Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono zalezi, cim je vyvolany? Pokud neni hormonalni nerovnovaha, vyvolano infekci nebo leky, tak urcite geneticke predispozice tam roli hrat budou.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
snažíme se o miminko, ale celou dobu mám vzadu v hlavě brouka..
Trpím hirsutismem (nadměrné ochlupení po těle - brada, krk, hrudník, zadek,..) a obávám se, jestli bych vůbec dítě měla mít? Co když to bude holčička a zdědí tahle muka po mně?
Je hirsutismus dědičný?
A maminka, než tě porodila, toto řešila? Řešila bych závažné genetické vady, psychiatrické nemoci a podobné, ne chlupy.
Ahoj, já hirsutismem taky trpím a po různých vyšetřeních doktoři došli k závěru, že jde o idiopatický hirsutismus, tedy bez zjevné příčiny (hormonální nerovnováha apod.). Nikdy by mě nenapadlo kvůli tomu nemít děti, naopak jsem se bála, že mi s tímhle problémem nepůjde otěhotnět. No, šlo
. Mám čtyřměsíční holčičku. Pokud bude mít v budoucnu stejný “handicap”, budu se s ní o tom snažit mluvit a třeba jí dávat nějaké rady, co u mě fungovalo a co ne, abych jí trochu usnadnila život. Moje máma na to taky trpí, ale nikdy to se mnou neřešila :-/. Například období dospívání bylo v tímhle ohledu peklo, tak doufám, že moje dcera na tom bude o něco líp. Jsem ale přesvědčená o tom, že i kdyby s tím měla podobné trápení jako já, tak mi kvůli tomu nebude vyčítat, že jsem jí dala život ![]()
Ahoj všem,
snažíme se o miminko, ale celou dobu mám vzadu v hlavě brouka..
Trpím hirsutismem (nadměrné ochlupení po těle - brada, krk, hrudník, zadek,..) a obávám se, jestli bych vůbec dítě měla mít? Co když to bude holčička a zdědí tahle muka po mně?
Je hirsutismus dědičný?