Jde v Brně lehce najít zubař ?

Anonymní
4.5.22 16:23

Jde v Brně lehce najít zubař ?

Zdravím.
Zajímalo by mě, jestli se dá v Brně rychle najít zubař, vzhledem k tvrzení, že zubaři zůstávají ve velkých městech..
Jaké máte zkušenosti? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
4.5.22 16:40

Jo, asi během 5 minut. Našla jsem si na Google Zubař Brno, obvolala si to a vzali mě na první dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 16:42
@janulicek89 píše:
Jo, asi během 5 minut. Našla jsem si na Google Zubař Brno, obvolala si to a vzali mě na první dobrou.

Super, děkuji za informaci :palec:

• Citovat
  • Upravit
148
4.5.22 16:45

Hledala jsem před cca 3 lety a blbý.. Buď nikdo nebral nebo mi nabídli v jedné ordinaci v Brně lékaře za Brnem.. 8o Jinde zas podmínkou pro přijetí do ordinace bylo absolvovat nejdřív dentální hygienu za cca 1500 Kč, bez toho, aby mě nejdřív viděl zubař.. Nakonec mi pomohl tchán, který nějak přemluvil svého zubaře, který mě nakonec vzal.. Moje původní Dr. skončila bez náhrady- šla do důchodu a ordinaci měla ve svém domě, kterou tímto zrušila..
Ale není to teda úplně nejčerstvější zkušenost.. Držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.5.22 16:50

No, videla jsem, ze znama zrovna shani…a pry bida a kdyz uz te vemou, terminy maji tak za 3-4 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
4.5.22 16:53

@beruska9 Ano, přesně, to mi řekli taky, zavolat si za půl roku, zda se někdo neodstěhoval nebo neumřel… :nevim: Naštěstí jsem neměla v době, kdy jsem byla bez zubaře, žádnej akutní problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
4.5.22 17:30
@lillys píše:
@beruska9 Ano, přesně, to mi řekli taky, zavolat si za půl roku, zda se někdo neodstěhoval nebo neumřel… :nevim: Naštěstí jsem neměla v době, kdy jsem byla bez zubaře, žádnej akutní problém..

V podstatě je zubařů dost. Jenže pojišťovny vykazují jen ty, co mají uzavřené smlouvy s pojišťovnami. Ty, co nemají a jedou na platbu keš, ty je moc nezajímají a moc se o nich neví. Nechci psát negativa, ale na Hlinkách je patrička, která pod záštitou s. r.o si zřídila pěkný byznys, na druhou stranu se jim nedivím. Tam se platí vše i pozdravení. Ale to neřeším. Kdo má peníze, tak do toho jde. Proto asi pořád berou nové klienty, většina moc nemajetných potenciálních klientů řekne nashledanou. Jinak je situace, jak je výše popisována. Lidé čekají, až staří umřou, aby se dostali na jejich místa. A to nemluvím o nešvaru, bohužel je to moje známá, která a není sama má třetinovou klientelu z Rakouska, nebo Německa, od nich to sype více. Na vesnicích nabízí starostové kanceláře, někdy i již zařízené, ale mladé zubaře ne a ne tam dostat. Důvod? Jak mi bylo řečeno, tak ti mladí si chtějí mimoordinační život ve městě užívat. Na vesnici i když je to do města cca 15-20 minut žít nechtějí. :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 19:24

To s tou dentální hygienou ale chápu, v podstatě je to nejúčinnější prevence :nevim: Takže bych neměla problém s tím, kdyby dentální hygiena byla podmínkou pro registraci :nevim:
Co ale nechápu, když je takový nedostatek zubařů, proč fakulty nenavýší místa pro uchazeče, jak je možné že jedna lékařská fakulta každý rok vyprodukuje 500 lékařů, ale zubařů jen 30?!!!

• Citovat
  • Upravit
28075
4.5.22 19:28
@Anonymní píše:
To s tou dentální hygienou ale chápu, v podstatě je to nejúčinnější prevence :nevim: Takže bych neměla problém s tím, kdyby dentální hygiena byla podmínkou pro registraci :nevim:
Co ale nechápu, když je takový nedostatek zubařů, proč fakulty nenavýší místa pro uchazeče, jak je možné že jedna lékařská fakulta každý rok vyprodukuje 500 lékařů, ale zubařů jen 30?!!!

to je jednuduchý jako facka. Vystudují a prchají do zahraničí. Tam jim lépe pšenka kvete. Jinak nemusíme chodit daleko. I zdejší jedna kolegyně pracuje v Rajchu za lepší mzdu. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
4.5.22 19:44
@lillys píše:
Hledala jsem před cca 3 lety a blbý.. Buď nikdo nebral nebo mi nabídli v jedné ordinaci v Brně lékaře za Brnem.. 8o Jinde zas podmínkou pro přijetí do ordinace bylo absolvovat nejdřív dentální hygienu za cca 1500 Kč, bez toho, aby mě nejdřív viděl zubař.. Nakonec mi pomohl tchán, který nějak přemluvil svého zubaře, který mě nakonec vzal.. Moje původní Dr. skončila bez náhrady- šla do důchodu a ordinaci měla ve svém domě, kterou tímto zrušila..
Ale není to teda úplně nejčerstvější zkušenost.. Držím palce..

Co? Tento názor vůbec neberte v potaz. V Brně seženete zubaře na první dobrou, kdykoliv, bez podmínek. Zkušenosti z posledních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
4.5.22 20:44

Já v Brně taky sehnala hned.

• Citovat
  • Upravit
965
7.5.22 17:40

Me prijde ze vlastne navsteva te konkretni dentalni hygienistky je vlastne pro zubare takovy pruzkum, jestli vubec stoji za to si vas zaregistrovat. Lidi co nemaji penize 1200-1700 za DH nedají. Proc vetsina nebere nove pacienty je prave proto, ze kdyz si nekoho jednou zaregistruji tak maji povinnost se o nej starat a je to pro ne jiste riziko, aby jim nekdo nedelal problemy. Zubarum je jedno ze mate treba spatne zuby, dokud ma co opravovat a vy platite vse je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 18:57
@dreamis píše:
Me prijde ze vlastne navsteva te konkretni dentalni hygienistky je vlastne pro zubare takovy pruzkum, jestli vubec stoji za to si vas zaregistrovat. Lidi co nemaji penize 1200-1700 za DH nedají. Proc vetsina nebere nove pacienty je prave proto, ze kdyz si nekoho jednou zaregistruji tak maji povinnost se o nej starat a je to pro ne jiste riziko, aby jim nekdo nedelal problemy. Zubarum je jedno ze mate treba spatne zuby, dokud ma co opravovat a vy platite vse je ok.

To si nemyslím, spíš je to o tom, že s pacienty navštěvujícími DH mají daleko méně práce, než s těmi, jejichž dentální hygiena není úplně nejlepší. Sami si ty zuby nevyčistíme tak dobře, jako na DH ultrazvukem… Kdyby lidé byli zvyklí od útlého dětství chodit pravidelně na DH, nepotřebovali by v pozdější době toho zubaře tolik…

• Citovat
  • Upravit
10030
7.5.22 19:50
@dreamis píše:
Me prijde ze vlastne navsteva te konkretni dentalni hygienistky je vlastne pro zubare takovy pruzkum, jestli vubec stoji za to si vas zaregistrovat. Lidi co nemaji penize 1200-1700 za DH nedají. Proc vetsina nebere nove pacienty je prave proto, ze kdyz si nekoho jednou zaregistruji tak maji povinnost se o nej starat a je to pro ne jiste riziko, aby jim nekdo nedelal problemy. Zubarum je jedno ze mate treba spatne zuby, dokud ma co opravovat a vy platite vse je ok.

Hmm, tak velka cast pojistoven DH proplaci, ne celou, ale urcitou cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
7.5.22 19:51
@Anonymní píše:
To si nemyslím, spíš je to o tom, že s pacienty navštěvujícími DH mají daleko méně práce, než s těmi, jejichž dentální hygiena není úplně nejlepší. Sami si ty zuby nevyčistíme tak dobře, jako na DH ultrazvukem… Kdyby lidé byli zvyklí od útlého dětství chodit pravidelně na DH, nepotřebovali by v pozdější době toho zubaře tolik…

A copak tu byly pred 30 lety dentalni hygienistky? Ty se rozmohly zhruba behem poslednich 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty