Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvam se za anonym ale je to trosku osobni.Asi se vice rozepisu abych zasvetila : Pred necelym mesicem jsme se manzelem zase pohadali ale doslo to ze mne chytil pod krkem z nice ho nic se u mne obevil a skrtil me (nestalo se poprve ale ne takhle) navic jsem dostala par facek ale podstatne ze to vzbudilo mou 18 mes. dcerku ktera tam z niceho nic stala a plakala a volala na mne na vic si nepamutuju probrala jsem se asi po 10min na zemi vubec jsem se nemohla nadechnou dceru jsem utisila a dala ji spat manzel brecel v koupelne co to zase provedl ze uz nebude pit apod. odpustila jsem mu to a bylo dobre jenze!!! Druhy den bylo utery a misto toho aby se mi nejak revanzoval nebo pod. v 7 rano odesel do prace a vratil se o pulnoci atakhle to bylo az do soboty a opily namol zase kricel a byl hruby ale uz se nic nestalo v nedeli jsem si to zas vyrikaly ale uz jsem to nechtela uz s nim byt nechci od te doby se porad jen hadame a kdyz se nehadame tak tu proste neni chodi domu jen vecer pozde deti vubec nevidi.
Co mam delat rozvest se kde b na to vezmu to za 1. a za 2. co lidi mam strach co na to reknou nesnasim pomluvy kord v nasem malem meste.
premylsela jsem o tom ze odjedu do jineho mesta Liberec treba ale rodicak mam jen 3800 daji mi nekde neco abych to zvladla vzdyt jsem vdana pomuze mi podat zadost k soudu o svereni deti do pece? ze spolu nezijeme a dohoda na alimentech abych se zatim rozvadet nemusela? Myslite ze to pro nejaky prispevek nebo na najem jednorazovku a tak bude stacit? A take co musim obehat kdyz chci do jineho mesta musim najit byt dat si trvaly pobyt a pak zadat v liberci nebo nebo to musim vse obehat u nas ve meste vubec netusim co driv mam delat prosim poradte![]()
Je to Tvůj život, nebo lidí z města? Oni Ti snad dají na jídlo, nebo pomůžou když Ti muž ublíží? Ve Tvé situaci bych se určitě zajímala o to, co řekne nějaká paní odvedle a celé město, cizí lidé mi mohou políbit prdel, dělej to co je nejlepší pro tebe potažmo děti, i matky s dětmi které zustanou samy mohou přežit, zustala sem s malým sama, na podnájmu a kromě mateřské a přídávku jsem měla nárok (když jsem tam měla trvalý pobyt)i na přízpěvek na bydlení+musela jsem něco vydělat, ale dá se to..rozhodně lepší než abych zůstala se svým povedeným mužem, ted jsem velmi štastná a mám skvělého muže a rodinu s ním ![]()
Takovych pribehu tady a v zivote je… nic novyho klasicky dilema, jestli aspon nejaky jistoty nebo jit pryc. Ale u vaseho pripadu mi pripada nebezpecny to skrcen ia probrani po 10 minutach, ono priste se probrat nemusi. To uz je fakt sdost, to uz radsi ten azylak…
Zakladatelko, jenomže ono je možná lepší, že děti jsou malé. Když odejdeš, tak rychleji zapomenou na to zlé, kdežto, když je necháš až do věku školáků, budou si to pamatovat celý život. A celý život mít před očima svojí mámu, která se bála táty, která často plakala, když jí táta zbil, celý dětský život se klepat, když táta zvedne hlas a co zas mamince udělá, jestli jí bude škrtit, bít, cloumat s ní a bát se, co se stane, až to jednou přežene. A ano, kašli na sousedy. Myslím si, že Ty už jednu velkou školu života máš za sebou a odpověz sama sobě, kolik sousedů Ti podalo pomocnou ruku? Myslím tím, že ani Tvoje dětství nebylo zlaté že? Vím, že si řekneš, že se dobře radí a hůř dělá. Být Tebou, bych v první řadě kontaktovala třeba..Občanské sdružení Rosa..je to centrum pro týrané a osamocené ženy, kontakt 241 432 466 nebo mobil po-pá 9-18 hod. 602 246 102. Mají i azylové domy s utajenou adresou. Kdyžtak koukni přímo na jejich stránky, je tam napsáno vlastně vše, jak postupovat, co nezapomenou…Když budeš chtít, nech mi vzkaz s e-mailem, pošlu Ti svůj a můžeš kdykoliv napsat…vypovídat se… a hlavně bud silná ![]()