Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím je tady někdo kdo měl podobně výsledky?
Manželovi vyšlo špatně spermio, a hlavně mu objevili bakterii kvůli které musíme oba brát antibiotika.
6 dnů bráni 6 dnů pauza a pak zase 6 dnů.
Manzel k tomu jeďte vitaminy a po 3 měsících kontrolní spermio a já v 1.7 stery zda už není ani u mě, máme raději abstinenci. Chtěla jsem se zeptat zlepšilo se vám po doleceni spermio? Snad jsem to napsala srozumitelné
@IrenkaBobek Předpokládám, že máte Ureoplasmu. Tu má bohužel dost lidí a neví o tom. Může a nemusí to mít vliv na spermio. U Vas neleceni by vedlo třeba k potratum. Proto určitě poctivě jist antibiotika a sexuální abstinence. Pořádně vyprat spodní a ložní prádlo a ručníky.
Kontrolní spermiogram ale může být u Vašeho může pak ovlivněn brsnim antibiotik. Antibiotika dokáži taky se spermiogramem pořádně zacházet. ![]()
U nás také špatný spermiogram, také pozitivní u přítele na nějakou potvoru, oba jsme byli přeléčeni. Každopádně bral od ledna 3 měsíce folandrol. Ty atb na potvoru někdy v dubnu. V květnu kontrolní spermiogram a výsledky spermio ještě horší a v červnu už odběr přímo k oplodnění ivf. Po tom kontrolním odběru v květnu jsem příteli nasadila selen, zinek, kys. listovou a výsledky podobné jako v květnu. Tak otázka, zda to stihlo mít za tak krátkou dobu nějaký efekt, když trvá 3 měsíce případná změna
. Přítel tedy ještě jako miminko, dítě podstoupil drobnou operaci varlete. Takže i to má prý vliv.
Manžel známé bral také folandrol, ale tedy zatím měsíc a výsledky také horší než ten první. Prý ty kritéria pro vyhodnocení výsledků spermiogramu v centrech as. reprodukce jsou přísnější. A také je důležité absolvovat ve stejné laboratoři, každá je prý může vyhodnotit trochu jinak. A že tam můžou být nějaké vychýlky ve výsledcích.
Je to individuální. A ono to nějakou dobu trvá (ty 3 měsíce) než se tam ty rybičky utvoří. Než ty atb, vitamíny apod zapůsobí.
Jinak nám test dělali před rokem z krve, ale půjde ještě pro jistotu na stěr. Ty u mě byly negativní. U mě kontrolní odběry po přeléčení dělali, příteli ne.
@Ťarbík01 a jak dlouho myslíš abstinenci? Manžel říkal, že když já jdu 1.7 tak že si zaplatí spermio aby zjistil zda už tu bakterií nemá aby se to zase nepreneslo.
@Zuzi.Woody Ano, vitamíny dostal nařízene hned. Tyhle mu doporučila moje gyn.
@IrenkaBobek
Ten selzink si hodně chválí. Ale obsahuje laktózu, což u nás je problém. Každopádně vitamíny se nic nezkazí
. Maca peruánská je prý také dobrá.
Ještě zkopíruji jednu diskuzi ohledně mužské plodnosti. Spousta tipů.
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
Mám už v košíku téměř všechny věci, uvidím kdy odešlu objednávku
. Zatím se stejně nemůžeme snažit o další, ale nějakou dobu to trvá než to zapůsobí, tak ještě uvidím
.
Jinak ten azitromycin jsme měli také jednorázovou dávku 2 tablet. Psala jsem si s jednou paní a psala mi, že jsou na ho… A že by se ty ko testy měly dělat prý po 6 měsících a ze stěru. Že třeba léčba trvala několik měsíců než se toho chlap zbavil. Ale těžko říct, asi to bude individuální
. Na tohle se specializuje přímo venerologie.
@Zuzi.Woody No my tech antibiotik máme každý 4 krabičky, máme je brát 6 dnů pak 6 dnů pauza a pak zase 6 dnů. S tím že manžel půjde za 3 měsíce na spermio co dostane zadánku ale chce si ho zaplatit už driv ne aby zjistil zlepšení ale zajímá ho zda zmizela bakterie a zábaly antibiotika a pak za ty 3 měsíce zda zábaly vitamíny a zlepsil se počet. Pac na jednu stranu to dobereme mě stěry vyjdou dobre, tak na to hupsnem ale třeba mi to zase předá a zase na novo… Po těch 3,5 letech bych byla ráda aby to už vyšlo a nesrat se ještě s bakterií
my prostě nemůžeme mít nic jednoduché.
@IrenkaBobek
Aha, tak to máte na delší dobu. My každý dva prášky a hotovo…A já zpětně asi nic nezjistim, protože do mě během těhotenství rvaly kapačkama všechno možný. Proto čekám jak dopadne přítel, ale teď je po operaci a se sádrou, takže zatím smolík. A já také čekám na verdikt od dr. Takže se nám to protáhne na cestě k dalšímu miminku.
Je určitě lepší počkat a pořádně zaléčit než riskovat aby se to předávali sem tam.
My se tedy snažili kratší dobu. Ale zase se poté vyskytly problémy jinde a nedopadlo to dobře. A ještě jsme vlastně čekali dlouho na výsledky z genetiky.
@Zuzi.Woody jsem ae ráda za to, že už se ví proč to nejde a můžeme se posunout dál… No uvidíme 🙄
Přidávám se k tématu..na co všechno tedy můžou přijít při spermiogramu? Bakterie, infekce, Pohl. nemoc, když ten spermio není určen na přesný typ nemoce?
@Květina
Něco o spermiogramu
https://www.eurofertil.cz/cs/spermiogram
Jsou tam uvedené i hodnoty dle WHO.
Na bakterie apod. slouží kultivace ejakulátu. Na pohlavně přenosné choroby (STD) se dělají stěry, buď urologie či přímo venerologie. Dá se dělat i z krve, ale údajně je to lepší dělat ze stěru. U nás v CAR to dělali z krve.