Svěření dětí do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stazinka09
27.10.13 16:24
@Anonymní píše:
Tak to ne v nemocnici neležím a okolo dětí běhám klidně i celý víkend když tu sem tam jsou ( stává se tak max 1× za tři měsíce) škoda je že nestačí souhlas alespoň jednoho rodiče je ale celkem blbé to že nikoho nezajímá že v prostředí ve kterém budou děti žít žije alkoholik

pokud bude probíhat soudní svěření do péče jednoho z rodičů, tak se provádí šetření v místě pobytu dítěte. Prošetřuje se vhodnost výchovného prostředí, OSPOD se vyjádří jak je vhodné/nevhodné. Případný alkoholismus někoho z rodiny by musel děti přinejmenším výchovně ohrožovat.

• Citovat
  • Upravit
23
11.6.16 21:32

Svěření dětí do pece

Je tu nějaký právník nebo někdo kdo se o pohybuje v oblasti svěření dětí do své péče. Potrebuji nutné poradit. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
3.8.17 10:30

Svereni kluku me do pece

Ahoj potrebuji radu..
Dohodli jsme se, ze deti budou v me peci. Kam o to mam jit zazadat, aby si to poznamenali ci, jak postupovat? Dekuji mockrat za informace
Jsem uplne s toho mimo:-( kluk 4.5 roku a 5 mesicu
Jsme od sebe 3 mesice.. nejsme manzele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.8.17 10:36

@misa1990 sepsat si návrh a poslat ho k soudu nebo zajít na soud a oni ti návrh sepíší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.17 10:39

@misa1990 nebo na OSPOD…tam jsem to sepisovala já s paní a rovnou jsme to poslali na soud…
 P

• Citovat
  • Upravit
13837
3.8.17 10:42
@Anonymní píše:
@misa1990 nebo na OSPOD…tam jsem to sepisovala já s paní a rovnou jsme to poslali na soud…
P

na ospod se návrh sepisovat nesmí, jestli to ospoďačka udělala, tak nepostupovala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.8.17 11:07
@Hadumi píše:
na ospod se návrh sepisovat nesmí, jestli to ospoďačka udělala, tak nepostupovala dobře.

Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
3.8.17 11:07

@Hadumi to musi jit pres soud? Nestaci socialka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.8.17 11:14
@misa1990 píše:

nestačí, musí to jít přes soud, sepíšete dohodu, když pohledáš, určitě najdeš na internetu spoustu návodů, v té dohod, kterou oba podepíšete, napíšete, že jste se dohodli o svěření dětí do tvé péče, dále já na tvém místě bych tam chtěla daný styk, kdy si je bude brát, a hlavně, výši alimentů, na kterých jste se dohodli. To dáš na podatelnu soudu a soud ti to potvrdí a budeš to mít právoplatně. Žádná jiná dohoda není směrodatná. Neodkládej to, udělej to hned, dokud je svolný s dohodou a má výčitky svědomí, že tě opustil. Jo, máš nárok na výživné na sebe, ze zákona, do dvou let věku mladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.8.17 11:18
@misa1990 píše:

jste manželé? chcete se rozvádět?
pokud ano, musí to přes soud. Pokud ne, nemusí to ani na sociálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.8.17 11:23
@Lama Lama
@Lama Lama píše:
jste manželé? chcete se rozvádět?
pokud ano, musí to přes soud. Pokud ne, nemusí to ani na sociálku

souhlas…a u nás to třeba nesepisujeme vůbec, dáme rodičům vzor a ať si to sepíšou sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.8.17 11:25
@SarinkaSar1 píše:
@Lama Lamasouhlas…a u nás to třeba nesepisujeme vůbec, dáme rodičům vzor a ať si to sepíšou sami

ptám se, proč nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
3.8.17 11:27
@Lama Lama
@Lama Lama píše:
ptám se, proč nesmí.

já si zase nemyslím že nesmí, ale spíš to není práce pro sociálku ale pro právníky, kdyby každej přišel že chce sepsat návrh, tak nedělam nic jinýho…ale nemyslím si že nesmí. Já to s klienty vždy proberu a řeknu jim ať si to sepíšou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.8.17 11:28

@Lama Lama už třeba jen proto, že se to sepíše, a pak to rodiči nevyjde, jak si přál a bude to házet na ospod, že to sepsal blbě. Nebo taky proto, že to pak vypadá, že je ospod na straně jednoho z rodičů. Nebo proto, že se to dá nazvat střetem zájmů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
3.8.17 11:28
@Lama Lama píše:
ptám se, proč nesmí.

Jistě to nevím, ale tipovala bych, že v pracovní době a tedy za peníze zaměstnavatele tvoří něco, co není náplní jejich práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí