Svěření dětí do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.10.13 18:23

Ahoj raději anonymě je to citlivé. Zajímal by mě výš názor jestli já jako teta dvou bratrových dětí jsou jim 2 a 5 let mám nějaké šance na svěření dětí do mé péče. Nelíbí se mi přístup matky k dětem a taky otec by s tím problém neměl jezdí kamionovou dopravu tak je doma sice denně ( vyjímečně někde přes noc) ale já jsem stále doma (v invalidním důchodu) takže na péči o děti bych měla ččasu dost. Je tady nějaká šance kdybych si podala žádost? Ptám se pro případ že by se rodiče dětí rozvedli.

• Citovat
  • Upravit
5436
26.10.13 18:27

Tak pokud by rodiče nesouhlasili, tak leda v případě, že by matka děti skutečně zanedbávala, ale tak, že by to bylo na odebrání dětí. To by ale nijak nesouviselo s jejich případným rozvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.10.13 18:29
@Anonymní píše:
Ahoj raději anonymě je to citlivé. Zajímal by mě výš názor jestli já jako teta dvou bratrových dětí jsou jim 2 a 5 let mám nějaké šance na svěření dětí do mé péče. Nelíbí se mi přístup matky k dětem a taky otec by s tím problém neměl jezdí kamionovou dopravu tak je doma sice denně ( vyjímečně někde přes noc) ale já jsem stále doma (v invalidním důchodu) takže na péči o děti bych měla ččasu dost. Je tady nějaká šance kdybych si podala žádost? Ptám se pro případ že by se rodiče dětí rozvedli.

Pokud nejsou deti nejakym zpusobem zavazne zanedbavane nebo tyrane nepredpokladam, ze by byla nejaka moznost. Jen proto, ze se Ti nelibi jeji pristup k detem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
26.10.13 18:35

No, myslím, že děti dostaneš jedině v případě, že by si to oba rodiče přáli anebo by byli zcela neschopni se o ně postarat sami, dostala bys je buď do pěstounství nebo do péče jako fyzická osoba jiná než rodič (to samé jako pěstounství, jen bez dávek). Ale jen tak, že by se rozváděli a ty bys šla k soudu s tím, že se ti nelíbí, jak se o ně stará švagrová nebo bratr, to ti je žádný soud nesvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.10.13 18:35

8o jako myslíš, že když se mi bude líbit třeba dítě sousedky a nebudu souhlasit se sousedčinou výchovou, takže si můžu u soudu požádat o svěření jejího dítěte do péče? takhle to u nás chválabohu nefunguje.

pokud v rodině dochází k zanedbávání dítě nebo dokonce k jeho ohrožování na zdraví nebo životě, nahlaš rodinu na sociálce nebo rovnou podej trestní oznámení na policii. jinak se do rodiny nemontuj, ty děti nejsou tvoje. pokud by soud vyhodnotil, že situace v rodině je opravdu taková, že otec ani matka nejsou schopni se o dítě postarat, tak pak bys možná (?) jako rodinný příslušník mohla šanci, ale nevím, nikdy jsem v tom nešťourala. setkala jsem se s několika případy, kdy byly děti svěřeny do péče prarodičů (ale tam šlo o matky - samoživitelky bez otce dítě a dítě vinou nedbalosti matek skončilo v těžkým stavu v nemocnici), jestli soudy preferují i sourozence rodičů nebo jestli by děti radši vrazily do děcáku, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.13 18:39

Tím že se mi nelíbí přístup matky k dětem jsem myslela to že je chce případně vytrhnout ze známého prostředí nepřiměřeně je trestá a ani jim pořádně nepere a neuklízí. Bratr by se svěřením do mé péče souhlasil. Mě šlo spíš o to jestli tomu není na překážku to že jsem v invalidním důchodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.13 18:43

Tím vytrhnutím ze známého prostředí mám na mysli to že se s nimy chce odstěhovat případně na chatu ke svým rodičům přičemž její matka dost pije. Navíc jsem si jistá že bude bránit ve styku s prarodiči a mnou a i mojí sestrou. Já bych jí a rodičům případně nikdy ve styku nebránila.

• Citovat
  • Upravit
1210
26.10.13 18:47

Tak pokud je nepřiměřeně trestá, podej oznámení na sociálku. Praní a uklízení je dost svobodný pojem, co vidíš ty jako skoro-zanedbávání, může sociálka vidět jako normu. To, že děti vytrhne ze známého prostředí, dneska nikoho nezajímá. Při posuzování případného svěření, pokud by souhlasila i matka dětí, se bude posuzovat tvůj příjem a tvá schopnost „běhat“ kolem dětí, takže, pokud neležíš každé dva měsíce v nemocnici nebo nejsi odkázána na cizí pomoc doma, nikoho nezajímá, jestli jsi v ID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.13 18:51

Tak to ne v nemocnici neležím a okolo dětí běhám klidně i celý víkend když tu sem tam jsou ( stává se tak max 1× za tři měsíce) škoda je že nestačí souhlas alespoň jednoho rodiče je ale celkem blbé to že nikoho nezajímá že v prostředí ve kterém budou děti žít žije alkoholik

• Citovat
  • Upravit
Mi24
26.10.13 19:21

Tak jako jen proto že se ty nelíbí přístup jejich matky je chtít je blbost…srry ale je to jejich matka a může je vychovavat jak chce ona sama a tobě do toho nic není samozřejmě jestli je netyra a nějak hodně jim neublížuje a kdyby se rozvedli tak stejně by je podle mě dostala do peče buď matka nebo otec a v okamžiku kdyby se dozvěděla že je chceš do peče tak bys už je nikdy neviděla ani na sekundu a muselo by se to samozřejmě vyšetřovat sociálkou zda jsou děti nějak hodně zanedbane

• Citovat
  • Upravit
1210
26.10.13 19:23

Je to smutné, ale toto nikoho skutečně nezajímá. Jinak snad ještě zkusit, že si děti do péče nechá svěřit otec s tím, že se o ně bude starat s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
26.10.13 19:27
@Anonymní píše:
Tím vytrhnutím ze známého prostředí mám na mysli to že se s nimy chce odstěhovat případně na chatu ke svým rodičům přičemž její matka dost pije. Navíc jsem si jistá že bude bránit ve styku s prarodiči a mnou a i mojí sestrou. Já bych jí a rodičům případně nikdy ve styku nebránila.

tak bránit vám ve styku může a jak říkam v okamžiku když se do toho začneš montovat tak tobě bránit i bude neměla by jen bránit otci ve styku, ale kolik matek jim stejně ve styku brani

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.13 19:37

To je taky možnost to mě nenapadlo díky moc možná by to bylo schůdnější aby si je nechal svšřit on a staral by se jak by mohl a zbytek bych zvládla já s rodiči

• Citovat
  • Upravit
9649
27.10.13 07:47
@Anonymní píše:
To je taky možnost to mě nenapadlo díky moc možná by to bylo schůdnější aby si je nechal svšřit on a staral by se jak by mohl a zbytek bych zvládla já s rodiči

Pokud je kamionak a zustava pryc delsi dobu, deti mu s nejvetsi pravdepodobnosti nesveri. I kdyz je to nekdy smutne, socialka neodebere deti matce, protoze maji doma nejakou spinu, nebo dostavaji na prd.el ve vetsi mire, nez je spolecnosti tolerovano… :nevim:
A promin, mi osobne se Vase myslenkove pochody moc nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
27.10.13 15:08
@Barca12345 píše:
Pokud je kamionak a zustava pryc delsi dobu, deti mu s nejvetsi pravdepodobnosti nesveri. I kdyz je to nekdy smutne, socialka neodebere deti matce, protoze maji doma nejakou spinu, nebo dostavaji na prd.el ve vetsi mire, nez je spolecnosti tolerovano… :nevim:
A promin, mi osobne se Vase myslenkove pochody moc nelibi.

souhlasím :palec: zakladatelko promiň sice nevím nic o tvém životě, ale přijdeš mi jako žena, která nemá své vlastní dětí a ty ji ted chybí možna i díky tomu jsi pravě začla uvažovat jak dostat do peče své synovce či neteře

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky