekla, ať ji to železo dávám třeba do bylinkovýho čaje, že z mlíka se to moc nevstřebá. Tak jsem začala dělat čajíček - smíchám fenykl, anýz, kmín a mátu a dávám ji toho 2× denně asi 15ml. A do toho pak to železo a ještě sabsimlex. Nevím jestli to pomáhá, určitě to ale neškodí. Malá prdí docela dost, ale nemám pocit, že by ji to nějak trápilo. :oops:

Mae-no, my bysme do té poradny (je to v Praze na Karlově) radši nechodili, nezdá se nám to zatím moc přínosný. Smysl má pro nás hlavně ta RHB, zatím hlavně kvůli dýchání. Jinak v porodnici se mnou byla mamina, která porodila ve 33.týdnu a divila se, že s jejím chlapečkem (2kg) se necvičilo ani neměl žádný oční vyšetření. Oni ji vysvětlili, že se to dělá jenom dětem, co se narodili „víc“ předčasně. Jestli se ti něco nezdá, zeptej se vaší obvodní. Já myslím, že tvoje holčička možná bude dělat něco trochu později a třeba je trochu menší na 6 týdnů :?: , třeba ale ani ne… musíš to brát, jako by ji bylo o např. 4 týdny méně.

Chocholko-snad už se to přibírání zvolní. :?: :roll:

Zuzu - gratuluju k Elince!!! Uměla si vybrat, kdy se narodit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
22.4.09 12:02

Tak mi kamoška psala že konečně po 14dením přenášení se jim narodila Valerie 3,9kg a 50cm :-)

Taky du jest dokud malej spí.

Dneska buď bečí a kroutí se a nebo spinká, spinkání je lepší ale netuším co bude dělat v noci, bojim bojim. Už aby ho to bříško přestalo bolet, jinak by byl zlatý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
22.4.09 12:19

Mae: my cestovní postýlku máme od Chicca.původně jsem ji měla v obýváku,ale Eli v ní stejne nechtěla moc spát,spíš jsem ji tam přes den odkládala (když ještě byla hodný ležáček :lol: ).Minulý týden jsem si ji ale odvezla k našim,spali jsme tam přes noc,a už jsem ji tam nechala. Elinka noc zvládla úplně v pohodě,i když je tam úplně jiná matrace atd. Spíš já byla nervozní,páč jsem neměla sebou monitor :lol: Akorát nemáme takovou tu možnost mít matraci výš,takže ji mám u země,což je na hovno na ohýbání se k ní. ale máme ze stran ty sítky,tak mám jednu otevřenou pro lepší manipulaci s ní.
Kočárek moc hezký - i když jsem chvíli přemýšlela,zda je to sporták či golfky :?: ale pak me,blbečkovi,došlo,že golfky asi teda ještě neéé :lol:

čajík: já včera koupila v lékárně Sunárek fenyklový - je od 1.týdne dítěte. Je granulovaný,má se smíchat 2lžičky ve 100ml,a dítěti dát po kojení-krmení max 20ml jednu dávku. Správné namíchání jedůležité,kvůli cukru.Já ji ho poprvé zkusila dát ráno - pila ho (ona ostatně lemtá všechno,co jí nabídnu :lol: ).ale odpoledne jdu k doktorce,tak se chci na to ještě zeptat.přeci jen mám obavu z toho přislazení.
Ale myslím,že kdo jen kojí,tak čajík nepotřebuje.má na žízen přední mlíčko.

Jo,a Eli mi usnula v 9ráno po krmení na rameni,tak jsem ji oblíkla,šupla do kočáru a ted jsme byli 2,5h venku (to se jí líbí tuze).ted ještě dospává v kočárku na chodbě,tak ji nechávám. a já očekávám tchýni s obědem - přinese halušky :) mnam mnam mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
22.4.09 12:21

REBI:nene,právě nemáme žádné potíže a Áďa dělá vše co má v tomhle měsíci(ťuk ťuk)tak mě překvapilo,že mě nikdo nic neřek o žádné poradně ale asi je to vážně pro narozené mnohem dřív nebo když má mimi nějaký problém…

Jdu na řez,tak zatím paá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
22.4.09 12:24

BEFI:já dávám čajík BIO heřmánkový,taky je od 1týdne života…jinak kočár,přímo ty lehunké golfky nechci,chci takový kočárek lehký sporťák…zatím jsem ho vyhlídla,chtěla objednat a paní mi řekla,že mi pošle ještě informace co a jak o kočárku,tak počkám a kdyžtak kuknu ještě na netu po jiných,ale padl mi MOC do oka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
22.4.09 12:29

Miruš, já dávám taky ten BIO heřmánek. Asi tak 100 ml denně. Do toho Sab a bříško zatím nezlobí..

Teď mi Sabi sedí na klíně, pustila jsem ji na YouTube písničky a hledí, jak datluju :lol: . To se ji líbí…

Befi, já ten čajík dávám mezi krměními. Jíme teď co 3 hoďky, takže za 1,5 hod. od krmení dávám tak 20ml- čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
22.4.09 12:59

Mae , řezík bych si taky dala. Ale začla jsem držet lehčí dietu, tak nemůžu.
Befi , halušky mám taky moc ráda.To máš bezva tchýni.
Mischni , hezky si ten mejdam užijte.

Odpoledne jdu zase s Niki na cvíčo, moc se vždycky těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí