Jde vůbec o reflux?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
10.4.24 10:24

Jde vůbec o reflux?

Ahoj. Naše miminko od narození hodně blinká. Za týden bude mít už 7 měsíců a situace trvá. Byl mu diagnostikován reflux, ale žádné speciální vyšetření se nedělalo. Samozřejmě stále dodržujeme antirefluxni opatření, vyvýšené spaní, důkladné odříhnutí atd. Nic nepomáhá. Je schopný blinkat, i když ho 2 hodiny držím ve vzpřímené poloze. Nepomohlo ar mléko, hypoalergenni mléko (abkm se neprokázala), gastrotuss, dokonce ani omeprazol. Prostě jsme se museli smířit s tím, že je blicí a vydržet to. Od 4. měsíce jsme začali příkrmy. Papá lžičkou moc pěkně, částečně to dost pomohlo. Po cca 200g masozeleniny k obědu už vůbec neblinkal. Jenže to se teď změnilo. Čím jsme ubírali mléko, tím víc mu zkouším dávat napít jiné tekutiny, čímž si naředí obsah žaludku a je to venku… Vodu i čaj mi odmítal, jedině takovou bio jablečnou naředěnou šťávu mi začal pít. K tomu bohužel chytl nějakou virózu neurčitého původu, dle vyjádření na pohotovosti, kde jsme byli o víkendu, protože měl horečky a dost zvracel, a já se bála dehydratace. Dnes jdeme k naší mudr na kontrolu, horečku už nemá. Zato po ranním mlíku mi dnes blinkal snad desetkrát. Já vím, už bych měla být zvyklá na to zvraceni, jenže už to bylo i lepší, byly dny, kdy neblinkal vůbec, ale teď takové zhoršení. Navíc se mi zdá, že posledních cca 10 dnů míň čurá, má měkčí a objemnější kadění, víc blinká. To asi k té viroze :think:
A ještě se dost kroutí u jídla a pláče. Jedno, jestli má zrovna flašku nebo lžičku… Evidentně mu jídlo chutná, chce ho, ale zároveň ho něco bolí. Možná břicho, možná zuby, nebo obojí, fakt nevím. I dřív měl takové stavy, ale jen občas. To stačilo vyprdět a byl klid. Prdí teda hrozný rány, až u toho pláče. A ke všemu neklidný spánek. V noci tvrdě spí, ale ze spaní třeba 5× - 20× za noc pláče. Stačí pohladit, dudlík a je klid. Ráno se budí v pohodě, je veselý. Než začne zas to jídlo… I po jídle se kolikrát tak svírá, až se záměrně vyblinká a uleví se mu.
Tak mě napadá, jestli je to vůbec reflux, co ho trápí.. jestli nemůže mít něco jiného se žaludkem, s trávením.. Mám strach, že nám mudr dnes zase moc neporadí, když už má po „viroze“ a je bez teplot… Nevím, jaké vyšetření třeba žádat. Malý pěkně roste do délky, vývoj ok, jen na svých 70cm má jen něco přes 6kg. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14647
12.4.24 01:02

Prvni dcera byla silene blici. Nezvracela obloukem (jak se nekdy rika), ale casto vyzvracela najednou cely obsah zaludku (lidi mi rikali, ze to prece nemuzu vedet, ze je to cely obsah zaludku, a ze to proste vypada jako moc, ale ve skutecnosti toho tolik neni, ale kdo to pak videl na vlastni oci, tak vydesene uznal, ze to fakt byl cely obsah zaludku).

Se zavedenim prikrmu nastalo zlepseni, ale nesmela jsem ji do prikrmu pridat ani kapku vody (jen masozelenina varena v pare, rozmackana vidlickou, protoze mixovane nechtela, trocha olivoveho oleje) a nesmela jsem ji minimalne 2 hodiny po prikrmu kojit. Jinak velka cast prikrmu letela ven. I tak obcas ty prikrmy zvracela, ale mene nez s vodovou nebo mlekem.

Zadne vysetreni na reflux nemela. Pediatr v jejich 11 mesicich rikal, ze pokud ji to neprejde do rocni prohlidky, tak uz to budeme resit. No a ona cca v 11 mesicich a 1 tydnu ze dne na den prestala zvracet. Pak uz mohla po jidle pit, mohla se veset hlavou dolu (coz driv bylo nemyslitelne) a nikdy nezvracela (s vyjimkou nemoci).

Drzim palce, at se to u vas taky vyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí