Rozejít se a zvládnout to finančně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
511
4.8.11 21:30
kamikaa píše:
Přesně.Já už po zkušenostech co mám z bývalým manželem nevěřím že něco zmůžeš.Už rok neplatí na svého syna ani korunu.V úterý jsem na něj byla podat trestní oznámení,ale jestli se to pohne to nevím.moc tomu nedávám.hlavně mi ten policajt řekl,že je průser,když jednou za 4 měsíce zaplatí aspon něco,nemusí ani půlku ale podle debilního zákona on se jakoby snaží a ty neuděláš absolutně nic!!a jestli to je debil tak nepočítej s nějakýma pravidelnýma alíkama.Ale přeju ti hodně štěstí.

ahojík máš sice pravdu že on nemusí platit půl roku a nikdo s tím nic neudělá ale můžeš mu dát exekučku a to pokud ti v tom měsíci nezaplatí to mi teď řekl můj právník že hned jak ten měsíc nezaplatí tak mám přijít 1 a on mu napíše exekuci a uvidíš že si to pak bývalí rozmyslí jestli má platit nebo ne když mu příde exekuce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.8.11 21:32
No jo ale on papírovš nedělá :cert: :cert: a nic nemá,ani mu nemají co vzít,takže já jsem totál nahraná :cert: :cert:
fytypaldy píše:
kamikaa píše:
Přesně.Já už po zkušenostech co mám z bývalým manželem nevěřím že něco zmůžeš.Už rok neplatí na svého syna ani korunu.V úterý jsem na něj byla podat trestní oznámení,ale jestli se to pohne to nevím.moc tomu nedávám.hlavně mi ten policajt řekl,že je průser,když jednou za 4 měsíce zaplatí aspon něco,nemusí ani půlku ale podle debilního zákona on se jakoby snaží a ty neuděláš absolutně nic!!a jestli to je debil tak nepočítej s nějakýma pravidelnýma alíkama.Ale přeju ti hodně štěstí.
ahojík máš sice pravdu že on nemusí platit půl roku a nikdo s tím nic neudělá ale můžeš mu dát exekučku a to pokud ti v tom měsíci nezaplatí to mi teď řekl můj právník že hned jak ten měsíc nezaplatí tak mám přijít 1 a on mu napíše exekuci a uvidíš že si to pak bývalí rozmyslí jestli má platit nebo ne když mu příde exekuce
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
4.8.11 21:42
kamikaa píše:
No jo ale on papírovš nedělá :cert: :cert: a nic nemá,ani mu nemají co vzít,takže já jsem totál nahraná :cert: :cert:
fytypaldy píše:
kamikaa píše:

a má peněžní účet? pokud ano tak mu jí daj tam i když nedělá tak má dáno soudem že musí platit a kolik a už je jedno kde na to veme zajdi za právníkem a uvidíš že ti pomůže pokud si z okolí Olomouce dám ti kontakt na jednoho super právníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.8.11 21:51
Fyty děkuji,on nemá nic.Má to dobře posychrovaný.To není jeho jedinej dluh.Dluží mnohem mnohem víc.Vím,že tohle je přednostní pohledávka,jednu podmínku už má.Tak ted když to nezaplatí,už asi půjde sedět na 3 roky.to mi teda aspon řekl na kriminálce,ale prachy z něj stejně nedostanu.Býdlí po kamarádech,fakt není nic co by mu vzali.
fytypaldy píše:
kamikaa píše:
fytypaldy píše:
kamikaa píše:
a má peněžní účet? pokud ano tak mu jí daj tam i když nedělá tak má dáno soudem že musí platit a kolik a už je jedno kde na to veme zajdi za právníkem a uvidíš že ti pomůže pokud si z okolí Olomouce dám ti kontakt na jednoho super právníka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
4.8.11 22:02

Tak to mi je líto já jsem to právě řešila nedavno že občas platil a občas ne a k tomu si žádal dcerku do péče Tak mi advokát hned řekl s tou exekučkou aby člověk měl něco v ruce a ne to pak řešit za půl roku ale být tebou skusím zajít za advokátem já sem byla několikrát na policii a nikdy sem nepochodila až u advokáta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
10.11.11 14:54

Jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 22:55

Ahoj omlouvam se za anonym ale je to trosku osobni.Asi se vice rozepisu abych zasvetila : Pred necelym mesicem jsme se manzelem zase pohadali ale doslo to ze mne chytil pod krkem z nice ho nic se u mne obevil a skrtil me (nestalo se poprve ale ne takhle) navic jsem dostala par facek ale podstatne ze to vzbudilo mou 18 mes. dcerku ktera tam z niceho nic stala a plakala a volala na mne na vic si nepamutuju probrala jsem se asi po 10min na zemi vubec jsem se nemohla nadechnou dceru jsem utisila a dala ji spat manzel brecel v koupelne co to zase provedl ze uz nebude pit apod. odpustila jsem mu to a bylo dobre jenze!!! Druhy den bylo utery a misto toho aby se mi nejak revanzoval nebo pod. v 7 rano odesel do prace a vratil se o pulnoci atakhle to bylo az do soboty a opily namol zase kricel a byl hruby ale uz se nic nestalo v nedeli jsem si to zas vyrikaly ale uz jsem to nechtela uz s nim byt nechci od te doby se porad jen hadame a kdyz se nehadame tak tu proste neni chodi domu jen vecer pozde deti vubec nevidi.
Co mam delat rozvest se kde b na to vezmu to za 1. a za 2. co lidi mam strach co na to reknou nesnasim pomluvy kord v nasem malem meste.
premylsela jsem o tom ze odjedu do jineho mesta Liberec treba ale rodicak mam jen 3800 daji mi nekde neco abych to zvladla vzdyt jsem vdana pomuze mi podat zadost k soudu o svereni deti do pece? ze spolu nezijeme a dohoda na alimentech abych se zatim rozvadet nemusela? Myslite ze to pro nejaky prispevek nebo na najem jednorazovku a tak bude stacit? A take co musim obehat kdyz chci do jineho mesta musim najit byt dat si trvaly pobyt a pak zadat v liberci nebo nebo to musim vse obehat u nas ve meste vubec netusim co driv mam delat prosim poradte :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11565
28.3.13 22:59

Podle mě by ses měla obrátit na nějakou organizaci pomáhající obětem domácího násilí. Oni mají třeba i ubytování nebo kontakty na zařízení pro matky v nouzi - vyřízení dávek trvá (pokud by Ti nějaké dali, to nevím, tomu nerozumím), tak abys mezitím nebyla na suchu. Tam Ti i poradí, jak s tou administrativou, tak i s tím, na co kdy budeš mít nárok: oni vědí, jak to kde chodí. Zavolej si na Bílý kruh bezpečí nebo DONA linku, oni Tě nasměrují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 23:52

Ahoj, radím dobře si vše promyslet, jelikož to není tak lehké. Já začala mít s mnohaletým přítelem problémy těsně před otěhotněním. V těhotenství díky hormonům se mi zhnusil bohužel úplně. Došlo to tak daleko, že mi bylo nepříjemné být s ním v jedné místnosti. Těsně před porodem jsem se odstěhovala a nenechala ho zapsat ani do rodného listu :zed: :roll: Asi to byly hormony, protože teď toho docela dost lituju. Měla jsem nám dát šanci. Moje dcera nutně potřebuje tátu a já potřebuji nutně pomoct. Být na vše sama je nanic. Peníze nejsou opravdu žádný, takže pořád jen sedíme doma na zadku a to ještě každý měsíc beru 3 000 z mých úspor, který pomalu dochází. Nemám nikoho kdo by si malou na chvíli vzal, takže nemám ani šanci se s někým novým seznámit. A být s dítětem 24 hodin pořád sama je extrémně vyčerpávající. První rok to šlo, ale je to čím dál horší a já to čím dál víc nezvládám. :nevim: Musíš si rozmyslet jestli je těžší něco ještě nějaký čas překousnout, nebo být sama. Každopádně se z něho pokus vytřískat co nejvíc a rozhodně ho nech zapsat a platit alimenty. Hodně sil a sebeovládání. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17609
29.3.13 00:12

K diskuzím tohoto typu se většinou moc nevyjadřuji, mimo jiné nechci mít zodpovědnost, že někomu rozbiju rodinu, když o situaci u nich doma toho moc nevím=znám jen krátký momentální úryvek.
Ovšem tady v tom případě to rozhodně není o překousávání situace, tady jde o život 8o
Začni hledat azylový dům, udej ho na policii, cokoliv! Asi to nebudeš mít sama jednoduché, ale až mu zase rupne v kouli, tak může přitlačit ještě víc a už to nerozdejcháš a co chudák malá bez tebe? Od něj bych sanitu nečekala, když sedí v koupelně a brečí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
29.3.13 00:47

..nehledě na to, myslela jsi někdy na to, jaké bude Tvoje dítě, když bude s vámi v takové rodině vyrůstat..,žít. Vyroste z ní jednou rozklepaný uzlíček? Mě tedy nikdo nebil, ale syna, který se mi ještě narodil s vrozenou vadou jsem taky vychovávala sama. Ano, peněz bylo míň, daleko míň, než když jsem chodila pracovat, ale člověk přeci nebude na mateřské věčně né? Udělej, jak Ti tady někdo radí, zavolej na nějakou těch tísňových linek pro týrané ženy a nech si pomoct. mysli na to, že už nejsi odpovědná jen za sebe a že to nějak vydržíš. Máš tady sakra děti a ON jiný nebude, nevěř tomu. Někdy se to prostě nepovede, ale když uděláš ten první krok, uvidíš, že pak další už půjdou líp.. držím Ti moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
29.3.13 01:01
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvam se za anonym ale je to trosku osobni.Asi se vice rozepisu abych zasvetila : Pred necelym mesicem jsme se manzelem zase pohadali ale doslo to ze mne chytil pod krkem z nice ho nic se u mne obevil a skrtil me (nestalo se poprve ale ne takhle) navic jsem dostala par facek ale podstatne ze to vzbudilo mou 18 mes. dcerku ktera tam z niceho nic stala a plakala a volala na mne na vic si nepamutuju probrala jsem se asi po 10min na zemi vubec jsem se nemohla nadechnou dceru jsem utisila a dala ji spat manzel brecel v koupelne co to zase provedl ze uz nebude pit apod. odpustila jsem mu to a bylo dobre jenze!!! Druhy den bylo utery a misto toho aby se mi nejak revanzoval nebo pod. v 7 rano odesel do prace a vratil se o pulnoci atakhle to bylo az do soboty a opily namol zase kricel a byl hruby ale uz se nic nestalo v nedeli jsem si to zas vyrikaly ale uz jsem to nechtela uz s nim byt nechci od te doby se porad jen hadame a kdyz se nehadame tak tu proste neni chodi domu jen vecer pozde deti vubec nevidi.
Co mam delat rozvest se kde b na to vezmu to za 1. a za 2. co lidi mam strach co na to reknou nesnasim pomluvy kord v nasem malem meste.
premylsela jsem o tom ze odjedu do jineho mesta Liberec treba ale rodicak mam jen 3800 daji mi nekde neco abych to zvladla vzdyt jsem vdana pomuze mi podat zadost k soudu o svereni deti do pece? ze spolu nezijeme a dohoda na alimentech abych se zatim rozvadet nemusela? Myslite ze to pro nejaky prispevek nebo na najem jednorazovku a tak bude stacit? A take co musim obehat kdyz chci do jineho mesta musim najit byt dat si trvaly pobyt a pak zadat v liberci nebo nebo to musim vse obehat u nas ve meste vubec netusim co driv mam delat prosim poradte :think: :nevim:

Už jsem Ti minule psala, nech mi ve vzkazech na sebe třeba e-mail, zkusím Ti něco zjistit a jestli jsi někde poblíž Liberce, mrknu Ti i na nějaký byt, taky hledám, i když jinak a v jiném městě. Neslibuju hory doly, ale zkusím Ti zjistit co se dá, jak bys měla postupovat, kde si a o co všechno žádat. Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.13 01:18

To si prave az moc uvedomuju ze mam deti a ze v tom je nechci a nebudu vychovat jen jsou jeste male a nechci aby jim to nejak zmenilo styl zivota proto nechci do azilu nebo tak. Navic on neni spatny chlap strizlivy je zlaty a hlavne na deti uz jsem se i domluvily ze si je obcas vezme apod alespon ke tchyni, jen proste netusim co udelat prvni byt rozvod soud o deti domluveni uz jakz takz sme ale porad jsem z toho cela vseliaka :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29.3.13 04:20

Hele, jak je tam alkohol, tak nohy na ramena, dokud je čas a co nejdál, peníze se vždycky nějako pořeší. Protože tohle lepší nebude, alespoň neznám případ. Opačných znám až až. Třeba moji současnou ženu. Když jsme se poznali jako kolegové, byla docela O. K., když jsem se znovu po roce vrátil, byla bez života, bez úsměvu. Bejvalej pil lahev whisky za večer a občas si pokouřil mariánku. K tomu hulil docela dost cigarety, takže žili od vejplaty k vejplatě. Dali jsme se dohromady a v ní zase začal proudit život, vracel se ji její kouuuuuzelný úsměv. Bylo tam dramatické vyvrcholení, které si nechám pro sebe, nicméně dnes máme spolu krásného synečka, bejvalej po nucený lečbě může bydlet ve stejném městě a v podstatě se s ním denně vídám a vše O. K.
Kdyby to bylo všechno při starém, mohl už dávno někoho zhulenej a opilej někde přejet, nebo udělat jinou blbost. Ona by byla nešťastná dál. Svět by nespatřil juniora a junior svět. Já bych už touhle doubou zřejmě plul někde Indickým oceánem a nikdy neokusil, jaké to je být tátou, jaké to je, když tě obejme tvoje mláďátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.3.13 17:09

To je mi líto, zvládnout se to dá, byla jsem s malým chvíli sama a na podmnájmu a tak kromě mateřské, přídavků atd jsem měla ještě přízpěvek ny bydlení, alimenty od otce a pomoc rodiny + musela jsem něco i vydělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí