Rozejít se a zvládnout to finančně?

14090
4.8.11 15:59

Jde to?

Všechny Vás zdravím… Prosím Vás o radu, jsem zoufalá… S přítelem se chci rozejít, i když máme krásnou 3týdení holčičku tak mě podvádí podváděl a zřejmě podvádět bude i když sliby o tom že to skončí jsou stále. Chtěla bych vědět jestli máte někdo zkušenost s tím, že prostě nemám ani korunu nevím defakto nic o tom kam a kde bych měla vyřizovat náké dávky. Sehnala bych si podnájem, ale mám strach, že bych to s maličkou finančně neutáhla. Už prostě nemůžu zůstat dál nemám na to… :cry: :-( Všem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LucieHo
4.8.11 16:01

Ahoj, nemám sice zkušetnost, ale vím, že jedna známá to zvládla. Ale měla podporu ze strany rodičů a taky přátel, kteří ji vypomohli. Držím ti moc pěsti.

• Citovat
  • Upravit
3248
4.8.11 16:04

Tak to Ti nezávidím :-( je smutné, že to dělal když jsi byla těhu a dělá to i teď když jsi mu porodila dítě…v první řadě bych ho asi přetáhla palicí :cert:
Jinak si můžeš zažádat na městě o byt (je to o dost levnější, než podnájem). Dávky se vyřizují na socce (přídavek na dítě, příspěvek na bydlení atd…) k tomu Ti musí platit na mimčo alimenty…zkus se ještě poptat nebo předběžně spočítat příjmy i s dávkama a baj oko výdaje, jak by jste s malou vyžily…držím palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.8.11 16:08

No budu muset asi hodně počítat :-( hlavně on zatím ani není vedený jako otec takže nevím jak by to bylo s alimentama do budoucna :-( Bože jen kdybych nebyla tak blbá a udělala to hned tak jsem měla kam jít :-( ted mám prd a hlavně vím, že mi nikdo nepomůže a budu na vše sama a mám strach abych to zvládla a dala svýmu zlatíčku vše co bude potřebovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.8.11 16:11

Držím Ti palce ať vše zvládneš, protože to nebude asi ani drobek jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
4.8.11 16:13
werunkaw123 píše:
No budu muset asi hodně počítat :-( hlavně on zatím ani není vedený jako otec takže nevím jak by to bylo s alimentama do budoucna :-( Bože jen kdybych nebyla tak blbá a udělala to hned tak jsem měla kam jít :-( ted mám prd a hlavně vím, že mi nikdo nepomůže a budu na vše sama a mám strach abych to zvládla a dala svýmu zlatíčku vše co bude potřebovat…

Wow tak to je teda prekérka :think: no tak ho tam hodit dodatečně kvůli alimentům…zatím se můžeš poptat na tom městě ohledně přidělení bytečku ať případně víš, na čem jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.8.11 16:26

My jsme to takhle udělali kvůli porodnému, s tím že se otec doplní až po šestinedělí, ale vydržet to tu a mlčet už 3 týdny vážně po dnešku nedokážu… Je možné že až za chvíli příjde z práce tak to dopadne tak že odejdu ještě dnes ke kamarádce, ale tam nemůžu být dlouho takže to prostě musí nějak jít, snad nejsem první mladá mamina která začla s ho***m. :-( Zítra zajdu na sociálku a zkusím tam zjistit co bych kde měla oběhat a co je k tomu potřeba a na co mám nárok..... Mě to všecko tak mrzí jakou takhle můžu svojí holčičce dát budoucnost, jsem máma chvíli a už to kazím :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.8.11 16:29

Ahoj, to mě moc mrzí…
Já bych v tvým případě zkusila sehnat někoho, kdo shání spolubydlící s tím, že bys mu platila polovinu nájemného (címž máš čas učetřit si nějaké peníze, abys pak mohla do vlastního a měa s prckem soukromí). Já teda nevím, jak ve vašem městě, ale u nás vždy chtěj nějaké nájmy dopředu, takže bych to jinak udělat nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.11 16:30

Nebude vadit ked bude otec v rodnom liste a z toho dovodu bude mat pravo vidat dieta?
Ale ja viem, ja som hrdina lebo v pripade nudze mozem za rodicmi a na alimenty (zo zaciatku) by som nebola odkazana :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.8.11 16:30

Neobviňuj se zlatíčko, za to přeci může on, on to kazí.. Bude to dobrý, zvádnete to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.8.11 16:36
Bábi Zlopočasná píše:
Nebude vadit ked bude otec v rodnom liste a z toho dovodu bude mat pravo vidat dieta?
Ale ja viem, ja som hrdina lebo v pripade nudze mozem za rodicmi a na alimenty (zo zaciatku) by som nebola odkazana :oops:

Já mu rozhodně odepírat styk s malou nebudu pokud bude mít zájem… je to táta at ke mě je jaký koliv ona má první poslední co by mohla chtít od něj…

Holky Vám moc děkuju za podporu a za rady, zkusit spolubylící mě už taky napadlo a ono mi asi nic jiného nezbyde, ale jen z dáven a rodičivského příspěvku si asi moc neušetřím na to abych se osamostatnila.
Příjde mi že at na to koukám z jakéhokoliv pohledu tak jsem ve slepé uličce a nevím jak z toho ven. Musím myslet na malou aby jsme to zvládli, a já měla pro ní vše co bude potřebovat a to bude asi nejtěžší dnešní doba je na tohle prostě mrcha no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
4.8.11 17:02

Hlavně se neukvapuj až dorazí domů…zkus to vydržet a nejprve si vše pozjišťuj :wink: pak uvidíš své možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
4.8.11 17:19

Ahojky je to vůl a takových je hodně taky jsem jednoho měla teda odešla sem až po roce ale najednou jsem byla sama s malou… První zkus ten městký byt a nebo spolubydlící ale na to aby jsi dostala příspěvek na bydlení musíš mít nájemní smlouvu na tvé jéno na to dej pozor jinak nedostaneš od státu ani korunu jinak zažádat o přídavky na dítě a mateřskou nic víc tě už asi nedají. Pokud máš teď mateřskou kolem 7tis tak přídavek na dítě bude 500 a na bydlení je to kolem 2000 třeba u nás nájemné ve městě bytu 1kk stojí kolem 5tis pro začátek to stačí pokud budeš moc najdi si na doma něakou brigádu i to se s takovým prckem dá zvládnout kamarádka si tak přidělá 5tis za měsíc. Držím oč palečky aby ti to dobře dopadlo já tenkrát taky odešla a dnes jsem spokojená mám super chlapa čekáme miminko a vše je jak má být uvidíš že ty taky najdeš něakýho super chlapa… Jinak co se týká alimentů tak ho můžeš dát na soud i když není v rodném listě ale budou se z největčí pravděpodobností dělat testy DNA kamarád nedavno řešil to že byl napsaný u dítěte v rodném listě ale nebyl biologickej otec a když se s ním rozešla buchta tak ho dala na soud pro alimenty on musel prokázat že není otcem a to spolu začli chodit když ona byla ve 4měsíci těhotenství ale museli taky dělat testy DNA ale nevím kdo je pak hradí jinak držím moc palečky a neboj zvládnout se to dá i když to není lehký :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.8.11 17:51

co k tomu říct? Máš zjištěné, že v případě uvedení otce do RL nebudete muset porovné vrátit? Nevím jak to funguje v tomhle případě, ale v jiných, kdy třeba uvedou špatné údaje, musí vrátit RD nebo jiné dávky. Nezlob se na mě, ale pokud jste oba souhlasili s tím, že otce neuvedete kvůli porodnému, že ho uvedete až později, tak proč si myslíš, že když byl vyčůraný před tím, nebude i potom? - tebe pomíjím. T9m, že bude v RL bude mít práva a povinnosti otců, ale kde máš napsané, že ti ty alimenty bude skutečně platit? Co když zaplatí občas… Mám dojem, že tady nepřemýšlelo víc lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.8.11 21:12
Přesně.Já už po zkušenostech co mám z bývalým manželem nevěřím že něco zmůžeš.Už rok neplatí na svého syna ani korunu.V úterý jsem na něj byla podat trestní oznámení,ale jestli se to pohne to nevím.moc tomu nedávám.hlavně mi ten policajt řekl,že je průser,když jednou za 4 měsíce zaplatí aspon něco,nemusí ani půlku ale podle debilního zákona on se jakoby snaží a ty neuděláš absolutně nic!!a jestli to je debil tak nepočítej s nějakýma pravidelnýma alíkama.Ale přeju ti hodně štěstí.
ynax píše:
co k tomu říct? Máš zjištěné, že v případě uvedení otce do RL nebudete muset porovné vrátit? Nevím jak to funguje v tomhle případě, ale v jiných, kdy třeba uvedou špatné údaje, musí vrátit RD nebo jiné dávky. Nezlob se na mě, ale pokud jste oba souhlasili s tím, že otce neuvedete kvůli porodnému, že ho uvedete až později, tak proč si myslíš, že když byl vyčůraný před tím, nebude i potom? - tebe pomíjím. T9m, že bude v RL bude mít práva a povinnosti otců, ale kde máš napsané, že ti ty alimenty bude skutečně platit? Co když zaplatí občas… Mám dojem, že tady nepřemýšlelo víc lidí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí