Svěření dětí do péče

6
3.8.11 17:39

svěření dětí do péče

Prosím poradte mi někdo,opustil nás přítel zůstala jsem sama se 2 dětmi a budu se za 14 dní stěhovat 200km daleko a hlásit si tam trvalý pobyt,mám sepsat žádost o svěření dětí do péče a dohodu o výšši alimentů v místě kde ted jsem nebo až budu mít nové trvalé bydliště..Jsem z toho zmatená a jak by ta žádost měla vypadat na výšši alimentů jsme se předem dohodly tak to chci mí tpotvrzené jeho podpisem..Díky za každou radu..L. :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.8.11 17:50

Ahoj! No, jestli jste s bývalým přítelem dohodli, tak bych to nehrotila a klidně to začni řešit až se přestěhuješ a budete mít nové trvalé bydliště. Každopádně úpravu poměrů a výši výživného upravuje soud, takže musíš podat návrh. Nejjednodušší cesta je navštívit sociální odbor v místě bydliště (nejspíš teda toho nového), říct jim, o co jde a oni Ti pomůžou a poradí, hlavně by to s Tebou měli i sepsat. Není čeho se bát. Jsem sociální pracovnice na RD, tak mi věř :-) A kdyby sis to chtěla napsat a podat sama, tak dej vědět, můžu Ti poslat nějaký vzory ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.8.11 18:02

Díky za radu a když tedy ten návrh podám až v místě nového bydliště tak tam přítele poženou nebo ne,pochybuju,že by přijel proto nevím jestli to rychle řešit ještě tady nebo až tam…pokud tedy nějaký návrh máte na svěření dětí a předem dohodnutou výšši alimentů tak mi je prosím pošlete,budu moc vděčná..A ještě se zeptám přítel je naštvaný,že děti vezu tak daleko a řekl mi,že bude bojovat o to aby zůstali tady má nějakou šanci? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.8.11 19:04

Podala bych zadost az s novym bydlistem, protoze potom by jsi musela jezdit k soudu daleko, teda aspon myslim! :think:
Pro pritele bude jednodussi jet pres pul republiky nez pro tebe s dvemi detmi. K soudu prijet musi, cestu mu proplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.8.11 20:30

Nevím,jak je to teď,ale já se s odcem mé dcery u soudu nikdy nesetkala,on si své vyřídil u soudu pod který spadal a já taky ,takže by neměl být problém.

• Citovat
  • Upravit
3.8.11 20:34

jj. to je pravda, kvůli té účasti u soudu je to určitě lepší podat v novém bydlišti. A ještě bych možná do toho návrhu zahrnula i úpravu styku, vzhledem k té vzdálenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.8.11 20:35
bamba píše:
Nevím,jak je to teď,ale já se s odcem mé dcery u soudu nikdy nesetkala,on si své vyřídil u soudu pod který spadal a já taky ,takže by neměl být problém.

No, kdyz pritel resil styk s dcerkou a vysi vyzivneho, vzdy tam byly s ex spolu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.11 20:49

Nikdo Vás nemůže nutit se nestěhovat, spíš teda pak soud bude řešit úpravu styku, aby se děti s otcem pravidelně vídaly atp. To záleží i na jejich věku samozřejmě. Pokud byste návrh podávala ještě v současném bydlišti, může to trvat cekem dlouho, než o tom soud bude jednat. A navíc, jak tu zaznělo v jednom příspěvku, on tak daleko k soudu nemusí, může být vyslechnut u soudu v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
3.8.11 21:00

AHoj.
Podala bych to až v místě nového trvalého bydliště. Ale co si pamatuji od svého soudu a od advokátky. Tak mi řekli, že budeme docházet k soudu podle trvalého bydliště dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.8.11 08:50

Samozřejmě ve styku mu bránit nechci máme syna 6 let a chce abych mu ho tady nechala a odstěhovala se jen s roční dcerou…_((..Ten soud tedy začnu řešit až tam,jen doufám,že všechno nezmění začal dělat kvůli dětem naschvály atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.8.11 09:28
richina píše:
Samozřejmě ve styku mu bránit nechci máme syna 6 let a chce abych mu ho tady nechala a odstěhovala se jen s roční dcerou…_((..Ten soud tedy začnu řešit až tam,jen doufám,že všechno nezmění začal dělat kvůli dětem naschvály atd…

To uz neovlisvnis… a co rika syn? Prece jen uz ma vek na to, aby mel vlastni nazor!
Pokud se rodice dokazi dohodnout, nic neni problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.8.11 09:44

Syn je z toho akorát zmatený,chvíli tvrdí,že chce bydlet s nami a za chvíli zase s taťkou…Má pomotanou hlavu..Tady zůstat nemůže neměl by se o něj kdo starat ex jezdí od rána do večera a jeho matka taky dělá na směny,takže jiná možnost stejně není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.8.11 09:55
richina píše:
Syn je z toho akorát zmatený,chvíli tvrdí,že chce bydlet s nami a za chvíli zase s taťkou…Má pomotanou hlavu..Tady zůstat nemůže neměl by se o něj kdo starat ex jezdí od rána do večera a jeho matka taky dělá na směny,takže jiná možnost stejně není..

Tak to by mu jej stejne nenechali… :nevim: Pokud je partner rozumny a alespon trochu normalni, musi to uznat i on sam! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.8.11 11:15

no snad to vyřešíme v klidu,stejně si myslim,že soud by jen tak bez pádného důvodu nerozdělil sourozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.11 20:32

přesně tak, toho se neboj. K rozdělení sourozenců musí být pádný důvod, soud to dokonce řeší a zkoumá i v případě, že se tak partneři dohodli. Tak přeju, ať to všechno dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí