Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, kluci, nemyslete si, že jsem blbec (no jsem
,ale u nás kousek od domu je ke koupi pole 7,5 ha. Pozemky mají dohromady cca. 7,5 ha jsou blízko vesnice vesměs s dobrým přístupem, jsou ve zjednodušené evidenci.Je k něčemu jako investice pole? Obdělávat to nebudu
Ale jak jsem z rodiny zemědělců, holt to mám v krvi, pole je pole
Promiňte mou naivní otázku
Dík!
![]()
Kdyz ho nebudes obdelavat, k cemu ti jako bude
? To si koupis hreben, protoze zensky v rodine maji vlasy a ty jsi do hola a potrebovat ho stejne nebudes
?
Záleží za kolik je…taky teď budu kupovat pole, jako investici do budnoucna, ale protože mám možnost to koupit opravdu výhodně
Pole jako investici neberu, pokud tam nepovede dálnice. A při současných vykupnich cenách už ani to pomalu ne. Pokud nechces obdelavat, bude dobre to pronajmout. Na pole se dají čerpat dotace, ale musíš na něm alespoň nějakým způsobem hospodařit.
@catherine100 píše:
Záleží za kolik je…taky teď budu kupovat pole, jako investici do budnoucna, ale protože mám možnost to koupit opravdu výhodně
Do budoucna, jako stavebni parcelu? To bych i chapala.
V budoucnu z toho můžou být stavební pozemky. Tam by se investice výrazně zhodnotila. Záleží ovšem na tom, jaká je reálná možnost výstavby v této lokalitě. (Příkladem ještě lepšího zhodnocení by byla výstavba průmyslové zóny, ale to je zřejmě sci-fi…)
Kamarád kdysi zdědil pole, které mu k ničemu nebylo. Pak se kolem něho začali točit různí podivní agenti - a on zjistil, že pod tím polem je destimetrová vrstva stavebního písku prvotřídní kvality. Tak teď nepodniká nic a jenom čeká, kdo přijde s „přiměřenou“ nabídkou… ![]()
Take mam pole. Ziskane z dedictvi, maji ho v pronajmu zemedelci. A prodat ho nechci…je to kus nasi minulosti. A i o takove male kousky maji porad zajem prekupnici.
Otazkou je, jak to budes resit dal. Zda pronajmes, budete se sami starat, nechate zatim ladem???
Jedině jako investici do budoucna jako stavební pozemky pro dští a prozatím to pronájmout statku, který ty bude jednou ročně nebo jak často to je davát za něj obilí popř. něco jiného..u nás se davá obilí
Prozatím budu mít nájemce a tak nějak vím co se plánuje stavět či řozšiřovat…ale i bez toho vím, že hned jak to koupím, má to trojnásobnou hodnotu ![]()
Pole je joo velká investice. Máme také pole a pronajímáme je družstvu. KUPTE HO HNEEED ![]()
Jenom bacha, ještě je potřeba z nej pravidelně platit dan z nemovitosti. Takže je nesmysl nechat ho jen tak ležet. To se poměrně prodrazi…
Zjisti, zda je moznost pronajmout třeba druzstvu nebo soukromému zemedelci
manzel ma pole. ze kterých budou lukrativni stavebni parcely a ja zdedim pole, která jsou pronajata druzstvu a mame z nich kazdorocni vynosy v naturáliích, rozhodne je v budoucnu nehodlam prodat
No tak záleží zda ho chceš obhospodařovat nebo ne, jestli se dá pak třeba využít jako stavební parcela, musíš počítat s tím, že každej rok platíš daň z nemovistosti atd…zas záleží za jakou cenu, my třeba také máme koupenej pozemek za městem za super cenu a zatím na něm nic není, čase tam možná postavíme mobilhome ![]()
moje maminka zas má po dědovi pole, které má v pronájmu družstvo a platí nájem ten je malý ale aspoň něco…kdyby to nebylo rodinný dědictví, děda měl hospodářství než mu to komunisti znárodnili, pak ty pole dostala mamka v restituci…tak by to nestálo ani za řeč…
Příspěvek upraven 22.04.14 v 19:12
Pokud ho budete pronajímat - např. zemědělskému družstvu, nepočítejte s vysokých nájmem. Není to nic moc a ještě musíš zaplatit daň z nemovitosti. Pokud to chcete pronajmout, tak počítejte, že se pronajímá na několik let dopředu - tzn. pokud bys to chtěla najednou prodat, tak to většinou nelze - bývá to ve smlouvě o nájmu.
Koupě zemědělských pozemků bývá doporučována jako jedna z nejbezpečnějších dlouhodobých investic.
A třeba ti za čas nakonec udělá i zajímavou cenovou nabídku náš ministr financí. ![]()