Je k něčemu pole?

180
22.4.14 18:46

Je k něčemu pole?

Ahoj holky, kluci, nemyslete si, že jsem blbec (no jsem :-)),ale u nás kousek od domu je ke koupi pole 7,5 ha. Pozemky mají dohromady cca. 7,5 ha jsou blízko vesnice vesměs s dobrým přístupem, jsou ve zjednodušené evidenci.Je k něčemu jako investice pole? Obdělávat to nebudu :-(Ale jak jsem z rodiny zemědělců, holt to mám v krvi, pole je pole :-)Promiňte mou naivní otázku :-)Dík! :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
22.4.14 18:49

Kdyz ho nebudes obdelavat, k cemu ti jako bude 8o? To si koupis hreben, protoze zensky v rodine maji vlasy a ty jsi do hola a potrebovat ho stejne nebudes 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
22.4.14 18:50

Záleží za kolik je…taky teď budu kupovat pole, jako investici do budnoucna, ale protože mám možnost to koupit opravdu výhodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
22.4.14 18:51

Pole jako investici neberu, pokud tam nepovede dálnice. A při současných vykupnich cenách už ani to pomalu ne. Pokud nechces obdelavat, bude dobre to pronajmout. Na pole se dají čerpat dotace, ale musíš na něm alespoň nějakým způsobem hospodařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.4.14 18:52
@catherine100 píše:
Záleží za kolik je…taky teď budu kupovat pole, jako investici do budnoucna, ale protože mám možnost to koupit opravdu výhodně

Do budoucna, jako stavebni parcelu? To bych i chapala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.4.14 18:52

V budoucnu z toho můžou být stavební pozemky. Tam by se investice výrazně zhodnotila. Záleží ovšem na tom, jaká je reálná možnost výstavby v této lokalitě. (Příkladem ještě lepšího zhodnocení by byla výstavba průmyslové zóny, ale to je zřejmě sci-fi…)
Kamarád kdysi zdědil pole, které mu k ničemu nebylo. Pak se kolem něho začali točit různí podivní agenti - a on zjistil, že pod tím polem je destimetrová vrstva stavebního písku prvotřídní kvality. Tak teď nepodniká nic a jenom čeká, kdo přijde s „přiměřenou“ nabídkou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
22.4.14 18:53

Take mam pole. Ziskane z dedictvi, maji ho v pronajmu zemedelci. A prodat ho nechci…je to kus nasi minulosti. A i o takove male kousky maji porad zajem prekupnici.
Otazkou je, jak to budes resit dal. Zda pronajmes, budete se sami starat, nechate zatim ladem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
22.4.14 18:53

Jedině jako investici do budoucna jako stavební pozemky pro dští a prozatím to pronájmout statku, který ty bude jednou ročně nebo jak často to je davát za něj obilí popř. něco jiného..u nás se davá obilí

• Citovat
  • Upravit
30556
22.4.14 18:56

Prozatím budu mít nájemce a tak nějak vím co se plánuje stavět či řozšiřovat…ale i bez toho vím, že hned jak to koupím, má to trojnásobnou hodnotu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
22.4.14 18:58

Pole je joo velká investice. Máme také pole a pronajímáme je družstvu. KUPTE HO HNEEED :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
22.4.14 19:00

Jenom bacha, ještě je potřeba z nej pravidelně platit dan z nemovitosti. Takže je nesmysl nechat ho jen tak ležet. To se poměrně prodrazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
22.4.14 19:08

Zjisti, zda je moznost pronajmout třeba druzstvu nebo soukromému zemedelci

manzel ma pole. ze kterých budou lukrativni stavebni parcely a ja zdedim pole, která jsou pronajata druzstvu a mame z nich kazdorocni vynosy v naturáliích, rozhodne je v budoucnu nehodlam prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.4.14 19:08

No tak záleží zda ho chceš obhospodařovat nebo ne, jestli se dá pak třeba využít jako stavební parcela, musíš počítat s tím, že každej rok platíš daň z nemovistosti atd…zas záleží za jakou cenu, my třeba také máme koupenej pozemek za městem za super cenu a zatím na něm nic není, čase tam možná postavíme mobilhome :)

moje maminka zas má po dědovi pole, které má v pronájmu družstvo a platí nájem ten je malý ale aspoň něco…kdyby to nebylo rodinný dědictví, děda měl hospodářství než mu to komunisti znárodnili, pak ty pole dostala mamka v restituci…tak by to nestálo ani za řeč…

Příspěvek upraven 22.04.14 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.4.14 19:10

Pokud ho budete pronajímat - např. zemědělskému družstvu, nepočítejte s vysokých nájmem. Není to nic moc a ještě musíš zaplatit daň z nemovitosti. Pokud to chcete pronajmout, tak počítejte, že se pronajímá na několik let dopředu - tzn. pokud bys to chtěla najednou prodat, tak to většinou nelze - bývá to ve smlouvě o nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.4.14 19:16

Koupě zemědělských pozemků bývá doporučována jako jedna z nejbezpečnějších dlouhodobých investic.

A třeba ti za čas nakonec udělá i zajímavou cenovou nabídku náš ministr financí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová