Jde vrátit zboží?

627
23.3.17 14:27

Jde vrátit zboží?

Holky řeším teď jednu věc. Koupila jsem od paní na sbazaru povlečení. Udávala 100% bavlna (i na obalu je to napsané) ale když na to sáhnu, je to prostě nepříjemné a úplně jak silon..

Psala jsem ji, že jestli by to šlo vrátit. Tak říkala, že ne..

Na sbazaru prodává hromadu věcí nových.

Opravdu nemám nárok na vrácení zboží?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12006
23.3.17 14:36

Ne, nemáš nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.3.17 14:43

No já když jdu kupovat povlečení do jysku a pod tak se mi to taky zdá nepříjemné i když to je 100% bavlna, po vyprání to už je jiné, prala jsi to??

• Citovat
  • Upravit
627
23.3.17 14:51
@Doe_Jane píše:
No já když jdu kupovat povlečení do jysku a pod tak se mi to taky zdá nepříjemné i když to je 100% bavlna, po vyprání to už je jiné, prala jsi to??

Přišlo to včera, zatím jsem to neprala.. Chtěla jsem to vrátit, ale asi jsem narazila :((
Je to fakt hrozne.. Ale trochu jsi mě potěšila, když už to Teda asi nepůjde vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.3.17 14:58

Podívej se do ARES - registr ekonomických subjektů. Pokud je prodávající podnikatel, mělo by to jít vrátit. Jinak můžeš konzultovat s ČOI.

• Citovat
  • Upravit
6611
23.3.17 15:02

Samozřejmě že máš jako spotřebitel právo zboží vrátit při nákupu na dálku, do 14 dnů a bez udání důvodu.
Otázka je že když to nepřevezme, nebo platbu nevrátí. Jestli se s ní budeš soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.3.17 15:03
@jakanas píše:
Samozřejmě že máš jako spotřebitel právo zboží vrátit při nákupu na dálku, do 14 dnů a bez udání důvodu.
Otázka je že když to nepřevezme, nebo platbu nevrátí. Jestli se s ní budeš soudit.

pokud to koupila od nějaké maminy na bazarku tak to taky platí ta lhůta?

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.3.17 15:16
@jakanas píše:

To ovšem platí pouze pro podnikatele.

• Citovat
  • Upravit
6611
23.3.17 15:31
@Janli píše:
To ovšem platí pouze pro podnikatele.

zakladatelka psala „Na sbazaru prodává hromadu věcí nových.“ což naplňuje definici podnikání, ať už legálního, nebo nelegálního z toho usuzuji že jde o klasickou kupní smlouvu mezi podnikatelem a spotřebitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
23.3.17 15:34
@jakanas píše:

Ona mi napsala, že nejde vrátit.. Co když to prodává na černo,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.3.17 15:40

@jakanas To mě taky napadlo, bohužel se většinou jedná o nelegální prodej, ale to tak nějak neprokážeš. Navíc může říct, že se jedná o nevhodný dárek. Jak už jsem psala, koukla bych se na Ares a pak řešila dál…

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
23.3.17 15:57
@Moniulik píše:

Můžeš podat podnět živnostenskému úřadu. Mohlo by jít o neoprávněné podnikání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
23.3.17 15:58
@Janli píše:
@jakanas To mě taky napadlo, bohužel se většinou jedná o nelegální prodej, ale to tak nějak neprokážeš. Navíc může říct, že se jedná o nevhodný dárek. Jak už jsem psala, koukla bych se na Ares a pak řešila dál…
Živ. úřad si nechá od provozovatele stránek vyjet výpis inzerátů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
23.3.17 15:59
@Moniulik píše:

Normálně ji napiš, že se domníváš, že nejde o stoprocentní bavlnu a pokud to nevezme zpět, predáš to k řešení čoi a žu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.3.17 16:57

@Moniulik A bylo to inzerované jako nové? Stálo to stejně jako v obchodě nebo byla cena výrazně nižší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová