Je jídelníček dostatečný?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@hanabenešová já tedy nevím, jak velké porce ti prcek jí, ale nejsem si jistá, jestli je dobré mu to prokládat tím mlékem i mezi jednotlivými jídly
spíš bych mu začala dávat normální pití
a večer ne jen kaši, ale klidně zeleninu, jako v poledne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás osobně se to tolik nehroti.. Dcera je tedy kojena a občas dostane nebo jiného, ale takový pěkný harmonogram jako Ty proste nemáme ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová tak my jsme tedy u holek zacinali teprve ochutnavat v 6.mesici..jidla mate az dost
Kazdopadne kase bych zatim nedavala a uz vubec ne na vecer,zbytecne ho to zatezuje a davat kase 2× za den je dost.
Kase jsou vhodne na snidani, na obed masozeleninu,na svacinu ovoce a na vecer nejlepe zeleninovou polevku..ale to.je tak jidelnicek pro 8.mesicni.
Ve tvem případe bych davala jen obed masozeleninu a ovoce na svacinu..
Je tu skupinka varime pro kojence a batolata ,najdes tam spoustu receptu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako pokud je příkrmu pár lžiček a zbytek mléko tak ještě, ale pokud je to normální porce plus mléko, tak mi to přijde strašně moc. Ty mléčné výrobky nedáváš proč, jinak ráno mléko, asi bych ubrala tu dopolední kaši, místo toho ovoce, jogurt (ten nechceš dávat) oběd bez mléka, odpoledne ovoce, první večeře kaše nebo zelenina, polévka a pak mléko. Ty mléka mezi bych fakt nedávala, jedno nebo druhé a rozestupy mezi jídly alespoň dvě hodiny i více po obědě třeba, jak to čtu tak musí být pořád přecpaný, nemá čas ani vytrávit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová ty jo to jsou teda dávky
malý měl mléko ze začátku, když jsme dávali příkrm po 2-3 lzickach (ochutnaval) tak na dopiti dostal flašku. Později když snědl větší množství, už mléko neměl. To samé na svačinu. Kaše, presnidavka apod je dostačující. Možná má žízeň, tak pije tolik mléka. Kolik toho čaje po lzickach zvládne? Já dělám čaj do úplně stejný flašky jako mléko (máme MAM) jen tam má dudlík 1 s mensim průtokem. Jinak můj syn má 9m a tolik mi ani zdaleka nesní, ale kazdej je jiný jedlik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ráno mohu dát jen ovoce, ale kaši bych 1denně přeci jen nechala. Nebo aspoň obden. Důvodem zavedení kaší je, že v těch kaší je železo, vápník atd… No, my musíme kompenzovat to, že se nejí maso a prosím, nekamenujte mě, děkuji. Dneska zkusím mléko po obědě vynechat. Sice jsem to zkoušela a mléko po obědě nahradila čajem, ale kluk mi ho plival a řval
A ano, zkusila jsem ho dát do stejné lahve, jako dávám mléko. ![]()
Jinak na krabici od Hami je, že by měl vypít 5X200ml, tak teda tápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lexiik Tak z obchodu jogurty jsou prostě hnus. Nic proti když to někdo jí, tohle je jen můj pohled. Přemýšlela jsem o tom, že bych jogurty dělala, třeba z kozího mléka nebo ovesný. Uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beckyttine5 Já jsem asi praštěná, ale prostě nechci, aby klukovi nic chybělo a těch lidí, co by poradili bohužel moc není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jogurty se dají dělat i doma, netvrdím, že musí být kupované. Proto jsem se ptala proč, jestli třeba není alergie. U mimina se to maso bude nahrazovat asi o dost hůře než u dospělého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová píše:
@Beckyttine5 Já jsem asi praštěná, ale prostě nechci, aby klukovi nic chybělo a těch lidí, co by poradili bohužel moc není.
No vzhledem k tomu, že bude jen na mléku a zelenině, v tomhle věku, mu asi něco chybět bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lexiik To vím, ale syn není vegan, ale nejí „jen“ maso. Takže mléčné výrobky a vejce (domácí) ano. Vím, že mě tu asi hodně matek bude kritizovat, ale hledám spíš rady a tipy, jak mít jídelníček pestrý.
Zkusila jsem to tak nějak upravit
Snídaně: UM 200ml
Svačina: kaše (různé) s ovocným pyré + čaj
Oběd: zeleninové pyré + čaj
Svačina: rostlinný jogurt s ovocem či kozí jogurt s ovocem (nebo ovocná přesnídávka)
Večeře: zeleninová polévka + čaj
Před spaním: 200ml UM před spaním
S tím čajem to bude boj… ![]()
Navíc 400 ml mléka mi přijde hrozně málo, tak tápu, jestli mu nepřidat UM do té odpolední svačiny a nebo dát jen UM… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lexiik Maso není nutnost, ale to bychom se pouštěli do debaty, do které nechci. Ovšem jak jsem asi i psala, za ty všechny rady děkuji. Upravila jsem to tak nějak a uvidíme, jak jsem psala, s tím čajem bude problém. Moc se mu pít nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No podle těch rostlinných jogurtů, jsem si říkala, že asi vegani. Je to každého věc, nikoho za to neodsuzuji, pokud to neprezentují jako jedinou správnou věc a nevnucují to ostatním (vlastní zkušenost
) Asi bych měla strach u tak malých dětí, ale snad víte čím vším to dostatečně nahradit a doplnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová píše:
@lexiik To vím, ale syn není vegan, ale nejí „jen“ maso. Takže mléčné výrobky a vejce (domácí) ano. Vím, že mě tu asi hodně matek bude kritizovat, ale hledám spíš rady a tipy, jak mít jídelníček pestrý.Zkusila jsem to tak nějak upravit
Snídaně: UM 200ml
S tím čajem to bude boj…
Svačina: kaše (různé) s ovocným pyré + čaj
Oběd: zeleninové pyré + čaj
Svačina: rostlinný jogurt s ovocem či kozí jogurt s ovocem (nebo ovocná přesnídávka)
Večeře: zeleninová polévka + čaj
Před spaním: 200ml UM před spaním
Navíc 400 ml mléka mi přijde hrozně málo, tak tápu, jestli mu nepřidat UM do té odpolední svačiny a nebo dát jen UM…
Tak tu dopolední kaši dělat mléčnou s UM, v noci už mléko nepije? A ty jogurty možná raději živočišné a jsou to hned dvě další mléčné dávky.
Příspěvek upraven 24.01.19 v 12:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit