Je jídelníček dostatečný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101
24.1.19 12:41
@hanabenešová píše:
@lexiik To vím, ale syn není vegan, ale nejí „jen“ maso. Takže mléčné výrobky a vejce (domácí) ano. Vím, že mě tu asi hodně matek bude kritizovat, ale hledám spíš rady a tipy, jak mít jídelníček pestrý.

Zkusila jsem to tak nějak upravit

Snídaně: UM 200ml
Svačina: kaše (různé) s ovocným pyré + čaj
Oběd: zeleninové pyré + čaj
Svačina: rostlinný jogurt s ovocem či kozí jogurt s ovocem (nebo ovocná přesnídávka)
Večeře: zeleninová polévka + čaj
Před spaním: 200ml UM před spaním

S tím čajem to bude boj… :-(
Navíc 400 ml mléka mi přijde hrozně málo, tak tápu, jestli mu nepřidat UM do té odpolední svačiny a nebo dát jen UM… :roll:

Tak tu dopolední kaši dělat mléčnou s UM, v noci už mléko nepije? A ty jogurty možná raději živočišné a jsou to hned dvě další mléčné dávky.

Příspěvek upraven 24.01.19 v 12:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
24.1.19 12:42
@hanabenešová píše:
@lexiik Maso není nutnost, ale to bychom se pouštěli do debaty, do které nechci. Ovšem jak jsem asi i psala, za ty všechny rady děkuji. Upravila jsem to tak nějak a uvidíme, jak jsem psala, s tím čajem bude problém. Moc se mu pít nechce.

A co zkusit vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.1.19 12:51
@hanabenešová píše:
Tak ráno mohu dát jen ovoce, ale kaši bych 1denně přeci jen nechala. Nebo aspoň obden. Důvodem zavedení kaší je, že v těch kaší je železo, vápník atd… No, my musíme kompenzovat to, že se nejí maso a prosím, nekamenujte mě, děkuji. Dneska zkusím mléko po obědě vynechat. Sice jsem to zkoušela a mléko po obědě nahradila čajem, ale kluk mi ho plival a řval :-( A ano, zkusila jsem ho dát do stejné lahve, jako dávám mléko. :-(Jinak na krabici od Hami je, že by měl vypít 5X200ml, tak teda tápu…

To dávkování je v pořádku, ale taky tam píšou že přidáním jídla (zeleninový příkrm, kaše a pod.) odpadá jedna dávka a už jich není 5. Postupně se přidává, oběd, dopo svačina, odpo svačina a zůstanou 2 dávky mléka přes den. Tak to máme my, plus malý má ještě mléko v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.1.19 12:59
@hanabenešová píše:
@lexiik To vím, ale syn není vegan, ale nejí „jen“ maso. Takže mléčné výrobky a vejce (domácí) ano. Vím, že mě tu asi hodně matek bude kritizovat, ale hledám spíš rady a tipy, jak mít jídelníček pestrý.

Zkusila jsem to tak nějak upravit

Snídaně: UM 200ml
Svačina: kaše (různé) s ovocným pyré + čaj
Oběd: zeleninové pyré + čaj
Svačina: rostlinný jogurt s ovocem či kozí jogurt s ovocem (nebo ovocná přesnídávka)
Večeře: zeleninová polévka + čaj
Před spaním: 200ml UM před spaním

S tím čajem to bude boj… :-(
Navíc 400 ml mléka mi přijde hrozně málo, tak tápu, jestli mu nepřidat UM do té odpolední svačiny a nebo dát jen UM… :roll:

No mě se zdá v těch 6m zbytečně to tak kombinovat, to mléko by mělo být hlavní složka a plus přidávat další a zkoušet a toho mléka je dle mého taky málo. My se na mléko ráno-večer dostali postupně až kolem 8m a navíc má i v noci mléko. Klidně mu ještě jednu svačinu nahrad mlékem ať ho má dostatek.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 13:01

@Staworowski Děkuji za radu. Odpolední svačinu nahradím mlékem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí